Lär dig tippa fotboll


Fotbollsbetting är enkelt och roligt och man behöver inte veta så mycket för att komma igång. Låt oss guida dig in i fotbollstippandets spännande värld! I den här artikeln förklarar vi vad du ska tänka på när du ska tippa fotboll, vilka lag, ligor och cuper som förekommer och vad som kan påverka utfallet inför olika fotbollsmatcher.

Har du redan örnkoll så föreslår vi ett besök på någon av våra rekommenderade spelbolag nedan, annars är det bara att läsa vidare.

Odds fotboll

Fotboll är utan konkurrens världens största sport med miljontals fans världen över. Inom fotbollen finns hundratals ligor, turneringar och mästerskap med alltifrån VM, EM, Champions League, Premier League, La Liga och Serie A till Allsvenskan, Superettan och League One.

Att fotboll är världens populäraste sport märks inte minst hos spelbolagen, som erbjuder mängder av odds på just fotboll. Många spelbolag erbjuder odds på fotbollsligor från i princip alla världsdelar, från de största ligorna i Europa till mindre ligor i Asien och Afrika, vilket innebär att det går att tippa fotboll i nästan vilka länder som helst. Dessutom går det numera att spela på nästan vad som helst inom fotbollen, alltifrån vem som gör första målet i ett Londonderby till vilket lag som vinner den colombianska eller kinesiska ligan. Att just fotboll med bred marginal är den största sporten hos spelbolagen är knappast förvånande med tanke på att det är oerhört populärt att tippa fotboll, både i Sverige och i andra länder.

FAQ

Fotbolls-EM 2020 blir en helt unik turnering då det kommer att spelas matcher i tolv städer i tolv olika länder över hela Europa. Spelstäderna för EM 2020 är följande: London, England Glasgow, Skottland Dublin, Irland Bilbao, Spanien Amsterdam, Holland München, Tyskland Budapest, Ungern Bukarest, Rumänien Rom, Italien Köpenhamn, Danmark Sankt Petersburg, Ryssland Baku, Azerbajdzjan Samtliga spelstäder kommer att stå som värd för tre gruppspelsmatcher samt antingen en åttondelsfinal eller en kvartsfinal. Semifinaler och finaler kommer att spelas på en och samma arena, nämligen Wembley Stadium i London.
Fotbollstips gör att du inför en match får bättre koll på lagen och därmed också har möjlighet att göra ett mer genomtänkt val när du sedan ska bestämma dig för hur du ska lägga ditt spel. Samtidigt får du också lite koll på hur lagen har presterat i de senaste matcherna.
Betting på sport fungerar på så sätt att du satsar på hur du tror en match eller en tävling kommer att sluta. Om du har rätt vinner du en viss summa utifrån hut mycket du satsat och det odds som spelbolaget erbjuder.
Fotbollsodds är helt enkelt odds på fotbollsmatcher där det handlar om att satsa på antingen hemmaseger, oavgjort eller bortaseger. Hur stort oddset är för varje alternativ beror på vilket spelbolag du spelar hos. Här kan det vara värt att nämna att det hos de flesta spelbolag går att spela på så mycket mer än bara slutresultatet i en match, som till exempel antal mål, antal hörnor, halvtidsresultat samt vilken eller vilka spelare som gör mål.
Satsa på det lag du tror ska vinna, välj det bästa oddset och byt spelbolag ofta så du alltid spelar med de bästa oddsen.

Bäst odds på fotboll

Eftersom det som bekant finns så oerhört många spelbolag som erbjuder odds på fotboll kan det ibland vara svårt att veta vilka av alla dessa man ska välja när man ska tippa fotboll. Då de flesta spelbolag oftast har likartade odds på samma match spelar det som regel inte någon större roll vilken bettingsajt man väljer att spela på. Vill man ändå vara säker på att få bäst odds kan det vara värt att lägga lite tid på att kolla runt på några olika sajter och se vilken som erbjuder bäst odds. Bra odds gör också att du har chans till större vinster när du tippar på fotboll.

