Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Belgiens landslag i fotboll

Belgien har under de senaste 4-5 åren seglat upp som ett av Europas absolut bästa fotbollslandslag. Bronset i VM i Ryssland 2018 var något av höjdpunkten för de spelare som brukar kallas Belgiens "gyllene generation".

Odds Belgien EM 2020

Ser man till oddsen inför EM 2020 tillhör Belgien en av favoriterna. Vad gäller vinnarodds är det bara Frankrike och England som har lägre odds än Belgien. Hos de största spelbolagen ligger oddsen för att Belgien ska ta hem EM-guldet på 8.00, vilket kan jämföras med Frankrike och England vars snittodds ligger på 4.50 respektive 5.75.

Dock ska sägas att Spanien skuggar strax bakom Belgien med ett snittodds på drygt 8.00 hos de stora spelbolagen. Att Belgien ligger så pass högt rankat är knappast förvånande med tanke på att laget så sent som 2018 som sagt tog VM-brons och även bör ses som ett av de lag med störst chans att nå final.

Belgien – EM-statistik

Genom åren har Belgien funnits med i sammanlagt fem EM-slutspel, 1972, 1980, 1984, 2000 samt 2016. Bästa placeringen hittills är en andraplats från 1980 där man förlorade finalen mot Västtyskland med 2-1. Utöver det har man även en tredjeplats från hemma-EM 1972. I senaste EM-turneringen, 2016, åkte Belgien ut mot Wales i kvartsfinal.

Belgien – historia

Som fotbollsnation har Belgien en lång historia. Redan år 1900 tog Université de Bruxelles brons vid OS i Paris och vid hemma-OS i Antwerpen 1920 bar det hela vägen till guld. Belgien har också spelat hela 13 VM-turneringar under årens lopp. Den bästa placeringen är tredjeplatsen från VM 2018. I övrigt har Belgien även en fjärdeplats från VM i Mexiko 1986.

Tänkbara EM-spelare

I en eventuell belgisk EM-trupp kommer det garanterat ingå ett antal storstjärnor. Bland annat Real Madrids målvakt Thibaut Courtois, Tottenhams mittback Jan Verthongen och så givetvis.