Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Esports betting och odds

Det växande intresset för Esports har medfört en mängd olika spelmöjligheter i bettingindustrin. På Odds.se tittar vi närmare på Esport betting och odds för att ge dig intressanta analyser och speltips på matcher, turneringar och evenemang.

Esports Odds – Spela på dina favoritspel

Esports växer med stormsteg i hela världen. Intresset har medfört otroligt många spelmöjligheter med grymt spelvärde. Nu kan man betta på närmare hundra olika marknader inför och under matcher i CS:GO, Dota2, LOL, SC2 och mer. Hitta spelvärdet bortom matchvinnare på marknader som Map-vinnare, handikapp, jämna/ojämna rundor och många fler. Följ med oss på jakten efter bästa Esports odds och marknader!

League of Legends - LPL Vinnare våren 2021

Edward Gaming 3.20 William Hill

LOL - World Championship 2021 Vinnare

DAMWON Gaming 2.55 Betsson

Betta på Esport

I takt med att Esport betting blivit alltmer populärt i Sverige har efterfrågan på speltips och oddsjämförelse blivit större. Spelutbudet ökar ständigt och det går idag att betta på Dota 2, CS:GO, League of Legends, Overwatch, Rainbow Six och mycket mer.

På stora matcher kan det finnas så många som 150 olika marknader att betta på. Detta kan jämföras med de största matcherna inom fotboll. Dessutom finns schyssta live odds med live streams att ta del av på de flesta spelbolagen som erbjuder Esport.

Spelbolag med bäst odds på Esport

Det finns nu mängder med bettingsidor med svensk licens som erbjuder imponerande Esport live stream, marknader och odds. Vi hjälper dig att hitta rätt spelbolag som passar dina spelbehov.

 • Spela Här
 • Spela
 • Bonus
 • Betyg
 • Erbjudanden

Svenska spelbolag är generellt sett väldigt bra när det kommer till att betta på Esport. Men ett bolag som sticker ut är Pixel.Bet som drivs av LeoVegas. Detta spelbolag fokuserar helt och hållet på Esport betting.
Precis som med vanlig sport gäller det att man gör sin hemläxa. Läs på om analyser, statistik, spelhistorik och speltips för att få bästa förutsättningar till vinst.
Majoriteten av Esport streams är kostnadsfria och finns att streama på Twitch. Dessutom erbjuder spelbolag mängder med streams på Esport när det pågår events, turneringar och stora möten.

Vad är esports?

Esport är ett begrepp för organiserat spel som utförs i tävlingssammanhang i en virtuell spelmiljö. Dessa spel spelas vanligtvis via dator, men även via TV-spel, mobilspel och VR. Intresset för Esport har blivit så stort att stora mediebolag som Aftonbladet, Viasat, SVT och Bonnier sänder både turneringar och evenemang live för det svenska folket.

Beroende på vilket spel som gäller finns det tävlingar där man spelar en mot en och i lag. De största turneringarna består vanligtvis av matcher där lag från hela världen möts i en utslagsturnering och ett slutspel.

Populära esportspel

CS:GO betting

Counter-Strike: GO, även känt som CS:GO, är bland världens mest populära Esporter. Det är i särklass den vanligaste Esporten som svenskar bettar på. I CSGO möts två lag som spelar bäst av 30 rundor. Det ena laget har som mål att plantera en bomb, medan det andra laget har som mål att desarmera bomben. Båda lagen kan även vinna genom att eliminera hela motståndarlaget.

Detta spel har i stor utsträckning spelats i Sverige via LAN-event och event på nätet. Därför är det inte konstigt att just detta spel är bland de populäraste att betta på. Populära marknader på CS:GO inkluderar:

 • Matchvinnare
 • Map-vinnare
 • Maps handikapp
 • Antal rundor

Odds på CSGO är som hetast hos spelbolag när stora events och turneringar som Flashpoint, Golden League, IEM och Nine to Five pågår. Då finns det alltid roliga marknader man kan betta live på samtidigt som man kan följa matcherna live via spelbolagen eller Twitch streams. Det finns även andra typer av spel på CS:GO som CSGOEmpire där spelintresserade kan spela CSGO Roulette och Coin Flip.

Dota 2 betting

Dota 2, en förkortning av Defence of the Ancients 2, är ett strategispel där två lag med fem spelare gör upp i olika kartor. Spelet går ut på att besegra motståndarna genom att slå ut förgöra motståndarens tillhörigheter med hjälp av torn. Spelarna kan köpa olika typer av uppgraderingar för att förbättra sin karaktär och öka chanserna till vinst.

Kina är känt för att producera de absolut bästa Dota 2-spelarna. Men nordiska länder som Sverige, Finland och Danmark ligger inte långt efter. Intresset för Dota 2 världen över har öppnat upp en spelvärld lik ingen annan. Populära marknader på Dota 2 inkluderar:

 • Matchvinnare
 • Matcher handikapp
 • Antal spel
 • Antal kills

Odds på Dota 2 finns i princip hela tiden tack vare ligor och turneringar som Epic League, Realms Collide, Artisan League, Pro Cup och Perfect World League. Dota 2 streams erbjuds på de stora matcherna och finns gratis via spelbolag, Twitch och Mixer.