Fördelen med att kolla runt på olika bettingsajter är att man ganska snabbt lär sig vilken sajt som generellt erbjuder bäst odds för en specifik marknad. Till exempel så kanske ”bettingsajt A” alltid har bäst odds på Premier League medan ”bettingsajt B” alltid har bäst odds på Allsvenskan. Detta gör att man utifrån i vilken liga man ska tippa fotboll kan välja en specifik bettingsajt och på så sätt också spara tid.

Till skillnad mot förr när det endast gick att spela på slutresultatet i en match går det idag att spela på nästan vad som helst när man vill satsa på fotboll. Förutom vilket lag som ska vinna går det även att spela på till exempel resultat i halvtid, vilken spelare som gör första målet, vilket lag som får flest frisparkar, hur många mål det blir i matchen och mycket, mycket mer. Det går även att spela på mer långsiktiga resultat, som till exempel vilket lag som kommer att vinna Premier League, vilken spelare som kommer att bli skyttekung i La Liga eller vilket land som vinner EM 2020.

Ett bra tips om man vill få bättre odds är att spela på så kallade kombinationsspel när man ska tippa fotboll. Detta innebär precis som det låter att man kombinerar flera olika spel på en och samma kupong. Det kan exempelvis handla om att man spelar på att hemmalaget vinner och håller nollan eller vilket lag som får flest hörnor och flest gula kort. Tack vare att spelbolagen på många matcher, framför allt de stora, erbjuder ett stort antal olika marknader är möjligheterna till kombinationsspel näst intill oändliga.

Vem blir UEFA mästare 2019/20

 • Betsafe Recension Spanien 8.50 | Sverige 101.00 anspråk Regler & Villkor Gäller
  +18 | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller
 • Betsson Recension Frankrike 7.00 | England 6.00 anspråk Regler & Villkor Gäller
  +18 | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller
 • NordicBet Recension Tyskland 9.50 | Italien 12.00 anspråk Regler & Villkor Gäller
  +18 | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller
 • Bethard Recension England 6.00 | Belgien 7.00 anspråk Regler & Villkor Gäller
  +18 | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller
 • ComeOn Recension Frankrike 7.00 | Spanien 8.50 anspråk Regler & Villkor Gäller
  +18 | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller

football match

Allsvenskan ligger många svenska fotbollsfans varmt om hjärtat, vilket inte är så konstigt med tanke på att den allsvenska fotbollen nästan alltid är jämn och spännande och inte sällan med stora skiftningar i toppen från år till år. De senaste 20 åren har inte mindre än nio olika lag vunnit Allsvenskan, vilket är ovanligt om man jämför med andra länder i Europa. Den allsvenska premiären i början av april drar som regel till sig stor uppmärksamhet och kan på många arenor vara en riktig folkfest.

Är man intresserad av att spela på Allsvenskan när man tippar fotboll är detta knappast någonting som är svårt att göra då i stort alla spelbolag erbjuder odds på Allsvenskan. Hos de större spelbolagen finns dessutom ett stort utbud av många olika marknader för varje match. Dessutom går det också att spela på vilket lag som kommer att vinna Allsvenskan, vilka som hamnar topp 3, vilket lag som tvingas till kval och vilka lag som åker ur.

Till skillnad från de flesta andra europeiska fotbollsligor spelas Allsvenskan vår-höst, men så har det inte alltid varit. Från den allra första allsvenska säsongen 1924/25 fram till och med 1958 spelades Allsvenskan höst-vår. Nackdelen med det upplägget var att det blev ett väldigt långt uppehåll under vintern på flera månader.

