Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Ishockey odds

Ishockey är en mycket populär sport, inte minst i Sverige där hockey länge varit en av våra nationalsporter. Många är det också som håller vårt svenska landslag Tre Kronor väldigt kärt, inte minst vid stora mästerskap som VM och OS. De allra största ligorna som SHL, NHL och KHL går det nästan alltid att hitta odds på, men även på lägre svenska serier som Allsvenskan och division 1 samt andra utländska ligor som schweiziska ligan, tyska ligan och finska ligan.

Odds hockey

Att hockey är populärt märks också hos spelbolagen där just hockey är en av de sporter med det största utbudet av odds. I stort sett alla spelbolag och bettingsajter erbjuder någon form av odds på ishockey.

Vilka spelbolag har bäst odds på hockey?

Den här frågan är inte helt enkelt att svara på då det sällan är en sajt som alltid har de bästa oddsen. Ska man vara ärlig så har de allra flesta bettingsajter som regel ungefär samma odds. Oftast skiljer det bara några tiondelar hit eller dit. I alla fall när det kommer till odds på 1X2.

När det gäller andra marknader, som till exempel exakt resultat, antal mål, handicapspel eller målskyttar kan oddsen variera betydligt mer. För den som är beredd att lägga ner lite tid och energi på att leta runt på olika sajter går det att hitta riktigt bra odds i de här kategorierna.

Det går även att hitta bra odds på så kallade kombos eller specialer, som en hel del spelbolag erbjuder på matcher i till exempel SHL eller NHL.

Har du redan örnkoll så föreslår vi ett besök på någon av våra rekommenderade spelbolag nedan, annars är det bara att läsa vidare.

Spelbolag med bäst odds på ishockey

 • Spela Här
 • Spela
 • Bonus
 • Betyg
 • Erbjudanden

FAQ

Genom att ta hjälp av hockeytips kan du inför en match få bättre koll på lagens form samt om något av lagen har skador på viktiga spelare. På så sätt är det också lättare att ta ett välgrundat beslut när du sedan ska lägga ditt spel.
Betting på hockey fungerar precis på samma sätt som betting på andra sporter. Du satsar helt enkelt på hur du tror en match kommer att sluta. Förhoppningsvis har du rätt och vinner. Hur mycket du vinner beror på hur mycket du satsat samt på hur stort oddset är som erbjudits av spelbolaget.
Hockeyodds är odds på hockeymatcher. Numera finns det odds för mycket mer än bara slutresultatet. I många matcher går det även att spela på exempelvis antal mål i matchen, resultat i varje period samt målskyttar och poänggörare.
Du vinner genom att satsa på det lag du tror du ska vinna. Tippar du rätt vinner du.

Populära marknader och spelalternativ för hockey

På många bettingsajter går det att spela på betydligt mer än bara slutresultat och exakt resultat. Vid matcher i SHL, NHL och även KHL är det hos många spelsidor snarare regel än undantag med över 150 spelalternativ för en enskild match.

Slutresultat – ordinarie speltid

Det klassiska alternativet där det helt enkelt gäller att tippa resultatet inom ordinarie speltid:
Hemmaseger – 1
Oavgjort – X
Bortaseger – 2

Vinnare inklusive förlängning och straffar

Numera blir det, i alla fall i SHL, alltid förlängning och eventuellt straffar om en match slutar oavgjort efter ordinarie tid. Här gäller att tippa vilket lag som vinner oavsett om matchen går till förlängning eller ej.

Totalt antal mål ordinarie tid

Här gäller att tippa antalet mål i en match under ordinarie tid. Dock handlar det inte om det exakta antalet utan om det blir över eller under ett visst antal mål. Till exempel under eller över 5,5 mål.

Totalt antal mål inklusive förlängning och straffar

Samma sak som ovan fast inklusive förlängning och straffar.

Pengarna tillbaka vid oavgjort – Ordinarie tid

En slags gardering där man tippar vinnaren och får pengarna tillbaka om matchen slutar oavgjort efter ordinarie speltid.

