Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Englands landslag i fotboll

England är ett av världens mest klassiska landslag och också ett landslag som ligger en hel del svenskar varmt om hjärtat. Förväntningarna på England är oftast höga inför stora mästerskap. Dock är det långtifrån alltid som det engelska landslaget lever upp till dessa.

Odds England EM 2020

Efter att de senaste 10-12 åren varit ganska tunga har England under Gareth Southgates ledning blivit ett av de allra bästa landslagen i Europa. Sommaren 2018 gjorde laget ett starkt VM som räckte hela vägen till semifinal, vilket slutade med en fjärdeplats efter förlust mot Belgien i bronsmatchen.

Tittar man på oddsen inför EM 2020 tillhör England de absoluta favoriterna till att ta hem guldet. Hos de största spelbolagen ligger oddsen för att England ska vinna hela turneringen på mellan 5.50 och 6.00. Faktum är att endast de regerande världsmästarna Frankrike har lägre odds.

England – EM-statistik

Sammanlagt har England funnits med i 9 av de 15 EM-turneringar som spelats. Bästa placeringen är en tredjeplats från EM i Italien 1968. Utöver det har laget även en semifinalplats från hemma-EM 1996 där man mycket snöpligt åkte ut mot Tyskland på straffar. I EM i Frankrike 2016 räckte det inte längre än till åttondelsfinal i vilken England mycket överraskande förlorade mot Island med 2-1.

England – historia

Redan år 1872 spelade det engelska landslaget sin första landskamp och det mot ärkerivalen Skottland. Dock har England endast en titel från ett stort mästerskap, nämligen guldet från VM på hemmaplan år 1966. Utöver det har laget också kommit fyra i två VM-turneringar, 1990 och 2018.

Tänkbara EM-spelare

I en eventuell engelsk EM-trupp finns ett par givna spelare. Framför allt lagkaptenen och härföraren Harry Kane, som kanske är Englands allra viktigaste spelare. Utöver det kan vi nog även räkna med att få se spelare som målvakten Jordan Pickford, mittfältaren Jordan Henderson samt anfallaren.