Hur många lag som spelat i Allsvenskan har varierat under årens lopp. Fram til och med 1990, med undantag för några år på 1970- och 1980-talet, bestod Allsvenskan av tolv lag. 1991-1992 bantades serien ned till tio lag bara för att utökas till 14 lag 1993. Sedan 2008 spelar 16 lag i Allsvenskan och en säsong spelas över 30 omgångar.

Vinnarna av Allsvenskan blir svenska mästare, tilldelas Lennart Johanssons pokal och får även en plats i kvalet till Champions League medan tvåan och trean får varsin plats i kvalet till Europa League. Det lag som hamnar på 14:e plats får kvala mot trean i Superettan om en allsvensk plats kommande säsong. De två lag som hamnar på 15:e respektive 16:e plats åker ner i Superettan och får spela där den kommande säsongen.

Allsvenskan

La Liga odds

La Liga, eller Primera División som är det officiella namnet på den spanska högstaligan, är en av världens bästa fotbollsligor med mängder av världsstjärnor och stora spelare. Med lag som FC Barcelona och Atletico Madrid är La Liga tillsammans med engelska Premier League också den liga som kanske är allra mest populär bland fansen. La Liga också en av de ligor som är allra mest populär när det kommer till att tippa fotboll.

Att hitta odds för matcher i La Liga är inte svårt då La Liga tillhör de ligorna med allra störst utbud av odds hos spelbolagen. På i stort sett varje match erbjuds ett stort urval av olika marknader. Bland annat i form av slutresultat, hur många mål som görs i en match, vem som gör mål, hur många hörnor ett lag får samt hur många gula kort som delas ut. På de allra flesta matcher i La Liga erbjuds också livespel, vilket innebär att det går att tippa fotboll under tiden som matcherna medan de pågår.

Den allra första säsongen av La Liga spelades 1929 med endast tio deltagande lag. Segrade gjorde FC Barcelona före Real Madrid och Atletico Bilbao. Så småningom utökades ligan med fler och fler lag och under ett par år i mitten på 1990-talet spelade hela 22 lag i ligan. Sedan 1997 består dock La Liga av 20 lag.

De lag som slutar på de fyra första platserna i La Liga kvalificerar dig direkt för gruppspelet i Champions League. Femman går direkt till gruppspelet i Europa League medan sexan får kvala till samma turnering.

Ända sedan starten har Real Madrid och FC Barcelona dominerat La Liga stort, inte minst under de senaste decennierna. Sedan 1990 har det bara hänt vid fem tillfällen att guldet gått till något annat lag än de två stora. Flest La Liga-titlar har Real Madrid med hela 33 stycken medan FC Barcelona har 26 stycken. Därefter är det ett rejält hopp till Atletico Madrid som har tio titlar och Athletic Bilbao som har åtta.

Vem blir La Liga champion mästare 2019/20?

 

Real Madric


FC Barcelona


Atletico Madrid


sevilla


Getafe


 
1.732151251501

Anspråk


1.622.2401751501

Anspråk

1.712151301251

Anspråk

1.722151251251

Anspråk

1.722151251251

Anspråk

1.712151301251

Anspråk

1.722151251251

Anspråk

1.712151301251

Anspråk

1.732151251501

Anspråk

la liga

Premier League odds

Engelska Premier League är både kommersiellt och popularitetsmässigt världens största fotbollsliga alla kategorier. Med lag som Manchester City, Manchester United, Arsenal, Chelsea, Tottenham och Liverpool följs Premier League varje vecka av miljontals fans världen över. Premier League är också den fotbollsliga som har den näst högsta publiksnittet i världen, endast tyska Bundesliga har en högre publiksiffra i genomsnitt. Den engelska ligan är i särklass den som är allra mest populär när det kommer till att satsa och tippa på fotboll och inte bara i Sverige utan även internationellt.

Vem blir Premier League mästare 2019/20?