Dubbelchans – Ordinarie tid

En annan form av gardering där man spelar på 1X, 12 eller X2. Med andra ord en klassisk halvgardering.

Handicapspel

En spelform som lämpar sig bra om det är två relativt ojämna lag som möts. I handicapspel startar nämligen det ena laget med ett antal måls försprång och utifrån det gäller det sedan att tippa resultatet.

Korrekt resultat

Eftersom hockey till skillnad från fotboll är en sport där det ofta blir ganska mycket mål är det som regel svårt att tippa rätt. Dock kan utdelningen i gengäld bli bra då oddsen är höga.

Periodspel

I många matcher finns det även en hel del marknader för varje enskild period. Detta innebär att du i till exempelvis tredje perioden kan spela på vinnare och antal mål med mera.

Matchspel

Här gäller det att tippa huruvida olika scenarier kommer att inträffa under en match. Det kan till exempel handla om huruvida ett av lagen gör första målet och sedan vinner matchen eller om ett av lagen vinner efter att ha legat under.

Kombinationsspel

Olika former av kombinationsspel är något som är ganska vanligt förekommande hos många spelbolag. Det kan till exempel handla om att tippa både vinnare och antal mål i matchen.

Spelarmarknader

På många matcher, bland annat matcher i SHL, finns möjligheten att spela på hur olika spelare presterar i matchen. Ofta går det att spela både på om en spelare gör mål och om en spelare gör poäng. Ibland även vem som gör första och sista målet.

Scorecast

När man spelar på scorecast gäller att tippa vilken spelare som gör ett visst mål, som till exempel 1-0, 2-2 eller 4-0. Det här är som alla förstår mycket svårt, men kan ge mycket bra utdelning om man skulle tippa rätt.

Wincast

Ett slags kombinationsspel där det gäller att tippa både målgörare i en match samt slutresultatet.

Vinnarspel

Vinnarspel är spel som sträcker sig över längre tid, ofta en hel säsong eller en hel turnering. Ett typiskt vinnarspel är att spela på vilket lag som vinner SHL, NHL eller VM. Men, det finns även vinnarspel där man spelar på vem som vinner en skytteliga eller poängliga.

Streama hockey

Tack vare att det går att streama hockey live via nätet och sedan antingen se direkt i datorn, på mobilen eller på en hederlig gammal TV, har det aldrig varit lättare att njuta av hockey. Numera går det att se i stort sett varje match i SHL, Hockeyallsvenskan och NHL på diverse olika plattformar.

Är man intresserad av svensk hockey i form av SHL och Hockeyallsvenskan kan det vara bra att känna till att dessa bägge ligor endast går att se via C More, som äger rättigheterna till matcherna i SHL och Allsvenskan. Hos C More går det att se alla matcher i samtliga 52 omgångar i grundserien av SHL samt SM-slutspelet live. Med andra ord behöver man inte missa en enda match med sitt favoritlag.

För den som är mer intresserad av världens bästa hockeyliga i form av NHL går denna att se via streaming på Viaplay. Här kan du se en hel uppsjö med NHL-matcher och kanske framför allt Stanley Cup-slutspelet som helt enkelt innebär hockey när den är som allra bäst.

Vill man inte lägga pengar på dyra abonnemang, men ändå se hockey av hög klass finns det flera spelbolag och bettingsajter som erbjuder streaming av hockey, bland annat KHL och Champions Hockey League där flera lag från SHL deltar. Allt som behövs för att kunna streama är att man har ett konto och ett positivt saldo. Ibland kan det krävas att man har 50 eller 100 kr för att kunna utnyttja en streamingtjänst, men ibland räcker det med så lite som ett öre.

Ishockey-VM, som i regel spelas i maj månad, kommer man till alla hockeyfans stora glädje att kunna se i SVT kommande år, vilket även innebär att det går att streama turneringen på SVT Play. Dock endast vartannat år eftersom SVT delar rättigheterna med MTG. Detta innebär att VM 2021 och 2023 kommer att gå att se på SVT Play.

