Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Boxning odds

Välkommen till Odds.se – din sida för speltips och boxning odds på stora matcher. Ta del av de senaste nyheterna och exklusiva specialkampanjer helt kostnadsfritt. Dessutom tipsar vi om spelbolag med livestream och bästa odds för boxning!

Boxning odds – Välj sida i ringen

Att spela på boxning växer så det knakar i Sverige, mycket tack vare svenska stjärnskott som dykt upp. Den vanligaste spelmarknaden på boxning är matchvinnare. Men med lite insikt och hjälp kan man utnyttja den uppsjö av populära odds som erbjuds på internationella matcher. Spela på vinstresultat som knockout, teknisk knockout och poäng. Men även extra odds som diskvalificering, oavgjort, rondvinnare, antal ronder och mycket mer. Med hjälp av våra speltips för boxning ger vi dig analyser och tips på vilka boxning odds du kan spela på!

Boxning odds marknader

Eftersom boxning är en individuell sport kan man med en del hemläxa och magkänsla säkra ett spel. Till skillnad från lagsporter som fotboll, som har hundratals marknader, kan man här istället fokusera på några färre. Har du stenkoll på hur de olika marknaderna fungerar? Om inte, så går vi genom dem här!

Matchvinnare

Denna marknad är den absolut vanligaste marknaden att spela på. Du har vanligtvis två alternativ att välja här: Vinnare eller Vinnare utan oavgjort. Den första erbjuder marginellt bättre odds eftersom spelbolagen tar med odds för oavgjort. För vinnare utan oavgjort får du smärre lägre odds eftersom det då endast finns två möjliga resultat i matchen. Har du en oddsbonus med omsättningskrav kan matchvinnare vara bästa sättet att omsätta den.

Knockout

En knockout, även känt som K.O. och KO, är när ena motståndaren vinner genom en nedslagning under matchen. För att det ska räknas som en knockout gäller det att den förlorande boxaren är tillfälligt medvetslös och kan därför inte fortsätta matchen. Odds på knockout är vanligtvis högre än vad som erbjuds på matchvinnare.

Teknisk Knockout

En teknisk knockout, även känt som T.K.O. och TKO, påminner väldigt mycket om en knockout. Den enda skillnaden är att matchen stoppas av domaren. Detta sker till största del efter kraftiga slag mot huvudet eller kropp och enligt domaren inte kan fortsätta. Ett bra exempel på en TKO är när en boxare blir nedslagen och inte lyckas ställa sig på fötter inom tio sekunder.

När det kommer till odds på UFC och teknisk knockout är de generellt sett lägre, då domarna avbryter matcher i högre grad. I boxning kan man därför få aningen högre odds på just denna marknad.

Poäng

Poängdomarnas uppdrag är att ge poäng till båda boxarna under varje rond. Poängskalan går från 0 till 10. Majoriteten av rundorna avslutas med 10-9, där den dominanta boxaren får 10 poäng. Om man blir nedslagen, förlorar man en poäng. Ringdomaren kan även ge poängstraff för regelbrott. I och med att många titelfighter i boxning har 12 ronder hinner de sluta innan de når domslut. Därför kan boxningsodds på poäng vara relativt högt.

Oavgjort

Väldigt sällan sker det att två boxare är lika bra i en match och slutar oavgjort. Därför är det inte konstigt att odds på oavgjort är otroligt höga. Oavgjort sker vid domslut när domarna visar sina poängkort. Det finns även fall där en match slutar tekniskt oavgjort. Detta sker när domaren eller läkaren beslutar att en av boxarna inte kan fortsätta en match på grund av skada eller liknande.

Diskvalificering

I fall där en eller båda boxarna upprepat begår regelbrott kan en match resultera i DQ, även känt som diskvalificering. Detta är ingen spelmarknad man vanligtvis kan spela på enskilt, då oddsen hade varit astronomiska. Därför bakas denna spelmarknad in i vinst genom KO, TKO eller diskvalificering.

