Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

CHL odds - Champions Hockey League 2020/21

Är du spänd på att se vad Champions Hockey League säsongen har att bjuda på? Letar du efter spelbolag med odds för CHL? Då har du hamnat rätt. Odds.se låter dig ta del av odds, kampanjer och speltips inför spännande turneringar och matcher. Kolla in oddsen och läs speltipsen för att kunna göra informerade spelval.

Betta på CHL

Hockey är en av de största och mest populäraste sporterna i Sverige. Därför finns det också ett enormt spelintresse för just ishockey. Svenska bettingsidor försöker hela tiden ligga i fas med efterfrågan och utökar konstant spelmöjligheterna för sina spelare.

När du spelar på ishockey, hittar du klassiska marknader som matchvinnare, exakt resultat, antal mål, handikappspel och vilket lag som vinner varje period. Dessutom kan man spela på om ett lag nätar i tom bur, wincast, scorecast, målgörare, spelarpoäng och till och ibland även antal tacklingar eller skott på mål från en specifik spelare.

Champions Hockey League (CHL) är inget undantag och spelmöjligheterna kommer vara många. Det som är extra kul med just CHL är att man får se så många matchups som man normalt inte får se. Därför kan oddsen ibland verka lite off, vilket man som spelare kan försöka dra nytta av.

Oavsett vad man är intresserad att spela på, är det alltid viktigt att jämföra ishockey odds och ta del av olika speltips. Våra skribenter gräver fram de bästa oddsen hos svenska spelbolag för att ge största möjliga utbetalning på de speltips som vi erbjuder.

Spelbolag med bäst odds på ishockey

  • Spela Här
  • Spela
  • Bonus
  • Betyg
  • Erbjudanden

CHL 2021-22

Säsongen 2020/21 fick läggas på is på grund av coronapandemin. Men nu är turneringen tillbaka och drar igång den 26:e augusti. Det är 32 lag från 13 olika länder som gör upp om vilket klubblag som är bäst i europa.

De lag som ställer upp och representerar Sverige och SHL i årets upplaga är: Frölunda HC, Växjö Lakers, Leksands IF, Rögle BK och Skellefteå AIK.

CHL historia

Champions Hockey League är en turnering som ursprungligen togs fram av IIHF 2008 i samband med att IIHF hade 100-års jubileum. Den första turneringen vanns av ZSC Lions från den schweiziska högstaligan NL. Turneringen var planerad att spelas den efterföljande säsongen men blev dessvärre nedlagd på grund av brist på sponsorer.

2013 kom IIHF ut med att man skulle återinföra turneringen under samma namn. Säsongen 2014/15 var turneringen tillbaka och har sedan dess varit tillbaka på benen samtliga säsonger (förutom 2020/21 som ställdes in pga coronakrisen).

Sverige och SHL har historiskt sett presterat överlägset bäst av de europeiska nationerna som ställt upp i turnerigen. Utav de 6 säsonger som turneringen spelats efter återinförandet har ett svenskt lag vunnit 5 av dem.

Frölunda är det lag som vunnit flest Champions Hockey League-troféer med hela 4. Det är också Frölunda som är regerande mästare efter vinsten 2019/20.

Läs mer om NHL.

Var kan man följa CHL?

I Sverige så är det SVT och Viaplay som står för sändningarna av Champions Hockey League. Vi återkommer med mer exakta TV-tider och sändningar inom kort.

FAQ

- Sedan Champions Hockey League återupptogs säsongen 2014/15 så är det Frölunda HC som vunnit flest gånger. Frölunda har vunnit vunnit de två senaste upplagorna och har totalt vunnit 4 CHL-mästerskap.
- Sedan 2017 så är det Sveriges Television (SVT) och Viaplay/Viasat som delar på rättigheterna för att sända CHL.
- För att betta på CHL behöver du öppna ett konto på en svensk bettingsida. Det finns över hundra olika spelsidor att betta på, men du kan göra sökandet lite enklare genom att kolla in våra rekommenderade bettingsidor för ishockey.
- CHL drar igång den 26:e augusti klockan 17:00 svensk tid när Frölunda möter Mlada Boleslav från Tjeckien. Det är totalt sex matcher den första speldagen.
- Det är totalt fem svenska lag med i årets upplaga. Frölunda HC, Växjö Lakers, Leksands IF, Rögle BK och Skellefteå AIK.

Vinnarspel CHL 2021/22

Frölunda 9.00 Unibet
Växjö Lakers 9.50 Unibet
Rögle 10.00 Unibet

Vinnande lag i CHL de senaste åren:

ÅrLag
2019/20Frölunda HC
2018/19Frölunda HC
2017/18JYP (Finland)
2016/17Frölunda HC
2015/15Frölunda HC
2014/15Luleå HF
2008/09ZSC Lions

Nuvarande rekord i CHL:

RekordSpelare/Lag
Totalt flest poäng:Ryan Lasch – 91 poäng
Totalt flest mål:Ryan Lasch – 29 mål
Totalt flest assist:Ryan Lasch – 62 assist
Flest spelade turneringar:Beat Gerber – 7 turneringar
Totalt flest spelade matche:Joel Lundqvist – 65 matcher

Imponerande siffror för Frölunda

  • Frölunda är det lag med flest vunna CHL-mästerskap (4).
  • Frölundas Ryan Lasch är den spelare som gjort överlägset flest mål (29), assist (62) och poäng (91) i CHL genom tiderna.
  • De har vunnit de två senaste turneringarna.
  • De är favorittippade inför den kommande turnering med odds 9.00 för att de tar sin tredje raka seger.