Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Tippa fotboll och spela på odds

Fotbollsbetting är enkelt och roligt och man behöver inte veta så mycket för att komma igång. Låt oss guida dig in i fotbollstippandets spännande värld!

I den här artikeln förklarar vi vad du ska tänka på när du ska tippa fotboll, vilka lag, ligor och cuper som förekommer och vad som kan påverka utfallet inför olika fotbollsmatcher.

Har du redan örnkoll så föreslår vi ett besök på någon av våra rekommenderade spelbolag nedan, annars är det bara att läsa vidare.

Spelbolag har bäst odds på fotboll

  • Spela Här
  • Spela
  • Bonus
  • Betyg
  • Erbjudanden

Vilka spelbolag har bäst odds på fotboll?

Svaret på den frågan är långtifrån självklar eftersom det idag finns så oerhört många spelbolag att välja mellan. Generellt kan man dock säga att de flesta spelbolag som regel har likartade odds för de flesta matcher, åtminstone vad gäller spel på 1X2. I de fallen handlar det oftast om några tiondelar hit eller dit, vilket i slutändan knappast innebär någon större skillnad.

Fördelen med att kolla runt på olika bettingsajter är att man ganska snabbt lär sig vilken sajt som generellt erbjuder bäst odds för en specifik marknad. .

På andra marknader kan det vara desto större skillnader, som till exempel dubbelchans, handicapspel eller individuella marknader för målskyttar. Här kan oddsen ofta variera ganska mycket, vilket gör det möjligt att hitta riktigt bra odds för den som letar lite. Många spelbolag har också olika former av specialer för enskilda matcher där det många gånger går att hitta riktiga intressanta odds.

Odds fotboll

Fotboll är utan konkurrens världens största sport med miljontals fans världen över. Inom fotbollen finns hundratals ligor, turneringar och mästerskap med alltifrån VM, EM, Champions League, Premier League, La Liga och Serie A till Allsvenskan, Superettan och League One.

Att fotboll är världens populäraste sport märks inte minst hos spelbolagen, som erbjuder mängder av odds på just fotboll. Många spelbolag erbjuder odds på fotbollsligor från i princip alla världsdelar, från de största ligorna i Europa till mindre ligor i Asien och Afrika, vilket innebär att det går att tippa fotboll i nästan vilka länder som helst. Dessutom går det numera att spela på nästan vad som helst inom fotbollen, alltifrån vem som gör första målet i ett Londonderby till vilket lag som vinner den colombianska eller kinesiska ligan. Att just fotboll med bred marginal är den största sporten hos spelbolagen är knappast förvånande med tanke på att det är oerhört populärt att tippa fotboll, både i Sverige och i andra länder.

FAQ

Fotbollstips gör att du inför en match får bättre koll på lagen och därmed också har möjlighet att göra ett mer genomtänkt val när du sedan ska bestämma dig för hur du ska lägga ditt spel. Samtidigt får du också lite koll på hur lagen har presterat i de senaste matcherna.
Betting på fotboll fungerar på så sätt att du satsar på hur du tror en match eller en tävling kommer att sluta. Om du har rätt vinner du en viss summa utifrån hut mycket du satsat och det odds som spelbolaget erbjuder.
Fotbollsodds är helt enkelt odds på fotbollsmatcher där det handlar om att satsa på antingen hemmaseger, oavgjort eller bortaseger. Hur stort oddset är för varje alternativ beror på vilket spelbolag du spelar hos. Här kan det vara värt att nämna att det hos de flesta spelbolag går att spela på så mycket mer än bara slutresultatet i en match, som till exempel antal mål, antal hörnor, halvtidsresultat samt vilken eller vilka spelare som gör mål.
Satsa på det lag du tror ska vinna, välj det bästa oddset och byt spelbolag ofta så du alltid spelar med de bästa oddsen.

Bäst odds på fotboll

Eftersom det som bekant finns så oerhört många spelbolag som erbjuder odds på fotboll kan det ibland vara svårt att veta vilka av alla dessa man ska välja när man ska tippa fotboll. Då de flesta spelbolag oftast har likartade odds på samma match spelar det som regel inte någon större roll vilka bettingsidor man väljer att spela på. Vill man ändå vara säker på att få bäst odds kan det vara värt att lägga lite tid på att kolla runt på några olika sajter och se vilken som erbjuder bäst odds. Bra odds gör också att du har chans till större vinster när du tippar på fotboll.

Fördelen med att jämföra odds på olika bettingsajter är att man ganska snabbt lär sig vilken sajt som generellt erbjuder bäst odds för en specifik marknad. Till exempel så kanske ”bettingsajt A” alltid har bäst odds på Premier League medan ”bettingsajt B” alltid har bäst odds på Allsvenskan. Detta gör att man utifrån i vilken liga man ska tippa fotboll kan välja en specifik bettingsajt och på så sätt också spara tid.

