Spaniens landslag i fotboll

Spanien har under de senaste 10 åren varit ett av Europas bästa landslag i fotboll. I de senaste EM- och VM-turneringarna har det spanska laget dock inte lyckats leva upp till förväntningarna. Trots detta får Spanien ändå ses som ett av de lag som har potential att gå riktigt långt i EM 2020.

Odds Spanien EM 2020

I VM 2018 tog sig Spanien inte längre än till en åttondelsfinal och även i VM 2016 blev det stopp redan i åttondelen. Detta gör att Spanien inför EM 2020 inte tillhör de absoluta favoriterna hos spelbolagen, dock är laget relativt högt rankat.

Oddsen för att Spanien ska ta hem guldet ligger hos de största spelbolagen på runt 9.00, vilket innebär något högre odds än Holland, men något lägre än Tyskland. Allra lägst odds hos spelbolagen har de regerande världsmästarna Frankrike med ett guldodds på knappt 5.00.

Spanien – EM-statistik

Spanien har funnits med i totalt 10 av de 15 EM-turneringar som spelats. Sedan 1980 har det spanska landslaget endast missat ett EM och det var EM i Sverige 1992. Totalt har Spanien vunnit EM tre gånger, 1964, 2008 och 2012. Detta gör att Spanien tillsammans med Tyskland är det land som vunnit EM i fotboll flest gånger. Utöver det har man även en andraplats från 1984.

Spanien – historia

Länge sågs Spanien som det landslag som aldrig lyckades i stora mästerskap. Men, så till slut vann Spanien först EM 2008 och två år senare också VM i Sydafrika efter seger mot Holland i finalen där Andres Iniesta avgjorde i förlängning. Den gyllene spanska eran avslutades sedan med ytterligare ett EM-guld år 2012.

Spaniens landslag i fotboll 594x395

Tänkbara EM-spelare

Flera av de spanska storstjärnorna är förstås givna i en EM-trupp. Framför allt lagkaptenen och veteranen Sergio Ramos, men även spelare som målvakten David de Gea, Sergio Busquets och Rodrigo.