Lär dig tippa fotboll


Lär dig tippa fotboll

Fotbollsbetting är enkelt och roligt och man behöver inte veta så mycket för att komma igång. Låt oss guida dig in i fotbollstippandets spännande värld! I den här artikeln förklarar vi vad du ska tänka på när du tippar, vilka lag, ligor och kupper som förekommer och vad som kan påverka utfallet inför olika fotbollsmatcher.

Har du redan örnkoll så föreslår vi ett besök på någon av våra rekommenderade sportböcker nedan, annars är det bara att läsa vidare.

Välkommen!

Bästa Betting Bonusar

Vem spelar?

Fotboll spelas över hela världen och det finns många olika lag och ligor att hålla koll på.

I Sverige har vi Allsvenskan, men många följer även de stora europeiska ligorna:

Dessutom arrangeras årligen Champions League och UEFA-cupen för europeiska klubbar. När man väl har valt vilka lag och ligor man vill följa så är det viktigt att förstå vilka faktorer som kan påverka resultaten. Individuella spelare kan vara skadade eller på väg tillbaka från vila vilket ändrar lagets uppställning och spel. Vem som tränar laget har även det stor betydelse.

Väder och vind

Väder och vind kan också påverka resultat i fotboll. Om det vill sig riktigt illa så kanske matchen ställs in vilket gör att spelare måste ladda om inför den nya kick-offen. Om man spelar på en blöt gräsplan i hårda vindar så märks det. Ben blir tyngre och det blir viktigare med fysisk form. I VM i Sydafrika såg vi också att höjd över havet kan få betydelse. När luften är tunnare så måste spelarna ha en fysik som klarar detta. Det var därför som många av de europeiska lagen valde att förbereda sig i länder som kunde erbjuda samma nivåer över havet som Sydafrikas arenor.

Lagets form

När man tittar på ett fotbollslags form så är det intressant att följa både individers kondition och lagets form som helhet. Det händer ofta att media fokuserar på stjärnor och man får intrycket att det är de bästa spelarnas form som gör eller förstör laget. Inom fotbollsbetting gäller det att se saker och ting i ett större perspektiv. Visst måste alla nyckelspelare vara med och vara i form för att det ska funka men det är kanske ännu viktigare att laget har ett samspel som kan klara av tillfälliga avbrott. En kedja är ju som bekant inte starkare än sin svagaste länk.

Bästa betting sidor

  • Brand
  • Spela
  • Bonus
  • Betyg
  • Erbjudanden