Odds hockey SHL

SHL, tidigare Elitserien, är den högsta serien inom svensk ishockey. SHL är också näst efter Fotbollsallsvenskan den idrottserie som är allra mest populär såväl hos publik som hos media. Varje vecka följer tusentals hockeyfans SHL-matcher antingen live på plats eller hemma i TV-soffan.

I stort sett alla spelbolag och bettingsajter, åtminstone de svenska, erbjuder odds på SHL och dessutom ett stort antal olika marknader. Förutom slutresultat går det ofta även att spela på till exempel resultat i varje enskild period, hur många mål som görs i matchen samt vilka spelare som gör målen. Utöver går det även att spela på mer långsiktiga spel, som till exempel vilket lag som vinner SM-guld.

Länge bestod SHL, eller Elitserien som den hette före 2013, av tolv lag. Men, inför säsongen 2015/16 utökades SHL till 14 lag. I samband med att serien inför säsongen 2013/14 bytte namn till SHL gjordes även slutspelet om. Tidigare hade de åtta bästa lagen i serien gått till kvartsfinal, men numera går endast de sex bästa lagen till kvartsfinal medan lagen på plats 7-10 möts i åttondelsfinal i bäst av tre matcher. De två vinnande lagen går sedan till kvartsfinal.

Kvartsfinaler, semifinaler och final spelas sedan säsongen 2000/01 precis som i NHL i bäst av sju matcher. De två sämsta lagen i SHL får möta varsitt lag från Hockeyallsvenskan i direktkval till SHL i en serie i bäst av sju matcher.

SHL odds

Allsvenskan, eller Hockeyallsvenskan som är det officiella namnet, är serien direkt under SHL. Trots att det inte är den allra högsta serien är Allsvenskan ändå populär bland de svenska  hockeyfansen runt om i landet, framför allt vad gäller lag på mindre orter, som inte har något lag i SHL.

Många spelbolag erbjuder odds på Allsvenskan, även om utbudet kanske inte är riktigt lika stort som för SHL. Men, det går att hitta odds för samtliga matcher i Allsvenskan och även en rad olika marknader. Dessutom går det på de flesta bettingsajter även att hitta livespel och in-play-betting för Allsvenskan.

Hockeyallsvenskan i sin nuvarande form har funnits sedan säsongen 2005/06 när de tidigare serierna Allsvenskan Norra och Allsvenskan Södra slogs ihop till en serie om 16 lag. Efter några år bantades dock serien ned och sedan säsongen 2009/10 består Allsvenskan av totalt 14 lag.

Länge var det så att de tre bästa lagen i Allsvenskan samt ytterligare ett lag via playoff gick till Kvalserien där dessa spelade mot de två sämsta lagen från SHL om två platser i SHL den kommande säsongen. Men, säsongen 2014/15 ändrades kvalspelet helt och hållet.

Numera möts de två bästa lagen i Allsvenskan i något som kallas för den Hockeyallsvenska finalen. Lagen möts i bäst av fem matcher där det vinnande laget går till direktkvalet till SHL och får där möta det sämsta laget i SHL.

De lag som hamnar på plats 3-8 i Allsvenskan får spela i den så kallade Slutspelserien där vinnaren av denna får möta det förlorande laget i den Hockeyallsvenska finalen. De två lagen möts sedan i playoff i bäst av tre matcher, där vinnaren får möta det näst sämsta laget från SHL i direktkvalet i SHL.

I direktkvalet till SHL ställs alltså två lag från SHL mot två lag från Allsvenskan. Vinnarna i respektive matchserie, som spelas i bäst av sju matcher, är klara för SHL kommande säsong, medan förlorarna spelar i Allsvenskan.

 

Vem vinner Hockeyallsvenskan 2020/2021?

