Fotbolls EM 2021 – Odds och betting

Fotbolls EM skulle ursprungligen spelats 2020, men blev som många andra turneringar och evenemang påverkat av pandemin. Den nya planen är att mästerskapet ska spelas mellan 11 juni och 11 juli 2021.

Fotbolls EM 2021

Turneringen med 24 deltagande länder använder sig av ett helt nytt koncept. Den kommer att spelas på 12 olika arenor över Europa, alla i olika länder. England, Italien, Ryssland, Azerbajdzjan, Tyskland, Ungern, Rumänien, Nederländerna, Spanien, Skottland, Irland och Danmark kommer alla att hålla i evenemanget. Finalarenan är Wembley stadium i London.

Wembley Stadium 1024 × 683

Finalen kommer att spelas på Wembley, London

Euro Vinnarspel 2020-21

Spela på vinnare i fotbolls EM

En stor snackis inför alla stora turneringar är självklart, vilket lag är favoriter att vinna? Vilka har en bra chans att skrälla? Vilka kommer att floppa?

Det verkar som att de flesta är eniga i att England och vinnarna i VM 2018, Frankrike, är de största favoriterna. Belgien, Tyskland och Nederländerna är också uppe i toppen över lag som väntas kunna ta hem mästerskapet.

NordicBet ger fransk vinst i mästerskapet 7.00. Om du hellre vill tippa gruppvinnare kan du göra det. Till exempel kan du i grupp C, på Bethard betta på att Nederländerna vinner sin lite svagare grupp (Ukraina, Österrike & Nordmakedonien) till oddset 1.37.

Nederländerna vinner sin grupp 1.37 Bethard

I och med att det är marknaden som styr oddsen för EM 2021, kommer vi nog få se en del ändringar desto närmare turneringen kommer. Hur bra lagen spelat i kvalet, i Nations League och om trupperna blivit skadedrabbade, kommer det hela spela en stor roll vilket lag som kommer att vara favoriter i årets europamästerskap.

EM kommer säkerligen vara riktigt kul för alla spelälskare. Det finns redan en hel del spelmöjligheter och när vi nu närmar oss turneringen, kommer fler och fler intressanta specialspel att dyka upp. Så håll koll!

Sveriges chanser i EM 2021

Om vi börjar med att kolla vad bettingsajterna säger om Sveriges chanser att vinna guldet, så ser det inte allt för ljust ut. Oddset 101.00 verkar vara det lägsta man ser i nuläget. Att Svergie vinner grupp E ger 7.50 på Bethard.

Svergie vinner grupp E 7.50 Bethard

På Campobet är oddset 2.50 för att Sverige åker ut redan i gruppspelet. Sverige att komma sist i gruppen Nej 1.26.

Kommer Zlatan Ibrahimovic delta i den svenska truppen i mästerskapet? På Unibet är oddset om han kommer med i truppen: Ja 6.00 och Nej 1.10.

Vem kommer att vara Sveriges skyttekung? På Campobet är favoriterna för att göra flest svenskmål Alexander Isak, Marcus Berg och Robin Quaison, alla på 5.00.

Sverige möter Polen, Spanien och Slovakien i gruppen. Det ska bli intressant att se vad Sverige har att komma med och om Zlatan gör comeback i landslaget.

Sverige i EM 2016

Sverige i EM 2016

 

Fotbolls-EM 2021 – FAQ

Fotbolls-EM 2021 spelas mellan 11 juni och 11 juli.
Fotbolls-EM 2021 kommer att spelas i tolv städer i tolv länder: Grupp A i Rom, Italien och Baku, Azerbajdzjan Grupp B i Köpenhamn, Danmark och Sankt Petersburg, Ryssland Grupp C i Amsterdam, Holland och Bukarest, Rumänien Grupp D i London, England och Glasgow, Skottland Grupp E, där Sverige ingår, i Dublin, Irland och Bilbao, Spanien Grupp F i München, Tyskland och Budapest, Ungern På varje spelort kommer det dessutom att spelas antingen en åttondelsfinal eller en kvartsfinal. Semifinaler och final kommer att spelas på Wembley i London, som också är den största arenan med plats för 90 000 åskådare.
Sverige inleder måndag 14 juni kl 21:00 mot Spanien i Bilbao. Därefter väntar Slovakien, i Dublin 18 juni kl 15:00. Sverige avslutar gruppspelet mot Polen i Dublin onsdag 23 juni kl 18:00.
I Sverige sänds fotbolls-EM i SVT och TV4.
Portugal är regerande europamästare efter att laget i EM 2016 besegrade hemmanationen Frankrike i finalen med 1-0 efter förlängning.
Tyskland och Spanien har bägge blivit europamästare vid tre tillfällen. Tyskland 1972, 1980 och 1996. Spanien 1964, 2008 och 2012.
Fotbolls-EM 2021 blir Sveriges sjunde EM-turnering. Sverige har tidigare varit med 1992, 2000, 2004, 2008, 2012 och 2016. Bästa placeringen är från EM på hemmaplan 1992 när Sverige tog sig till semifinal och därmed slutade på en delad tredjeplats.

Vem blir turneringens bästa spelare och målskytt?

Det kommer också bli väldigt intressant att se de individuella prestationerna. Kommer vi få se något nytt genombrott? Vem vinner skytteligan? Vem blir mest värdefulle spelare?

Om vi kikar till favoriterna att vinna skytteligan i EM så det ut som att Harry Kane är storfavorit. Kane vann mål-racet i VM 2018 och väntas fortsätta på samma spår i europamästerskapet. Förutom Kane, verkar det som att senaste EM-skyttekungen Antoine Griezmann kommer att göra en hel del mål. Man får självklart heller inte missa att nämna Cristiano Ronaldo och Romelu Lukaku som båda är högt rankade målskyttar.

Speltips Portugal vs Sverige 14 oktober 20:45 - ODDS.SE

Mest värdefulla spelare är en lite jämnare kategori. Kevin De Bruyne och Kylian Mbappé är väntade att imponera. De ligger i nuläget på en delad förstaplats för att bli utvald som MVP. Med tanke på att deras nationer Frankrike och Belgien båda är tippade inom topp 3, så är det inte helt otänkbart att de kommer att ligga bra till i omröstningen. Ska vi däremot lyssna på oddsen, så vinner England turneringen och Harry Kane skytteligan. Därför skulle det inte vara helt dumt att tippa Harry Kane som MVP.

Frankrikes landslag

Italiens landslag

Englands landslag

Belgiens landslag

Svenska fotbollslandslaget i EM 2020

Tysklands landslag

Kroatiens landslag

Spanies landslag

Hollands landslag

Portugals landslag

Fotbolls EM 2021 – Odds och betting

Fotbolls-EM 2020 – Grupp E

EM 2020 – Spelstäder och arenor