Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Champions League odds

På Odds.se hittar du speltips och odds för de största matcherna i Champions League. Du hittar också information om spelbolagen med de bästa oddsen, kampanjer samt var du kan livestreama Champions League.

 Hos spelbolagen är Champions League ett av de mest populära sportevenemangen över huvud taget med ett stort antal olika marknader och spelalternativ. I samband med en Champions League-match går det att spela på i stort sett vad som helst, alltifrån slutresultat till antal frisparkar och gula kort.

Betta på Champions League

Då Champions League är en av de mest populära fotbollsturneringarna är utbudet av odds hos spelbolagen alltid stort. Det finns i princip inte någon bettingsajt som inte har odds på Champions League. Samtidigt kan antalet marknader för en enskild match ibland vara uppemot 300 stycken.

Spelmarknader för Champions League

 • Resultat vid fulltid – 1X2
 • Totalt antal mål
 • Dubbelchans
 • Båda lagen gör mål
 • Antal mål av respektive lag
 • Korrekt resultat
 • Halvtid/Fulltid
 • Exakt vinstmarginal
 • 3-vägshandicap
 • Asian lines
 • Målskytt
 • Spelarmål
 • Scorecast/Wincast

Vinnarspel på Champions League

 • Vinnare
 • Gruppvinnare
 • Att kvalificera sig från respektive grupp
 • Hur långt ett lag går i turneringen
 • Skyttekung
 • Flest assist

Champions League livestream

Rättigheterna till Champions League ägs sedan ett antal år tillbaka av Nordic Entertainment Group, tidigare MTG. Detta innebär att du kan se en del av matcherna i Champions League på TV6 och samtliga matcher på Viaplay.

Så här gör du för att livestreama Champions League på Viaplay:

1. Gå till Viaplay.se
2. Klicka på ”Läs mer och köp” under Sport
3. Välj ditt sportpaket
4. Registrera dig och genomför betalning
5. Börja livestreama Champions League

 

Champions League 2020 - 2021 Vinnare

Bayern Munchen 3.75 Bet365

champions league Juventus F.C. v Atletico de Madrid 923x663(Photo via Getty Images)

Champions League Odds

Champions League tillhör de evenemang som är allra mest populära vad gäller odds och betting. Utbudet av odds på Champions League är som regel mycket stort hos spelbolagen, oavsett om det handlar om gruppspel eller slutspel. Alla matcher i både kvalet och i huvudturneringen går att spela på och det är sällan det finns mindre än 100 marknader per match tillgängliga, åtminstone inte i gruppspel och slutspel.

Förutom huruvida en match kommer att sluta med hemmaseger, oavgjort eller bortaseger går det även att spela på till exempel det exakta resultatet, om det blir över eller under ett visst antal mål, resultatet i halvtid, antal hörnor, målgörare och mycket mer.

Format – Champions League

För närvarande spelar 32 lag i Champions League fördelade på åtta grupper med fyra lag i vardera grupp. Genom åren har antalet lag som deltar i turnering blivit fler.

Länderna med de allra största ligorna, som England, Spanien och Italien har fyra lag som är direktkvalificerade till gruppspelet i Champions League. De medelstora länderna har 1-3 lag som är direktkvalificerade medan mindre länder, som Sverige, får nöja sig med ett lag som får kvala till gruppspelet som Malmö FF – Riga FC 13 juli.

Spelschema

Räknar man även in kvalspel sträcker sig en säsong i Champions League nästan över ett helt år. Preliminärrundorna i kvalspelet spelas i slutet av juni. Därefter spelas de totalt tre kvalomgångarna samt playoff-omgången under juli och augusti. Gruppspelet drar som regel igång under september månad och pågår sedan fram till och med december.

Under februari inleds slutspelet med åttondelsfinaler. Därpå följer kvartsfinaler och semifinaler under våren innan finalen spelas i slutet av maj eller början av juni. Totalt spelas under en Champions League-säsong hela 125 matcher och då räknar man endast in gruppspel och slutspel.