 • Betsafe Recension MODO Hockey 4.75 | Timrå IK 6.00 BETTA Regler & Villkor Gäller
  +18 | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller
 • Betsson Recension AIK 7.00 | Mora IK 11.00 BETTA Regler & Villkor Gäller
  +18 | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller
 • NordicBet Recension Västerås IK 5.00 | AIK 7.00 BETTA Regler & Villkor Gäller
  +18 | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller
 • Bethard Recension Karlskrona 13.00 | BIK Karlskoga 10.75 BETTA Regler & Villkor Gäller
  +18 | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller
 • ComeOn Recension MoDo 4.40 | VIK Vasterås 5.00 BETTA Regler & Villkor Gäller
  +18 | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Hockey VM odds
Hockey VMPhotoCredit: Getty Images

Hockey-VM är en av årets stora höjdpunkter för hockeyfans runtom i världen. Turneringen spelas som regel under maj månad och tack vare att Tre Kronor tillhör ett av de bästa landslagen i världen är det näst intill alltid svensk guldchans.

När det vankas hockey-VM satsar ofta spelbolagen och bettingsidorna lite extra både i form av utbud av odds och olika kampanjer. Under ett hockey-VM går det ofta att spela på det mesta, som exempelvis slutresultat, periodresultat, skottstatistik och målgörare med mera. Utöver det går det även att spela vilka lag som går till slutspel, vilken spelar som vinner poängligan och så givetvis vilket lag som tar hem VM-guldet. För den som inte kan vänta till VM drar igång går det ofta att spela på vilka som vinner VM-guld långt innan turneringen startar, ibland nästan ett helt år i förväg.

Det allra första världsmästerskapet i ishockey som inte sammanföll med ett vinter-OS spelades 1930 med Kanada som segrare. Sedan dess har hockey-VM spelats varje år med undantag för åren under andra världskriget.

Formatet för hockey-VM samt hur många nationer som deltagit har skiftat många gånger under årens lopp. För närvarande deltar 16 lag fördelade på två grupper med åtta lag i varje grupp, där de fyra bästa lagen i varje grupp går vidare till kvartsfinal. De två sämsta lagen i varje grupp flyttas ned till Division 1 A.

Genom åren har Tre Kronor skänkt alla svenska hockeyfans många härliga VM-ögonblick framför TV-apparaterna. Totalt har det till och med 2019 blivit elva VM-guld för svensk del. Det första kom i Schweiz 1953, det senaste i Danmark 2018.

Flest VM-guld av alla nationer har Ryssland med 27 guld om man även räknar in gulden från tiden som Sovjetunionen. Därefter kommer Kanada med 26 guld och Tjeckien, inklusive Tjeckoslovakien, med 12 guld.

 • Betsafe Recension Kanada 10.00 | Slovakien 31.00 BETTA Regler & Villkor Gäller
  +18 | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller
 • Betsson Recension Ryssland 3.00 | Tjeckien 7.50 BETTA Regler & Villkor Gäller
  +18 | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller
 • NordicBet Recension Kanada 10.00 | Finland 7.50 BETTA Regler & Villkor Gäller
  +18 | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller
 • Bethard Recension USA 5.00 | Tyskland 21.00 BETTA Regler & Villkor Gäller
  +18 | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller
 • ComeOn Recension Ryssland 3.00 | Schweiz 8.00 BETTA Regler & Villkor Gäller
  +18 | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller

 

Tippa ishockey

Tack vare att utbudet av odds på ishockey idag är mycket stort går det nästan att tippa på vad som helst inom ishockey. SHL, Allsvenskan, NHL, KHL, VM och OS är bara några av de ligor och turneringar som det finns odds på.

Men, det allra bästa med att tippa på ishockey är förstås spänningen eftersom i stort sett allting kan hända och ske på en ishockeyrink. Ett lag kan snabbat hämta in ett stort underläge och så är det match igen. Uttrycket ”det går fort i hockey” stämmer verkligen till punkt och pricka.

Tänk på att inte alla spelsajter erbjuder oddsbonusar.