Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Fotbolls EM 2021 – Grupper och tabeller

Vi går igenom årets EM 2021 grupper som delats in för gruppspelet. Ur varje grupp är det de två bästa lagen som går vidare, tillsammans med de fyra bästa grupptreorna. Här delar vi med oss av vilka vi tippar på att går vidare från gruppspelet!

Landslag i grupperna

EM-Grupp A

Italien, Schweiz, Turkiet och Wales kommer göra upp sina matcher i både Rob och Baku. Detta blir till stor fördel för Italien som får spela sina matcher på hemmaplan. Odds för grupp A visar Italien som stor favorit, vilket vi ryggar. När det kommer till vilka som går vidare med dem, lägger vi vårt spel på Turkiet som har förvånansvärt bra form inför gruppspelen.

NationOddsVårt tips
Italien1.021
Turkiet1.702
Schweiz1.573
Wales1.754

EM-Grupp B

Belgien, Danmark, Finland och Ryssland gör upp i både i Köpenhamn och Sankt Petersburg. Danmark är det enda laget i gruppen som vunnit EM-guld, vilket de lyckades med 1992. Belgien är också ett starkt lag med bra odds för att gå vidare. Finland gör sitt första EM och Ryssland har mycket att bevisa sedan de kom sist i sin grupp i föregående EM.

NationOddsVårt tips
Belgien1.041
Danmark1.262
Ryssland1.403
Finland3.254

EM-Grupp C

Nederländerna, Nordmakedonien, Ukraina och Österrike möts i Amsterdam och Bukarest. Trots att Nederländerna saknar Virgil van Dijk ses de som stora favoriter i gruppen. Trots att Nordmakedonien slog Tyskland i Mars, rankar de som det sämsta laget. Kampen om andraplatsen i gruppen blir mellan Österrike, som haft några tuffa år bakom sig, och Ukraina som ser relativt starka ut.

NationOddsVårt tips
Nederländerna1.021
Ukraina1.332
Österrike1.353
Nordmakedonien3.254

EM-Grupp D

England, Kroatien, Skottland och Tjeckien möts och gör upp i London och Glasgow. England har hamnat i en någorlunda bra grupp, men man måste komma ihåg att Tjeckien är det enda laget i gruppen som vunnit ett EM-guld. Kroatien har ett bra, men åldrande lag med Modric som vassast i laget. Skottland kommer få det tufft även fast de har hemmaplan. Tjeckien har riktigt höga odds för att gå vidare från gruppspelet, vilket vi ryggar.

NationOddsVårt tips
England1.021
Tjeckien1.852
Kroatien1.253
Skottland2.254

EM-Grupp E

Polen, Slovakien, Spanien och Sverige gör upp i Sevilla och Sankt Petersburg. Spanien står utan tvekan som favoriter, men kampen om andraplatsen är tuff. Andraplatsen står mellan Sverige och Polen, men Zlatans frånvaro och Lewandowskis närvaro gör valet ännu tuffare.

NationOddsVårt tips
Spanien1.021
Sverige 1.502
Polen1.453
Slovakien2.304

EM-Grupp F

Frankrike, Tyskland, Portugal och Ungern möts för att göra upp i München och Budapest. Ungerns chanser i denna grupp är tyvärr så gott som bortblåsta. Frankrike är enligt oss det starkaste laget och tippat att vinna gruppen. Tyskland hade en pinsam förlust mot Nordmakedonien och själva laget ser tyvärr inte så starkt ut inför EM.

NationOddsVårt tips
Frankrike1.101
Portugal1.252
Tyskland1.103
Ungern6.004

Mer om EM i fotboll