La Liga odds


La liga odds.se

Primera Divisón, La Liga i folkmun, Spaniens högsta division i fotboll. La liga startade 1929 och är en av världens kändaste och populäraste fotbollsligor, som följs av fotbollsfans i hela världen. Ligan omfattar idag 20 olika klubblag. Av de sammanlagt 59 lag som tävlat i La Liga är det endast 9 som lyckats ta en mästartitel, och de två lagen Real Madrid och Barcelona har genom åren varit extremt dominerande. Den här artikeln förklarar allt du behöver veta för att tippa La Liga, och vill du sedan lägga ett odds rekommenderar vi något spelbolagen nedan.

Bästa Betting Bonusar

Så spelas La Liga

La Liga har plats för 20 lag. Spelsäsongen varar från september till juni och varje klubb möter övriga klubbar två gånger – en gång på hemmaplan och en gång på bortaplan. Sammanlagt genomförs 38 matcher i La Liga. Vinst ger tre poäng, oavgjort en poäng och förlust noll poäng. Lagen rankas och vinnaren utses baserat på dessa poäng. Om två eller flera lag uppnår samma poäng inträder specialregler.

De tre lag som placerar sig överst i La Liga är direktkvalificerade till gruppspelet i UEFA Champions League, och det lag som slutar på fjärde plats går vidare till tredje kvalomgången. League. De lag som hamnar på plats fem och sex får rätt att delta i första omgången av UEFA Europa League.

Höjdpunkter

Sedan 1950-talet har Real Madrid och Barcelona haft en mycket stark ställning i La Liga. Real Madrid har hittills vunnit La Liga över 30 gånger medan Barcelona tagit titeln 20 gånger. Under första halvan av 1900-talet samt under de senaste två årtiondena har dock en hel del andra lag visat framfötterna, såsom Valencia, Sevilla, Real Sociedad, Deportivo, Atlético Madrid och Athletico Bilbao.

Real Madrid, Barcelona och Valencia är historiskt tre av de mest framgångsrika fotbollslagen i Europa. En höjdpunkt från senare år inträffade under säsongen 2005/2006 då Barcelona vann UEFA Champions League och Sevilla vann UEFA-Cuppen.

Andra Ligor

Bästa betting sidor

  • Brand
  • Spela
  • Bonus
  • Betyg
  • Erbjudanden