Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Frankrikes landslag i fotboll

Det franska landslaget är ett av Europas bästa och definitivt en av favoriterna till att ta hem EM-guldet 2020. Framför allt med tanke på att laget tog hem VM-guldet 2018 och var i final i EM på hemmaplan 2016.

Odds Frankrike EM 2020

Tack vare att laget är regerande världsmästarna är Frankrike också favoriter till att ta hem EM-guldet hos spelbolagen. Bland de större bolagen och bettingsajterna ligger oddsen för franskt guld på mellan 4.50 och 5.00, vilket är lägst bland samtliga lag. Dock är det inte särskilt mycket lägre än för England som har ett guldodds på runt 6.00.

Att Frankrike har lägst odds när det kommer till vilket lag som ska ta hem EM-guldet är knappast överraskande med tanke på att laget som sagt vann VM 2018 och kom tvåa i EM 2016.

Frankrike – EM-statistik

Frankrike har funnits med i sammanlagt 9 av de 15 EM-turneringar som spelats. Senaste gången laget missade ett EM var 1988. Två gånger har Frankrike blivit europamästare, på hemmaplan 1984 och i Holland och Belgien 2000. Utöver det har Frankrike även en andraplats från 2016 och en semifinalplats från 1996.

Frankrike – historia

Det franska fotbollslandslaget har genom åren haft en rad framgångar i stora mästerskap. De klart främsta meriterna är VM-gulden från VM på hemmaplan 1998 samt VM i Ryssland 2018. Utöver det har Frankrike även ett silver från VM 2006 när man föll på straffar mot Italien i finalen samt två brons från VM i Sverige 1958 samt VM i Mexico 1986.

France's national football team 1024x634

Tänkbara EM-spelare

I en fransk EM-trupp finns ett antal spelare som är givna. Framför allt storstjärnan och FC-Barcelona-spelaren Antoine Griezmann, men även Paris Saint Germains Kylian Mbappé. Andra spelare som också lär finnas med i ett EM är lagkaptenen Raphaël Varane och mittfältaren N’Golo