Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Italiens landslag i fotboll

Italien, eller "gli azzurri" som de också kallas, är ett världens mest klassiska fotbollslandslag. Det italienska landslaget nämns ofta bland favoriterna inför de stora mästerskapen och har genom åren också mängder med medaljer från just stora mästerskap.

Odds Italien EM 2020

Inför EM 2020 ligger Italien betydligt lägre i ranking hos spelbolagen än vad laget brukar ligga. Detta har troligtvis att göra med att Italien de senaste åren inte presterat särskilt bra i stora mästerskap. I VM 2018 fanns laget inte ens med eftersom man som bekant blev utslagna av Sverige i playoff.

Hos de stora spelbolagen är Italien rankade runt sjua-åtta när det kommer till vilket lag som vinner EM 2020. Bästa oddsen för att Italien ska vinna EM ligger på mellan 13.00 och 17.00, vilket är aningen högre än Holland, men något lägre än Portugal.

Italien – EM-statistik

Italien har funnits med i 8 av de 15 EM-turneringar som spelats. Dock har laget endast ett EM-guld, nämligen från 1968 när man besegrade Jugoslavien med 2-0 efter omspel. Utöver det har Italien varit i final ytterligare två gånger. År 2000 ,när man förlorade mot Frankrike i förlängning med 2-1, och 2012, när det blev förlust mot Spanien med hela 4-0.

Italien – historia

Det italienska landslaget spelade sin första landskamp redan 1910. Laget har totalt vunnit fyra VM-guld, 1934, 1938, 1982 och 2006. Genom åren har Italien haft en rad stora profiler i laget. Bland annat Giuseppe Meazza, Dino Zoff, Robero Baggio, Paolo Maldini, Alessandro Del Piero och Francesco Totti.

FIFA World Cup 2006 - Finals - Italy vs. France

Tänkbara EM-spelare

I en italiensk EM-trupp finns det ett antal spelare som är givna. Bland annat lagkaptenen och Juventus-spelaren Leonardo Bonucci, men även mittfältarna Jorginho, Chelsea, och Inters Nicolo Barella. Vad gäller anfallare kan vi nog i ett eventuellt EM-slutspel räkna med att få se Torinos Andrea Belotti samt Lazio Ciro Immobile.