Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Lången Oddset

Oddset Lången är en Svenska Spels riktiga klassiker när det kommer till odds och betting. I grund och botten handlar det om att förutse om det blir bortaseger, hemmaseger eller oavgjort. De flesta  odds som finns på Lången innefattar de stora sporterna som fotboll och ishockey, men även andra sporter förekommer som till exempel amerikansk fotboll.

lången odds.se

 

Generellt sett kan man säga att fotboll är den främsta sporten på Lången med odds på alla de stora ligorna och turneringarna som Allsvenskan, Premier League, La Liga, Seria A, Bundesliga, Champions League och Europa League. Utöver det finns även odds på mindre svenska serier som Superettan, division 1 och ibland till och med division 2.

Lägsta insats på Lången är 10 kronor per spelkupong medan högsta insats är 500 kronor per spelkupong. Insatsen gånger det totala oddset får inte överstiga 300 000 kronor. Högsta möjliga vinst blir därmed 300 000 kronor.

Spela Lången

Till skillnad från mot hur det var förr i tiden går det numera även att spela på annat än endast slutresultat på Lången. Numera är det inte ovanligt med över 50 marknader för många matcher på Lången.

1X2

Den klassiska Lången där det helt enkelt gäller att tippa resultatet i en match:

Hemmaseger – 1
Oavgjort – X
Bortaseger – 2

Halvtid/fulltid

Här tippar du både resultatet i halvtid och vid fulltid. Om du exempelvis tror att det kommer att vara lika i paus, men att bortalaget till slut vinner, då tippar du X/2.

Dubbelchans

En klassisk halvgardering där du spelar på 1X, 12 eller X2.

1X2 – Insatsen tillbaka vid oavgjort

En annan form av garderingsspel där du endast tippar på seger för något av lagen och där du vid oavgjort får tillbaka din insats. Finns för både fotboll och ishockey.

Båda lagen gör mål

Här tippar du helt enkelt på om båda lagen gör mål eller ej. Det går även att spela på om båda lagen gör mål i respektive halvlek. När det gäller hockeymatcher går det på samma sätt att spela på om båda lagen gör mål i respektive period.

Över/under

Ett alternativ som finns för såväl fotboll som ishockey och där det gäller att tippa om det blir över eller under ett visst antal mål, exempelvis över eller under 3,5 mål. Det går ofta även att spela på hur många mål varje lag gör samt hur många mål det blir i varje halvlek eller varje period.

Exakt antal mål

Här gäller det att tippa exakt antal mål i en match. Det går även att spela på exakt antal mål i varje halvlek/period samt exakt antal mål för varje lag, både i hela matchen och i varje halvlek/period.

Resultat

Givetvis går det även att spela på korrekt resultat, till exempel 1-0, 2-2 eller 4-1. I många matcher går det också att spela på resultatet i varje halvlek eller period.

Handicapspel

Även så kallade handicapspel förekommer på Lången, vilket innebär att man spelar på slutresultat om det ena laget exempelvis startar eller börjar matchen med -1 mål eller +1 mål. Det finns två olika handicapspel, 2-vägshandicap och 3-vägshandicap. Vid 2-vägshandicap spelar du på vinst för något av lagen medan du vid 3-vägshandicap även har möjligheten att spela på oavgjort.

Udda/jämnt

Vid ishockeymatcher går det ofta att spela på om det blir ett udda eller jämnt antal mål i en match.

Målskytt/specialare

Vid matcher i de större ligorna som Premier League eller Allsvenskan, men också i SHL och Hockeyallsvenskan, går det ibland att spela på vilka spelare som kommer att göra mål och även vem som gör första och sista målet.

Scorecast

Scorecast är en spelform där det gäller att tippa exakt vilket mål en spelare gör i en match, till exempel om en spelare gör 1-0, 2-1 eller 4-2. Det här som regel mycket svårtippat, vilket innebär att oddsen ofta är höga.

Hur många matcher kan man ha på en Långenkupong?

Hur många matcher du väljer att inkludera på din Långenkupong väljer du själv. Dock får antalet matcher eller spel inte vara fler än 10 stycken på en och samma spelkupong. Det är heller inte tillåtet att ha två olika spel från samma match på varje kupong. Exempelvis går det inte att i samma match spela på både slutresultat och hur många mål det blir. Dessutom får som sagt heller inte totala möjliga vinstsumma överstiga 300 000 kronor.