Populära spelalternativ och marknader för fotboll

Till skillnad mot förr när det endast gick att spela på slutresultatet i en match går det idag att spela på nästan vad som helst när man vill satsa på fotboll. Vid stora matcher i till exempel Premier League, La Liga eller Allsvenskan är det inte ovanligt med en bra bit över 300 olika spelalternativ eller marknader för en enda match.

Resultat vid fulltid

Den allra vanligaste och mest populära marknaden för en match där det gäller att tippa om det blir:
Hemmaseger – 1
Oavgjort – X
Bortaseger – 2

Dubbelchans

För den som vill gardera sig finns för de flesta matcher spelalternativet dubbelchans, som är en klassisk halvgardering där man helt enkelt spelar på 1X, 12 eller X2.

Korrekt resultat

Här gäller det att tippa exakt rätt resultat i mål, som till exempel 1-0, 2-0, 2-1, 3-0 eller 2-2 och så vidare. Kan ge bra utdelning då oddsen som regel är höga.

Totalt antal mål

Det här är en marknad som finns för i stort sett alla matcher. Precis som namnet antyder gäller det att tippa hur många mål det kommer att bli i matchen. Detta gör man genom att tippa på över eller under exempelvis 2,5 mål. Tror man på två mål eller färre tippar man under 2,5 mål. Tror man på tre mål eller fler tippar man över 2,5 mål.

Båda lagen gör mål

Ett spelalternativ där det helt enkelt handlar om att förutse om båda lagen gör mål eller ej genom att spela på JA eller NEJ.

Antal hörnor och kort

Något som också ofta går att spela på är hur många hörnor och kort som kommer att delas ut i matchen. Precis som vid antal mål tippar man på över eller under exempelvis 4,5 hörnor i en match. Ofta går det att tippa både det totala antalet hörnor eller kort i matchen eller hur många hörnor och kort varje lag tilldöms.

Handicapspel

Ett annat vanligt spelalternativ är olika former av handicapspel. Här gäller det att tippa matchen om det ena eller andra laget startar med ett visst antal måls försprång, exempelvis 1-0 eller 2-0.

Matchspel

I den här kategorin handlar det om att tippa huruvida olika scenarier eller situationer kommer att ske under en match. Det kan till exempel handla om huruvida straff kommer att utdömas eller ej, om ena laget kommer att vinna och samtidigt hålla nollan eller vilket lag som gör första och sista målet i matchen.

Spelarmarknader

I många matcher finns också möjligheten att spela på enskilda spelares prestationer. Vanligast är att spela på huruvida en spelare gör mål eller. Men, det går även att spela på vem som gör första och sista målet i en match och även hur många mål en spelare gör. Utöver det går det ibland också att spela på vilka spelare som får gult eller rött kort.

Scorecast

Scorecast är en spelform som kan mycket bra utdelning då det handlar om att tippa vilken spelare som gör ett visst mål i matchen. Det gäller då att tippa om en viss spelare gör exempelvis 1-0, 2-1, 2-2 eller 4-0 och så vidare. Att tippa rätt på en scorecast är svårt, men så kan det som sagt ge mycket hög utdelning.

Wincast

Wincast är ett slags kombinationsspel som till viss del är besläktad med scorecast. Här gäller det att tippa både slutresultatet i en match samt målgörare i matchen.

Vinnarspel

En annan populär spelform är så kallade vinnarspel. Här gäller det att tippa resultat som sträcker sig över en hel säsong eller en turnering. Det kan till exempel handla om vilket lag som vinner Premier League eller La Liga, vilken spelare som kommer att bli skyttekung i Allsvenskan eller vilket land som vinner VM eller EM.

Kombinationsspel

Ett bra tips om man vill få bättre odds är att spela på så kallade kombinationsspel när man ska tippa fotboll. Detta innebär precis som det låter att man kombinerar flera olika spel på en och samma kupong. Det kan exempelvis handla om att man spelar på att hemmalaget vinner och håller nollan eller vilket lag som får flest hörnor och flest gula kort. Tack vare att spelbolagen på många matcher, framför allt de stora, erbjuder ett stort antal olika marknader är möjligheterna till kombinationsspel näst intill oändliga.

Nederländerna vinner sin grupp 1.36 Bethard

Spela på mindre kända ligor

För dig som vill ha lite variation och inte bara spela på de stora ligorna och turneringarna kan ett bra och lite roligt tips vara att spela på ligor i mindre länder och länder utanför Europa. Varför inte ta en titt på den japanska eller kanske den peruanska ligan?

Men, är det inte en nackdel att spela på en liga man inte vet någonting om? Visst, dina kunskaper är förstås större när det kommer till stora ligor som Premier League och La Liga, men att spela på en helt okänd liga har också sina fördelar.

Spela utan känslor

Framför allt har du inga förutfattade meningar om lagen och spelarna i ligan, vilket gör att du kan vara helt neutral i din bedömning. Något som är svårt att vara om du har kollat på och spelat på en liga i fem, tio eller kanske 20 år.

En annan fördel med en mindre liga är att du inte har något känslomässigt engagemang för något av lagen eller spelarna, vilket även det underlättar för en neutral bedömning. Är du låt säga Arsenal-fan kanske du tenderar att satsa på Arsenal även om logiken säger att seger för ditt favoritlag är ganska liten.