 • Betsafe Recension Manchester City 9.00 | Manchester United 501.00 anspråk Regler & Villkor Gäller
  +18 | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller
 • Betsson Recension Liverpool 1.13 | Chelsea 251.00 anspråk Regler & Villkor Gäller
  +18 | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller
 • NordicBet Recension Manchester City 9.00 | Leicester City 15.00 anspråk Regler & Villkor Gäller
  +18 | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller
 • Bethard Recension Liverpool 1.11 | Manchester United 751.00 anspråk Regler & Villkor Gäller
  +18 | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller
 • ComeOn Recension Arsenal 751.00 | Manchester City 8.50 anspråk Regler & Villkor Gäller
  +18 | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Premier League är utan tvekan också den liga som är allra mest frekvent förekommande hos spelbolagen, som i princip erbjuder odds på det mesta vad gäller Premier League. Att det går att spela på allt när det kommer till Premier League är knappast någon underdrift. Förutom slutresultat finns även möjlighet att spela på antal mål i en match, vem gör första målet, vem som gör sista målet, när målen görs, hur många hörnor ett lag får, hur många skott på mål ett lag skjuter med mera. För den som är intresserad av att tippa fotboll är Premier League ett självklart val då det här som sagt finns så oerhört mycket att tippa på.

Många spelbolag erbjuder har också ett stort utbud av så kallade vinnarspel på Premier League, vilket är ett lite annorlunda sätt att tippa fotboll. När man spelar på vinnarspel satsar man nämligen på spel som rör sig över längre tidsperioder. Det kan till exempel handla om vilket lag som ska vinna Premier League, vilka lag som ska hamna topp 4, vilka lag som ska åka ur eller vilken spelare som kommer att vinna skytteligan.

Premier League har funnits sedan 1992 och är resultatet av den omorganisation som skedde av det engelska seriesystemet i början av 1990-talet. Den högsta engelska ligan hette tidigare Football League First Division, vars första säsong spelades redan 1888/89 med Preston North End som slutsegrare.

Sedan dess har mycket hänt och idag består Premier League av totalt 20 lag. De lag som slutar på de fyra översta platserna blir direktkvalificerade för gruppspelet i Champions League medan femman tar plats i gruppspelet i Europa League. De tre lag som hamnar på de tre platserna längst ner i Premier League tvingas till spel i Championship kommande säsong.

Genom åren har endast sex lag lyckats vinna Premier League. Flest titlar har Manchester United med hela 13 stycken. Chelsea har fem titlar, Manchester City fyra titlar och Arsenal tre titlar. Utöver det har Blackburn och Leicester varsin titel.

Italien Serie A odds

Italienska Serie A tillhör en av de mest anrika fotbollsligorna i världen med klassiska lag som Milan, Inter, Lazio, Roma, Fiorentina och Juventus. Trots att ligan genom årens lopp har gått både upp och ner vad gäller popularitet fortsätter Serie A att locka en stor publik både i och utanför Italien. Inte minst tack vare att italienska lag finns med långt fram i de stora klubblagsturneringarna som Champions League och Europa League.

Precis som på de andra stora ligorna erbjuder de flesta spelbolag också ett stort utbud av odds på Serie A. På i stort alla matcher i Serie A erbjuds också livespel eller inplay-betting, som innebär att det går att lägga spel på en match under tiden som matchen pågår. Utöver det finns det också en rad andra marknader att tillgå, som till exempel antal mål i en match, olika former av handicap-spel och målskyttar med mera. Det finns helt enkelt en hel att spela på om man gillar Serie A och att tippa fotboll.

Den första säsongen av Serie A i sin nuvarande form spelades 1929/30 med en serie på 18 lag och där Ambrosiana, sedermera Inter, stod som segrare. Hur många lag som spelat i Serie A har genom åren varierat. Under 1970- och 1980-talet var antalet lag nere på 16 för att 1988 utökas till det ursprungliga antalet på 18 lag. Sedan 2004 är dock antalet lag i Serie A 20 stycken. De fyra första lagen i Serie A går till gruppspelet i Champions League medan femman och sexan går till gruppspelet respektive kvalet till Europa League.