Lången och odds

Lången odds är semifasta vilket innebär att de bara ändras vid väsentliga förändringar, till exempel om laguppställningen ändras eller liknande. De odds som angavs när du lämnade in ditt vad är dock alltid de som gäller för just ditt spel. Eventuella ändringar påverkar endast de spel som läggs vid senare tillfälle.

Det går att spela på Lången antingen online på Svenska Spels hemsida eller hos spelombud runt om i Sverige, som du hittar i till exempel kiosker, spelbutiker eller varuhus.

Andra varianter av Oddset

Oddset Lången är den klassiska formen av Oddset där du tippar på hemmaseger, oavgjort eller bortaseger, men det finns ytterligare ett antal varianter och nedan listar vi de populäraste.

Oddset Matchen går ut på att tippa slutresultatet i en match i fotboll, ishockey, bandy, innebandy och handboll. För Oddset Matchen används löpande odds vilket innebär att det inte är förrän vid spelstopp, normalt 5 minuter innan matchstart, som du vet exakt vilket odds som gäller för ditt spel. Lägsta insatsen är 10 kronor, högsta är 500 kronor. Du kan spela på maximalt 12 matcher per dag.

Oddset Bomben består av två till fyra matcher och för att vinna måste du tippa korrekt målresultat för samtliga. Eftersom det är ganska svårt att tippa det exakta resultatet i flera matcher har Oddset Bomben ofta skyhöga odds. I november 2006 nådde Oddset Bomben upp i rekordstora 2 043 523,50 gånger pengarna! Lägsta insats per rad är 1 krona, men du måste spela för minst 10 kronor för att kunna registrera ditt spel.

Oddset Powerplay går ut på att tippa vinnaren av åtta matcher i SHL och för att vinna måste du tippa rätt i samtliga matcher. Matcherna avgörs alltid på en torsdag. Du kan satsa 1 kr, 2 kr, 5 kr eller 10 kr per rad.

Oddset Challenge låter dig spela på om det blir hemmaseger, bortaseger eller oavgjort, hur ställningen ser ut vid halvtid respektive fulltid, vem som blir sista målskytt, över/under, med mera. En Oddset Challenge-kupong innehåller oftast 6 matcher, men ibland även 7 eller 8. Dessutom kan en kupong bestå av matcher från olika sporter, exempelvis tre fotbollsmatcher och tre hockeymatcher. För vinst krävs att du tippar rätt i samtliga matcher. Du kan satsa 5 kr, 10 kr, 20 kr, 30 kr eller 50 kr per rad.

Alternativ till Lången

Förutom hos Svenska Spel går det även att hitta liknande spel som Lången hos andra spelbolag på nätet. Hos i stort sett alla spelbolag som finns online går det kombinera olika spel på en och samma kupong och på så sätt skapa ett spel som i mångt och mycket liknar Lången.

Hos till exempel Unibet går det att kombinera upp till 12 olika spel på en och samma kupong, vilket kan jämföras med maximalt 10 spel på en och samma Långenkupong. Precis som på Lången går det dock inte ha två spel från samma match på samma kupong.

En fördel hos andra spelbolag jämfört med Lången är att du som spelare har större möjligheter när det kommer till hur du sätter ihop din spelkupong. När du spelar på Lången har du ett antal bestämda matcher att utgå ifrån och som regel går det endast att spela på slutresultat, 1 X 2.

Spelar du hos andra spelbolag har du däremot möjlighet att helt och hållet efter eget tycke utforma din spelkupong utifrån de marknader som finns tillgängliga. Exempelvis så kan du på en och samma kupong spela på det exakta resultatet i en match i Premier League, vem som vinner British Open i golf samt vem som kommer att bli USA:s nästa president.

Fördelen med att sätta ihop spel som liknar Lången hos andra spelbolag utöver Svenska Spel är inte bara att du har ett mycket större utbud och mer valfrihet. Du kan oftast också få bättre odds och därmed också potentiellt högre vinster.

Ledande spelbolag

 • Betsson Recension 100% bonus upp till 100 kr BESÖK!
  +18 | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller
 • NordicBet Recension 100 kr bonus med 1X i omsättningskrav BESÖK!
  +18 | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller
 • Betsafe Recension 100% bonus upp till 100 kr BESÖK!
  +18 | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller
 • Bethard Recension Sportboken innehåller det i stort sett allt BESÖK!
  +18 | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller
 • Leo Vegas Recension 50% bonus upp till 100 kr BESÖK!
  18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Minimum odds 1.8 Läs fullständiga regler och villkor här.