Hitta bra spelvärde

Ytterligare en fördel med att spela på mindre ligor är att det ofta går att hitta bra spelvärde om man letar lite. Detta på grund av att spelbolagen inte lägger ner lika mycket energi på att sätta ”rätt” odds i de mindre ligorna, som de gör i de stora ligorna.

Detta i sin tur gör att oddsen på vissa marknader hamnar för ”högt”, vilket du som spelare givetvis kan dra nytta av. Ett bra tips är att leta efter bra spelvärde på marknaderna för exempelvis handicapspel, över/under 2,5 mål och målskyttar.

 

Streama fotboll

Numera går det att se fotboll i princip var som helst och när som helst och det tack vare att det går att streama fotboll via nätet, under förutsättning att man har tillgång till någon form av Internet-uppkoppling vill säga. Det finns många olika sätt att streama fotboll på. Det vanligaste är troligtvis att man streamar fotboll via någon form av abonnemangstjänst eller liknande. Dock kan detta i längden bli ganska dyrt eftersom de stora streamingstjänsterna ofta har ganska höga månadskostnader.

Ett bra tips är därför att använda sig av spelbolagens streamingstjänster när man vill streama fotboll, vilket innebär att du både kan titta på fotboll och tippa fotboll på en och samma sajt. Du kan även streama till exempel Allsvenskan när du befinner dig utomlands, vilket inte går att göra om du har ett abonnemang på exempelvis C More.

För att kunna streama fotboll, eller någon annan sport, via ett spelbolags hemsida är oftast det enda som krävs ett positivt saldo på ditt spelkonto. Ibland finns ett krav på att man har 100 kr eller 50 kr på sitt spelkonto, men i vissa fall räcker det bokstavligen med ett man har ett öre på sitt konto för att kunna streama matcher. I vissa fall kan det även krävas att man har satsat eller tippat på den match man vill se för att kunna streama denna live. Att tippa fotboll under tiden som man ser en match gör förstås att det blir lite extra spännande även om man bara spelat för en liten summa.

Vilka ligor man kan se hos respektive spelbolag varierar så klart från spelbolag till spelbolag, men det är fullt möjligt att via olika bettingbolags hemsidor streama de allra största ligorna som La Liga, Bundesliga, Ligue 1 och Serie A med flera, men också Allsvenskan. För att kunna streama Allsvenskan krävs dock att man befinner sig utanför Sverige och har en icke-svensk IP-adress. Detta på grund av att Discovery har ensamrätt på att sända Allsvenskan inom Sverige. Men, befinner man sig på resande fot och känner för att titta på Allsvenskan på solsemestern är detta alltså fullt möjligt att göra via streaming hos olika spelbolag.

Speltips

Här på Odds.se hittar du speltips till alla stora matcher i Premier League, Allsvenskan, Champions League, Europa League samt stora landslagsturneringar som VM och EM. Utöver det ger vi dig också speltips för till exempel matcher i ishockey-VM och andra stora sportevenemang. Du hittar också en hel del information om du hur du kan tippa fotboll och även tippa på andra sporter, som till exempel hockey och handboll.

Hos oss får du alla analyser och fakta du behöver för att kunna lägga ett bra spel. Vi letar alltid upp de bästa oddsen för varje match så att du inte behöver lägga tid på att själv göra detta. Ta hjälp av våra speltips här på Odds.se om du också vill bli en vinnare.

Allsvenskan odds

Allsvenskan ligger många svenska fotbollsfans varmt om hjärtat, vilket inte är så konstigt med tanke på att den allsvenska fotbollen nästan alltid är jämn och spännande och inte sällan med stora skiftningar i toppen från år till år. Läs mera här Allsvenskan,

 

La Liga odds

La Liga, eller Primera División som är det officiella namnet på den spanska högstaligan, är en av världens bästa fotbollsligor med mängder av världsstjärnor och stora spelare.

Att hitta odds för matcher i La Liga är inte svårt . Läs mera på La Liga

la liga(Photo via Getty Images)

Premier League odds

Engelska Premier League är både kommersiellt och popularitetsmässigt världens största fotbollsliga alla kategorier. Med lag som Manchester City, Manchester United, Arsenal, Chelsea, Tottenham och Liverpool följs Premier League varje vecka av miljontals fans världen över. Läs mera på Premier League

Italien Serie A odds

Italienska Serie A tillhör en av de mest anrika fotbollsligorna i världen med klassiska lag som Milan, Inter, Lazio, Roma, Fiorentina och Juventus. Trots att ligan genom årens lopp har gått både upp och ner vad gäller popularitet fortsätter Serie A att locka en stor publik både i och utanför Italien. Inte minst tack vare att italienska lag finns med långt fram i de stora klubblagsturneringarna som Champions League och Europa League. Läss mera här Serie-a

Svergie vinner grupp E 7.50 Bethard

Bästa speltips i juli