Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Portugals landslag i fotboll

Efter många försök lyckades Portugal till slut vinna ett stort mästerskap när man tog hem EM-guldet i Frankrike 2016. Genom åren har också Portugal lyckats mycket bra i EM-sammanhang och kan mycket väl gå långt också i EM 2020.

Odds Portugal EM 2020

Trots att Portugal är regerande europamästare tillhör laget inte de absoluta favoriterna inför EM 2020, i alla fall inte om man ska tro spelbolagen. Hos de största spelbolagen och bettingsajterna ligger oddsen för portugisiskt EM-guld på mellan 11.00 och 15.00, vilket är något högre än Tyskland, men aningen lägre än Italien.

Dock är det betydligt lägre än regerande världsmästarna Frankrike, som hos de största spelbolagen har ett guldodds på runt 5.00.

Portugal – EM-statistik

Med tanke på att Portugal endast funnits med i sju EM-turneringar har laget lyckats extremt bra, då det portugisiska landslaget aldrig missat slutspel i de EM man har spelat. I fem av dessa har man dessutom gått till semifinal och vid två tillfällen till final, 2004 och 2016. År 2004 föll Portugal i finalen mot skrällaget Grekland, men 2016 vann laget till slut sitt efterlängtade EM-guld efter att man i finalen besegrade hemmanationen Frankrike med 1-0 efter förlängning.

Portugal – historia

Första gången Portugal fanns med i ett stort mästerskap var i VM i England 1966. Den gången blev det brons med bland andra storstjärnan Eusebio i laget. Utöver det har Portugal även en fjärdeplats från VM i Tyskland 2006. I VM 2018 åkte dock laget ut redan i åttondelsfinal mot Uruguay.

Portugals landslag i fotboll 594x396

Tänkbara EM-spelare

Tittar man på en tänkbar portugisisk EM-trupp är det förstås en spelare som är given, nämligen lagkaptenen och nationalhjälten Cristiano Ronaldo, som i EM 2020 kan göra sitt femte europamästerskap. Andra spelare som också lär ta en plats i Portugals EM-trupp är bland andra backen Pepe och mittfältaren Joao Moutinho.