LoL betting

Lol, en förkortning av League of Legends, är ett MOBA-spel (Massive Online Battle Arena) som är baserat på Warcraft 3-mod Dota. Spelet går ut på att två lag med fem spelare vardera möts i en arena där man i en av tre vägar slår sig igenom motståndarens försvarslinje för att sedan förstöra en kristall som heter Nexus.

Majoriteten av spelets utövare kommer från USA, Turkiet och Brasilien. Men har blivit populärt världen över bland MOBA-intresserade som gillar fartfyllda spel. Trots att det inte är lika stort som CS:GO och Dota 2, finns mängder av populära marknader som:

 • Matchvinnare
 • Match handikapp
 • Antal spel
 • Antal kills

Tack vare stora ligor och turneringar som LoL World Championship, Super Copa Flow, National Electronic Sports Tournament och Pro League finns oftast något att betta på hos spelbolagen. Streams är inte lika vanliga och erbjuds till mesta dels via Twitch. Även spelbolag som satsar på Esport erbjuder streams på stora matcher.

Andra populära Esports

Spel som Valorant, Overwatch, Rainbow Six, Starcraft 2, Rocket League och King of Glory blir vanligare hos spelbolagen i takt med att intresset växer. Svenskar har länge varit engagerade i dessa spel med betting och odds är ännu inte lika stort som CSGO, Dota 2 och LoL. Detta beror bland annat på de stora event som arrangeras där det vanligtvis spelas större spel.

Populära event inom Esport

Det hålls en mängd större och mindre turneringar året runt. Vissa sker direkt via nätet medan majoriteten spelas via LAN-event. På LAN samlas alla under ett och samma tak och kopplar upp deras datorer så att de är anslutna till varandra. Det är även här som event kan dra till sig skyhöga publiksiffror med runt 170 000 fans i arenan.

Dreamhack

Dreamhack är ett svenskt LAN event som pågått sedan 2001 och hunnit bli en av världens största Esport-event. Med över 10 000 uppkopplade datorer och 50 000 besökare är Dreamhack en dröm för både spelare och fans. Det hela liknar en festival med en öppningsceremoni packat med framträdanden och musik. De populäraste spelen under Dreamhack är CS:GO, Starcraft 2 och Quake Live.

Electronic Sports World Convention

Även känt som ESWC, ett internationellt mästerskap som arrangeras världen över med över 200 000 besökare och miljontals streamers. Här träffas spelare för att göra upp på spel som FIFA, LoL, Call of Duty och CS:GO. Svenska spelare har kammat hem totalt 35 medaljer sedan ESWC 2014, däribland 12 guld, 14 silver och 9 brons.

Major League Gaming

Major League Gaming, ävent känt som MLG, är ett nordamerikanskt event som arrangeras årligen i USA och Kanada. Här tävlar spelare i en mängd olika spel för att vinna olika typer av titlar och priser. Majoriteten av utövarna är amerikaner, men med åren har alltfler deltagare från världen över åkt till eventet för att tävla. 2010 fick vi se den första svensken, Jonathan ”Jinro” Walsh, ta guld i Starcraft 2.

Intel Extreme Masters

Detta extremt framgångsrika event har gjort sig känd världen över som en av de mest prestigefyllda turneringarna. Denna turnering arrangeras världen över som IEM Beijing, IEM New York, IEM Katowice och IEM Kolkata. Här tävlar spelare i CS:GO och Starcraft 2 om en prispott på en miljon dollar.

Svenskar i Esport

Ninjas in Pyjamas

(Photo by Norbert Barczyk/PressFocus/MB Media/Getty Images)

Svenskar har länge haft en stor roll i Esport-världen. Allt ifrån stora events som Dreamhack och världskända lag som Ninjas in Pyjamas (NIP) är skapade av svenskar. Därför är det inte konstigt att intresset kring Esport i Sverige är betydligt högre än andra länder. Två spel som sticker ut bland svenska spelare och lag är Dota 2 och Counter-Strike.

Bäst betalda Esport-lag från Sverige 2020

Alliance+40 000 000 kr
Fnatic+38 000 000 kr
Godsent+2 700 000 kr
Begrip Gaming+900 000 kr
Lemondogs+730 000 kr

Bäst betalda Esport-spelare från Sverige 2020

Gustav ”S4” Magnusson+24 000 000 kr
Ludwig ”Zai” Wåhlberg +16 300 000 kr
Johan ”Pieliedie” Åström+7 300 000 kr
Jesper ”JW” Wecksell+6 000 000 kr
Jonathan ”Loda” Berg+5 950 000 kr

Esport live streams

Bland fördelarna med Esport till skillnad från vanlig sport är att i princip alla streams är kostnadsfria. Events och matcher streamas på Twitch som i sin tur används av spelbolagen. Vissa spelbolag kräver att man har ett positivt spelsaldo, medan andra ger Esport streams gratis.