Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Finlands landslag i fotboll

Efter många försök har Finland till slut lyckats kvala in till ett stort mästerskap och det med besked. I EM väntar en tuff utmaning för det finska laget då det väntar både ett nordiskt derby och ett derby mot den stora grannen i öster.

Odds Finland EM 2021

Finland gör som sagt sitt första stora mästerskap. Dessutom har man hamnat i en ganska tuff grupp med Belgien, Danmark och Ryssland. Samtidigt tillhör det finska laget de lag som har allra högst odds för guld i mästerskapet. Hos de stora spelbolagen ligger oddsen för finsk guld på mellan 201.00 och 276.00. Bara Ungern och Nordmakedonien har högre odds.

Oddsen för att Finland ska ta sig vidare från gruppspelet är inte fullt lika höga. Bästa oddsen för att Finland ska gå vidare ligger på mellan 3.40 och 4.00 hos spelbolagen.

Finlands spelschema

  1. Danmark – Finland: 12 juni, 18:00 i Köpenhamn
  2. Finland – Ryssland: 16 juni, 15:00 i St Petersburg
  3. Finland – Belgien: 21 juni, 21:00 i St Petersburg

8-delsfinal:

Finland utslaget i gruppspelet.

Odds på Finland i EM 2021

Finland vinnare EM 2021 201.00 William Hill

4:e raka för Italien?

Finland – EM-statistik

EM 2021 blir Finlands första EM-slutspel över huvud taget. Samtidigt har Finland tagit stora kliv framåt de senaste åren. För det var knappast tur som tog det finska laget till EM då man i sin kvalgrupp slog ut både Grekland och Bosnien och Hercegovina och slutade tvåa bakom Italien.

Finland – historia

Den finska fotbollshistorien är tämligen tom på några större framgångar. Den främsta placeringen i ett större mästerskap är från OS i Stockholm 1912 när Finland under rysk flagg slutade på fjärde plats. De senaste åren har laget dock tagit stora kliv framåt. Hösten 2020 gjorde Finland en stark insats i Nations League när man slutade tvåa i sin grupp i B-divisionen bakom Wales, men före Irland och Bulgarien.

PhotoCredit : Oleksandr Prykhodko

PhotoCredit : Oleksandr Prykhodko

Finlands EM-trupp

Den finska EM-truppen kryllar knappast av storstjärnor, men det finns ändå en spelare som motståndarna kommer att få se upp med, nämligen Teemu Pukki. Den 30-årige anfallaren har öst in mål i Norwich de senaste säsongerna och vann skytteligan i Championship säsongen 2018/19. Med sina 26 mål den gångna säsongen var Pukki en starkt bidragande orsak till att laget lyckades ta sig tillbaka till Premier League. Utöver det är Finlands mest namnkunniga spelare troligtvis Bayer Leverkusen-målvakten Lukas Hradecky och Djurgårdens mittfältare Rasmus Schüller. Samtidigt är Finland det lag som tillsammans med Sverige har flest spelare från Allsvenskan, tre stycken.

Målvakter

1. Lukas Hradecky, Bayer Leverkusen

12. Jesse Joronen, Brescia

23. Anssi Jaakkola, Bristol

Försvarare

2. Paulus Arajuuri, Pafos

3. Daniel O’Shaughnessy, HJK

4. Joona Toivio, Häcken

5. Leo Väisänen, Elfsborg

15. Sauli Väisänen, Chievo

16. Thomas Lam, Zwolle

18. Jere Uronen, Genk

22. Jukka Raitala, Minnesota United

25. Robert Ivanov, Warta Poznan

Mittfältare

6. Glen Kamara, Rangers

7. Robert Taylor, Brann

8. Robin Lod, Minnesota United

9. Fredrik Jensen, Augsburg

11. Rasmus Schüller, Djurgården

13. Pyry Soiri, Esbjerg

14. Tim Sparv, AEL (lagkapten)

17. Nikolai Alho, MTK

19. Joni Kauko, Esbjerg

24. Onni Valakari, Pafos

Anfallare

10. Teemu Pukki, Norwich

20. Joel Pohjanpalo

21. Lassi Lappalainen, CF Montréal

26. Marcus Forss, Brentford

Förbundskapten: Markku Kanerva

Mer om EM i fotboll