Rondvinnare

Känner man sig riktigt säker när man spelar på boxning odds, då kan man ge rondvinnare ett försök. Här väljer man vilken av boxarna man tror vinner matchen och i vilken rond de gör det. Man kan inte spela på vinstsätt i kombination med rondvinnare. Man spelar alltså endast på vem som vinner och när de gör det. Här får man utan tvekan högst odds på boxning.

Antal ronder

Är man osäker på vem av boxarna som vinner, kan man spela på antal ronder. Spelbolagen kan ibland erbjuda exakt antal ronder eller över/under antal ronder. För bästa boxningsodds kan man spela på exakt antal ronder. Vill man vara lite mer på säkra sidan kan man spela på under eller över X antal ronder.

Går matchtiden ut?

Spelar man på att matchtiden går ut, gör man det i förhoppningen att matchen går till domslut. Denna marknad kan även benämnas som ”Kommer matchen avgöras på poäng?”. Har man två boxare som har få avslut genom KO/TKO finns bra spelvärde för att spela på att matchtiden går ut.

boxning odds

LONDON, ENGLAND – 22 september: Anthony Joshua och Alexander Povetkin i en titelmatchen IBF, WBA Super, WBO & IBO World Heavyweight Championship i Wembley Stadium den 22 september 2018 i London, England. (Foto av Richard Heathcote/Getty Images)

Spela på boxning

Boxning är en otroligt fysisk sport, men det krävs minst lika mental styrka för att gå en match. Dessa två faktorer är viktiga att analysera när man spelar på boxning. Hur ser invägningarna ut? Är det mycket psykning? Ett bra exempel är Deontay Wilder, den före detta världsmästaren som var en otroligt psykande fighter. Detta kan bryta ner motståndare inför en match och påverka den mentala styrkan.

Sedan finns det faktorer som längd, räckvidd, vikt och ålder som spelar stor roll när man spelar på boxning. Men alla dessa faktorer avgör inte hur bra en boxare är eller vilken boxningsstil de har. I modern tid har vi fått se större och starkare boxare som kan avsluta en match inom några sekunder. Vill man spela på boxning bör man kolla in boxarnas tidigare resultat. Vinner de oftast med KO/TKO? Vinner de på poäng? Dessa kan vara avgörande för dina spel på boxning odds.

Spelbolag erbjuder idag mängder av marknader och odds. Vi delar med oss av våra favoriter!

Spelbolag med bäst odds på boxning

  • Spela Här
  • Spela
  • Bonus
  • Betyg
  • Erbjudanden

Svenska boxare

Sverige har genom tiderna lyckats producera mängder med framgångsrika boxare. Men boxningen har tyvärr aldrig slagit genom på svensk mark. Istället har vi fått se våra svenska talanger flytta till USA för att tävla med de största klubbarna. Men vilka talanger ha vi lyckats träna upp att representera svensk boxning?

Vi börjar storslaget med Ingemar Johansson som förmodligen är Sveriges kändaste boxare genom tiderna. Han satte svensk boxning på kartan och visade världen vad vi går för. Det har gått mer än 60 år sedan han knockade den amerikanske boxaren Floyd Patterson och därmed blev världsmästare i tungviktsboxning. Än idag ekar hans framgångsrika karriär bland sportentusiaster och svenska boxare. Det är svårt att mäta sig med Ingo, men vi har trots allt lyckas producera en hel del andra talanger.

Vi har Armand Krajnc som besegrade britten Jason Matthews med TKO och blev världsmästare i mellanvikt. Under 80-talet fick vi se Patrik Lumumba komma från Kenya till lilla orten Kil. Hans resa fick ett tragiskt slut och vi fick aldrig se den fulla potentialen av Lumumba.

Men vi har gjort en lista över de boxare som just nu är störst i Sverige och mestadels aktiva.

Otto Wallin

Otto Wallin kan vara en av de hetaste boxarna i Sverige just nu. Han är ursprungligen från Sundsvall och kommer från en riktig boxarfamilj. Wallin har redan hunnit gå flera proffsmatcher och mött stjärnor som Tyson Fury och Dominic Breazeale. Denna vassa boxare har vunnit 96% av sina matcher och endast förlorat en gång fram till 2021.