Det lag som vunnit Serie A överlägset flest gånger är Juventus som har hela 35 titlar. Näst flest titlar  har Milan och Inter som har 18 titlar vardera. De bägge Romlagen, Roma och Lazio, har inte mer än tre respektive två titlar vardera.

Vem blir Serie A champion mästare 2019/20?

 • Betsafe Recension Roma 35.00 | Inter 4.00 anspråk Regler & Villkor Gäller
  +18 | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller
 • Betsson Recension Napoli 7.00 | Milan 26.00 anspråk Regler & Villkor Gäller
  +18 | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller
 • NordicBet Recension Juventus 1.43 | Inter 6.00 anspråk Regler & Villkor Gäller
  +18 | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller
 • Bethard Recension AS Roma 34.00 | Atalanta 51.00 anspråk Regler & Villkor Gäller
  +18 | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller
 • ComeOn Recension Lazio 67.00 | Torino 101.00 anspråk Regler & Villkor Gäller
  +18 | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Juventus v FC Internazionale serie a

Streama fotboll

Numera går det att se fotboll i princip var som helst och när som helst och det tack vare att det går att streama fotboll via nätet, under förutsättning att man har tillgång till någon form av Internet-uppkoppling vill säga. Det finns många olika sätt att streama fotboll på. Det vanligaste är troligtvis att man streamar fotboll via någon form av abonnemangstjänst eller liknande. Dock kan detta i längden bli ganska dyrt eftersom de stora streamingstjänsterna ofta har ganska höga månadskostnader.

Ett bra tips är därför att använda sig av spelbolagens streamingstjänster när man vill streama fotboll, vilket innebär att du både kan titta på fotboll och tippa fotboll på en och samma sajt. Du kan även streama till exempel Allsvenskan när du befinner dig utomlands, vilket inte går att göra om du har ett abonnemang på exempelvis C More.

För att kunna streama fotboll, eller någon annan sport, via ett spelbolags hemsida är oftast det enda som krävs ett positivt saldo på ditt spelkonto. Ibland finns ett krav på att man har 100 kr eller 50 kr på sitt spelkonto, men i vissa fall räcker det bokstavligen med ett man har ett öre på sitt konto för att kunna streama matcher. I vissa fall kan det även krävas att man har satsat eller tippat på den match man vill se för att kunna streama denna live. Att tippa fotboll under tiden som man ser en match gör förstås att det blir lite extra spännande även om man bara spelat för en liten summa.

Vilka ligor man kan se hos respektive spelbolag varierar så klart från spelbolag till spelbolag, men det är fullt möjligt att via olika bettingbolags hemsidor streama de allra största ligorna som La Liga, Bundesliga, Ligue 1 och Serie A med flera, men också Allsvenskan. För att kunna streama Allsvenskan krävs dock att man befinner sig utanför Sverige och har en icke-svensk IP-adress. Detta på grund av att C More har ensamrätt på att sända Allsvenskan inom Sverige. Men, befinner man sig på resande fot och känner för att titta på Allsvenskan på solsemestern är detta alltså fullt möjligt att göra via streaming hos olika spelbolag.

Speltips

Här på Odds.se hittar du speltips till alla stora matcher i Premier League, Allsvenskan, Champions League, Europa League samt stora landslagsturneringar som VM och EM. Utöver det ger vi dig också speltips för till exempel matcher i ishockey-VM och andra stora sportevenemang. Du hittar också en hel del information om du hur du kan tippa fotboll och även tippa på andra sporter, som till exempel hockey och handboll.

Hos oss får du alla analyser och fakta du behöver för att kunna lägga ett bra spel. Vi letar alltid upp de bästa oddsen för varje match så att du inte behöver lägga tid på att själv göra detta. Ta hjälp av våra speltips här på Odds.se om du också vill bli en vinnare.