Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Handbolls-VM 2021

Handbolls-VM för herrar 2021 avgörs i Egypten mellan 13 och 31 januari. Sverige finns förstås med och gör sitt 25:e världsmästerskap. PhotoCredit: Getty Images

Handbolls-VM 2021 herrar

Turnering: Herrarnas handbolls-VM 2021
Datum: 13-31 januari
Värdland: Egypten
Deltagare:  32 landslag

Spelschema Handbolls VM 2021 – Grupp G

Sveriges matcher i handbolls-VM 2021
Torsdag 14 januari Sverige–Nordmakedonien 32-20
Lördag 16 januari Chile–Sverige 26-41
Måndag 18 januari Egypten–Sverige 24-23

Standings provided by SofaScore LiveScore

Onsdag 20 januari Sverige–Belarus 26-26
Fredag 22 januari Slovenien–Sverige 28-28
Söndag 24 januari Ryssland–Sverige 20-34

Kvartsfinal: Onsdag 27 januari 20:30 Sverige–Qatar

 

Betsson-handboll-vm

Största VM-turneringen någonsin

Handbolls-VM för herrar 2021 blir den största VM-turneringen någonsin med hela 32 deltagande länder från fem olika kontinenter. Bland dessa hittar vi stornationer som regerande världsmästarna Danmark, Frankrike, Kroatien, Spanien och Sverige, men även tre VM-debutanter i form av Kap Verde, DR Kongo och Uruguay.

De 32 lagen är fördelade i åtta grupper med fyra lag i vardera grupp. Därifrån går sedan de tre bästa lagen vidare till andra gruppspelet, som består av fyra grupper med sex lag i vardera grupper. De två bästa lagen i varje grupp går sedan vidare till kvartsfinal.

Bra lottning för Sverige

Sverige har fått en bra lottning i det här världsmästerskapet då laget i första gruppspelet möter Egypten, Nordmakedonien och Chile. Att Sverige inte ska lyckas hamna bland de tre bästa är näst intill osannolikt.

I det andra gruppspelet kommer Sverige att ställas mot de tre bästa lagen i en grupp med Slovenien, Vitryssland, Sydkorea och Ryssland. Samtliga av dessa är också lag som Sverige ska slå och därmed ganska enkelt ta sig vidare till kvartsfinal.

Danmark och Spanien favoriter

Regerande världsmästarna Danmark tillsammans med regerande europamästarna Spanien får ses som favoriter i turneringen tillsammans med Frankrike, som nästan alltid är en guldkandidat. Dock misslyckades både Danmark och Frankrike i EM 2020 då inget av lagen tog sig vidare från första gruppspelet.

Hos spelbolagen är dock Danmark favorit till VM-guldet med ett vinnarodds på 3.80 hos Unibet följt av Spanien med ett vinnarodds på 4.50 och Frankrike med ett vinnarodds på 5.50. Faktum är att dessa tre länder har vunnit samtliga stora mästerskap sedan OS i Rio de Janeiro 2016.

Sverige – Vinnare handbolls-VM 2021 25.00 NordicBet
Danmark – Vinnare handbolls-VM 2021 3.80 Leo Vegas

Svenska landslaget odds 2021

För de svenska handbollslandslagen väntar ett mycket spännande 2021, där Sommar-OS i Tokyo kan bli den stora höjdpunkten. Varken damerna eller herrarna är ännu kvalificerade för OS-turneringen, men har goda chanser att göra detta i de kvalturneringar som spelas under våren.

Men, innan dess ska herrarna spela VM i januari och för damerna väntar också en VM-turnering i december, om laget tar sig dit vill säga. Kvalspel väntar under våren.

Hos spelbolagen kommer det att finnas odds för samtliga av de här turneringarna och tittar man på hur Sverige har presterat i de senaste turneringarna på såväl herr- som damsidan ligger Sverige någonstans runt topp 6.

Tittar man på oddsen för herrarnas VM 2021 ligger oddsen för att Sverige ska ta guld på 21.00 hos Unibet och 25.00 hos Betsson. Detta innebär att de svenska herrarna är rankade sjua hos båda bolagen. Med andra ord hade ett svenskt VM-guld på herrsidan varit en ganska stor skräll. Går Sverige till semifinal får det ses som en stor framgång.

Russia - Sweden Handbolls 594x396PhotoCredit: Getty Images

Bästa svenska spelarna i VM i handboll

Sverige har flera spelare som spelar i storklubbar runt om i Europa, inte minst i tyska Bundesliga.

Jim Gottfridsson

Mittnian blir en av Sverige nyckelspelare under VM i Egypten med närmare 100 landskamper och 3oo landslagsmål i bagaget. Gottfridsson spelar till vardags i tyska storklubben Flensburg.

Hampus Wanne

Vänstersexan Hampus Wanne har i Flensburg utvecklats till en av Bundesligas främsta målskyttar. Oerhört viktig för Sveriges målproduktion.

Andreas Palicka

Målvakten, tillika lagkaptenen, Andreas Palicka är den spelare i det svenska laget som har flest landskamper, över 100 stycken. Han spelar för närvarande i tyska Rhein-Neckar Löwen.

Albin Lagergren

Högernian Albin Lagergren blir en viktig kugge i det offensiva spelet, då han snittar tre mål per match. Spelar i tyska Magdeburg.

Fredric Pettersson

2.01 m långe mittsexan Fredric Pettersson kommer att bli Sveriges viktigaste vapen inne på linjen. Pettersson spelar till vardags i franska Montpellier.

Handbolls-EM 2020 damer

Handbolls-EM 2020 som avgjordes i Danmark under december månad blev inte den succé Sverige hade hoppats. De svenska handbollsdamerna spelade förvisso bra i det första gruppspelet, men i det andra gruppspelet gick det sämre. Efter förlusten i första matchen mot Danmark var Sverige borta från slutspel. Därefter blev det ytterligare två förluster mot Montenegro och Frankrike.