Badou Jack

Badou Jack, som egentligen heter Johannes Gabriel Badou Nyberg, är från Stockholm men bor numer i Las Vegas. Han har tidigare varit WBC-världsmästare i supermellanvikt och var det i tre år. Efter tre år avsade han sig titeln för att kunna gå upp en viktklass med nya mål i sikte. Med ca 80% av vinster i alla sina matcher tågar han på med full fokus.

Oscar Ahlin

Oscar ”Golden Boy” Ahlin från Stockholm har visat stora framgångar i Sverige, Danmark och Belgien. Han boxar i lätt tungvikt och har ett vinstgenomsnitt på 91%. Ahlin blev under 2021 IBO:s interkontinentala mästare som öppnade upp för tunga framtida möjligheter.

Anthony Yigit

Anthony Yigit är från Farsta och är en av Sveriges mest talangfulla boxare. Det är ännu oklart om han kommer fortsätta med boxningen då han tog en paus under 2019 efter sin senaste vinst mot Siar Ozgul. Men med ett vinstgenomsnitt på 96% hoppas vi få se mer av honom.

Erik Skoglund

Erik Skoglund från Vårdinge har sedan sitt första aktiva år 2009 uppvisat otroliga färdigheter. Skoglund har haft titlar som WBC:S Youth World Title och WBO:S Youth Intercontinental Title i lätt tungvikt. Men efter en hjärnblödning som inträffade under ett träningspass i slutet av 2017 har han lagt handskarna på hyllan.

Det finns totalt fyra organisationer som har delar ut mästerskapstitlar i boxning. The International Boxing Federation (IBF), The World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC) och The World Boxing Organization (WBO).
Beroende på vilket land och vilken boxningsförening det är, kan detta variera. Men generellt sett delas män in i 11 olika viktklasser och kvinnor delas in i 13 viktklasser.
De vanligaste slagen som man ser i boxning är jabbar, raka slag, krokar och uppercuts. För southpaw-boxare är jabben den hand som är närmast motståndaren.
En knockout inträffar när en boxare knockar sin motståndare medvetslös. Om motståndaren förblir tillfälligt medvetslös resulterar matchen i vinst med knockout. En teknisk knockout inträffar när en boxare knockar sin motståndare och denne inte reagerar så bra som domaren önskar. Boxaren har 10 sekunder på att återhämta sig, om boxaren misslyckas avbryter domaren.
En match i proffsboxning har tolv rundor, men detta varierar beroende på vilka som boxas och vilken typ av match det är. Det får dock inte vara fler än tolv rundor. Varje runda är tre minuter lång. En boxningsmatch kan därför som längst vara 36 minuter.
Matchen mellan Andy Bowen och Jack Burke ägde rum 1893 och varade i 7 timmar och 19 minuter. Det blev totalt 110 rundor innan domaren avbröt matchen utan att kora en vinnare. Som förväntat var det inte mycket krut kvar i någon av de två efter matchen var över.

Streama boxning

NENT Group är medieförlaget som äger rättigheterna till att sända majoriteten av boxningsmatcherna som äger rum. Detta gör de via deras streamingtjänst Viaplay och C More. De flesta matcherna sänds under natten i Sverige då de största matcherna tar plats i USA. Så här gör du för att streama boxning på Viaplay:

  1. Besök Viaplay.se
  2. Klicka på ”Läs mer och köp” på sportpaketet
  3. Välj mellan Viaplay Sport och Viaplay Total
  4. Fyll i dina uppgifter och genomför betalningen
  5. Avnjut mängder av boxning och matcher direkt på nätet

Vissa uppvisningsmatcher sänds via privata bolag och finns ofta tillgängliga via PPV (Pay Per View).

Befinner du dig utanför Sveriges gränser kan du även ta del av live stream via spelbolag som sänder boxning via deras egna streamingtjänster.

Bästa speltips i juli