Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Hollands landslag i fotboll

Efter några tunga år med missade mästerskap verkar det som att det holländska landslaget är på väg att ta sig tillbaka till europatoppen. Genom åren har Holland också mängder av medaljer från stora mästerskap och det kan mycket väl bli en till i EM 2020.

Odds Holland EM 2020

Efter att laget missat både EM 2016 och VM 2018 har Holland inför EM 2020 seglat upp som en av guldfavoriterna. Tittar man på spelbolagen ligger laget högt rankat med ett guldodds på runt 8.00, vilket är i paritet med Belgien, som tog brons i VM 2018.

Endast regerande världsmästarna Frankrike och England är rankade högre hos spelbolagen med guldodds på runt 5.00 respektive 6.00. Att Holland ligger så pass högt hos spelbolagen är en tydlig indikation på att laget kan ha något stort på gång.

Holland – EM-statistik

Holland har funnits med i 9 av de 15 EM-turneringar som spelats och har i sju av dessa tagit sig till slutspel. Bästa placeringen hittills är från EM i Västtyskland 1988 där laget tog guld efter att ha finalbesegrat Sovjetunionen med 2-0. Utöver det har Holland även en bronsplats från 1976 samt semifinalplatser från 1992, 2000 och 2004.

Holland – historia

I VM-sammanhang har Holland varit i final hela tre gången utan att lyckas vinna. 1974 blev det finalförlust mot Tyskland, 1978 mot Argentina och 2010 mot Spanien. Förutom det har Holland även ett brons från VM 2014 samt en fjärdeplats från VM 1998.

Hollands landslag i fotboll 594x396

Tänkbara EM-spelare

Holland har en rad intressanta spelare som definitivt kommer att finnas med i en holländsk EM-trupp. Liverpools mittback, tillika Hollands lagkapten, Virgil van Dijk är förstås given. Likaså mittfältaren Georginio Wijnaldum, även denne hemmahörande i Liverpool. Sedan har vi också ett antal anfallare som till exempel Ryan Babel, Memphis Depay och Luuk de Jong, som också lär finnas med i en holländsk EM-trupp.