Gruppspel

Totalt deltar 32 lag i Champions League-gruppspelet, som spelas mellan september och december månad. Lagen möter varandra två gånger, en gång hemma och en gång borta, vilket innebär att gruppspelet består av sammanlagt sex omgångar. Inför lottningen av de olika grupperna seedas lagen enligt UEFA:s klubbranking i fyra olika seedningsgrupper. Dessutom kan inte två lag från samma land eller nationsförbund hamna i samma grupp.

De två bästa lagen i varje grupp går sedan vidare till åttondelsfinal medan trean går till slutspelet i Europa League. För det lag som kommer sist i gruppen är det färdigspelat.

Slutspel

Eftersom det är två lag från varje grupp som går vidare är det totalt 16 lag som finns med i slutspelet i Champions League. De lag som kom etta i gruppspelet möter de lag som kom tvåa i gruppspelet. Dock kan precis som i gruppspelet inte två lag från samma land eller förbund lottas mot varandra i åttondelsfinal. Från och med kvartsfinal är dock detta möjligt.

I slutspelet möter lagen varandra i ett dubbelmöte hemma-borta i åttondels-, kvarts- och semifinal. Skulle det sammanlagda resultatet efter två matcher vara oavgjort går det lag som gjort flest mål på bortaplan vidare till nästa omgång. Har lagen gjort exakt lika många mål på bortaplan avgörs matchen i förlängning, alternativt på straffar. Detta innebär att det endast kan bli förlängning om både den första och andra matchen slutar med exakt samma resultat.

Finalen i Champions League spelas som en enda match på en av de större arenorna i Europa. Vilken arena det blir bestäms redan innan säsongen börjar.

Svenskar i Champions League Playoffs

Svenska klubbar i Champions League

Den största svenska framgången i Europacupen eller Champions League hittills har Malmö FF stått för, som 1979 tog sig hela vägen till final i Europacupen, där det dock blev förlust mot Nottingham Forest med 0-1.

I Champions League-sammanhang är det IFK Göteborg som under årens lopp försvarat de svenska färgerna bäst. I mitten på 1990-talet tog laget sig flera gånger vidare till gruppspelet och hösten 1994 chockade blåvitt fotbollseuropa när laget vann sin grupp före storlagen FC Barcelona och Manchester United. I kvartsfinalen var man sedan nära att slå ut Bayern München, men föll efter färre gjorda mål på bortaplan.

Förutom IFK Göteborg är det bland de svenska lagen bara AIK, Helsingborg och Malmö FF som tagit sig till gruppspelet i Champions League.

Champions League – Historia

Champions League spelades för första gången säsongen 1992/93 och ersatte därmed den tidigare Europacupen. Från början var det endast mästarna i respektive land som deltog i turneringen, men under andra halvan av 1990-talet ändrades detta så att de större länderna fick mer än en plats. Idag har de fyra högst rankade länderna fyra platser i Champions League medan de länder som är rankade på platserna 5-6 har tre platser.

Den allra första upplagan av Champions League vanns av franska Olympique Marseille efter finalseger mot AC Milan med 1-0. Flest Champions League-titlar och Europacuptitlar har inte helt förvånande Real Madrid med hela 13 stycken, varav sju under Champions League-eran. Därefter följer Milan med totalt sju titlar och Liverpool med sex titlar.

Flest antal klubbar som vunnit Europacupen eller Champions League har England. Genom åren har nämligen hela fem engelska klubbar vunnit turneringen, Liverpool, Manchester United, Nottingham Forest, Chelsea och Aston Villa.

Fram till och med säsongen 1996/97 deltog endast 16 lag i turneringen och då endast ett lag från varje nation. Året därpå utökades antalet lag till 24 för att inför säsongen 1999/2000 utökas ytterligare en gång till nuvarande 32 lag.