Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

odds hockey vm 2019


Ishockey VM 2019 odds och betting

Årets upplaga av IIHF Ishockey VM 2019 äger rum i Slovakien mellan 10 och 26 maj. Regerande mästare inför turneringen är som bekant Sverige, som ju vann i Danmark förra året och tog sitt elfte VM-guld efter finalseger mot Schweiz. Detta blir andra gången som Slovakien står som värd för ishockey-VM. Första gången var 2011 då Finland tog hem guldet efter att ha besegrat Tre Kronor i finalen med hela 6-1. Samtliga matcher i årets VM-turnering kommer att spelas i den slovakiska huvudstaden Bratislava och Kosice.

Totalt deltar 16 nationer i IIHF Ishockey VM 2019. Lagen är fördelade på två grupper med åtta lag i varje grupp där den ena gruppen spelar sina matcher på Steel Arena i Kosice med plats för 8 378 åskådare medan den andra spelar sina matcher på Ondrej Nepela Arena i Bratislava med plats för 10 055 åskådare. I slutspelet kommer två kvartsfinaler spelas på vardera arena medan semifinaler, bronsmatch och final spelas i Bratislava.

I grupp A, som spelas i Kosice ingår följande lag:

 1. Kanada
 2. USA
 3. Finland
 4. Tyskland
 5. Slovakien
 6. Danmark
 7. Frankrike
 8. Storbritannien

Värt att notera är att Storbritannien för första gången sedan början av 1950-talet finns med i toppdivisionen.

I grupp B, som spelas i Bratislava ingår följande lag:

 1. Sverige
 2. Ryssland
 3. Tjeckien
 4. Schweiz
 5. Norge
 6. Lettland
 7. Österrike
 8. Italien

Tre Kronor inleder 10 maj mot Tjeckien.

Odds hockey vm 2019

Om man gör en oddsjämförelse mellan bolagen är Kanada favorit till att ta hem IIHF Ishockey VM 2019. Hos de allra flesta bolag är oddset för att Kanada ska vinna VM-guld runt 3.00. Att Kanada är favoriter är knappast förvånande med tanke på att laget ofta finns med bland topplagen och dessutom tagit mängder med guld genom åren.

Även om oddsen ligger något högre hos spelbolagen är det frågan om inte Sverige är en lika stor favorit som Kanada då Tre Kronor vunnit de två senaste VM-turneringarna och nu är på jakt efter ett tredje raka VM-guld. Senaste gången en nation vann tre raka VM-guld var när Tjeckien vann turneringen 1999, 2000 och 2001. Ska Sverige lyckas ta ytterligare ett VM-guld gäller det förstås också att en hel del NHL-proffs blir tillgängliga för spel, ju fler desto större bonus för lagets möjligheter. Förra året bestod i stort sett hela Tre Kronors trupp av NHL-proffs i form av bland andra Oliver Ekman-Larsson, Mikael Backlund, Rickard Rakell och Patric Hörnqvist.

Vilka lag kan då vara med och utmana Kanada och Sverige i IIHF Ishockey VM 2019? Ja, givetvis Ryssland som tagit medalj i fyra av de fem senaste VM-turneringarna. Sedan ska man heller inte räkna bort Finland som tog silver såväl 2014 som 2016. Även Tjeckien, men också hemmanationen Slovakien har med lite tur potential att gå långt i turneringen. Dock är förhandstipset att antingen Kanada eller Sverige kommer att stå som slutsegrare i VM 2019.

Sveriges landslag i ishockey – Regerande mästare

Vårt kära Tre Kronor går som sagt in i IIHF Ishockey VM 2019 som regerande mästare eller rättare sagt dubbla regerande mästare eftersom man vann både 2017 och 2018. Dessutom har Sverige i de senaste tio turneringar tagit medalj i sju av dessa, varav tre gånger guld. Förutom 2017 och 2018 tog Tre Kronor hem guldet även 2013 när man precis som förra året slog Schweiz i finalen med hela 5-1. Annat var det förra året när det krävdes både förlängning och straffar för att skilja lagen åt. Schweiz hade ledningen med både 1-0 och 2-1 innan Mika Zibanejad kunde utjämna till 2-2 i mitten av den andra perioden. Ett resultat som stod sig till slutsignalen och även efter förlängning.

I straffläggningen stod den svenske målvakten Anders Nilsson för en imponerande insats när han tog fyra av fem schweiziska straffar och därmed blev stor guldhjälte för Tre Kronor. Hur det kommer att gå i år återstår att se, men än tredje raka final eller kanske till och med ett tredje raka guld är inte omöjligt för det svenska laget.

IIHF Ishockey VM 2019 Live Streaming

För första gången på många, många år kommer ishockey-VM att sändas i SVT, vilket innebär att det troligtvis kommer att gå att se en hel del av matcherna på SVT Play och dessutom helt gratis. Det kommer även att vara möjligt att se samtliga matcher via streaming på Viaplay. Men, då krävs  förstås att man har någon form av abonnemang hos Viaplay.

Ishockey VM 2019 – Biljettpriser

Vill man ha tag i biljetter till IIHF Ishockey VM 2019 gäller det att vara ute i god tid. Framför allt om det handlar om matcher med de stora lagen samt slutspelsmatcherna. Enklaste sättet att köpa biljett är via IIHF:s hemsida, IIHF.com.

Biljetter till enskilda matcher släpps under februari. Biljetterna till gruppspelet kostar mellan € 10 och € 60 beroende på vilka lag som spelar. Biljett till en av kvartsfinalerna kostar € 70 medan biljetter till en av semifinalerna kostar € 160. En biljett till finalen kostar € 300.

IIHF Ishockey VM 2019 – FAQ

IIHF står för International Ice Hockey Federation och grundades 15 maj 1908 i Paris, Frankrike. Numera ligger dock IIHF:s huvudkontor i Zürich, Schweiz. IIHF har totalt 76 medlemsförbund, varav 56 är fullvärdiga medlemmar, och har till uppgift att styra och organisera ishockeysporten och inlinehockeyn för både herrar och damer.
Ryssland och Sovjetunionen har vunnit världsmästerskapen i ishockey sammanlagt 27 gånger, 5 gånger som Ryssland och 22 gånger som Sovjetunionen. Kanada har vunnit 26 gånger, bara en gång mindre än Ryssland / Sovjetunionen. Tjeckien har vunnit 12 gånger, varav sex gånger som Tjeckoslovakien, och Sverige har vunnit 11 gånger.
2019 års ishockey-VM kommer att äga rum i Slovakien. Matcherna kommer att spelas i städerna Bratislava och Kosice. 2020 års världsmästerskap i ishockey kommer att äga rum i Schweiz. Matcherna kommer att spelas i Lausanne och Zürich mellan 8 och 24 maj 2020.
IIHF Ishockey VM 2019 spelades i Danmark och efter att ha besegrat Schweiz i finalen med 3-2 efter straffar kunde Sverige titulera sig världsmästare.