Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Livebetting

Livebetting är något som finns hos alla spelbolag numera, vilket gör det möjligt att spela på en match eller en tävling medan den pågår. Men, hur fungerar livebetting i praktiken? Kolla in vår guide nedan för att ta reda på mer.

Vad är livebetting?

Livebetting, eller liveodds och livespel som det också kallas, är en spelform som är mycket populär. Detta är inte så konstigt med tanke på att det ger mycket spänning och en lite extra krydda i matchen. Till skillnad mot traditionell betting där du lägger ditt spel innan matchstart innebär livebetting att du helt enkelt lägger dina satsningar under tiden som matchen pågår.

Hos spelbolagen går det att spela live på en rad olika sporter, alltifrån fotboll, ishockey och tennis till snooker, bordtennis och e-sport.

Så funkar livebetting

Livebetting fungerar i stort sett på samma sätt som vanlig betting pre-match med den lilla skillnaden att oddsen kan förändras dramatiskt beroende på vad som händer i en match. Mål åt ena eller andra hållet är förstås det som påverkar oddsen allra mest, inte minst i fotboll. I sporter där det generellt sett görs fler mål, som exempelvis hockey påverkar ett mål inte oddsen lika mycket.

Andra saker som också kan påverka oddsen är till exempel utvisningar och liknande eller om något av lagen drabbas av en skada på en nyckelspelare.

Cash Out – Säkra vinsten innan matchen är slut

En funktion som många spelbolag erbjuder i samband med livebetting är ”Cash Out”, som ger dig möjligheten att säkra din vinst innan matchen är slut.

Låt säga att du spelat på att Real Madrid ska vinna mot FC Barcelona till oddset 2.00. När det återstår en kvart att matchen leder Real Madrid med 1-0 och chanserna är goda att ditt spel ska gå hem. Men, Barcelona trycker på och kan mycket väl kvittera. I det läget har du möjlighet att utnyttja ”Cash Out” och säkra din vinst, men till ett något lägre odds, exempelvis 1.60. Din vinst blir förvisso något lägre än vad den annars skulle bli, å andra sidan är du garanterad en vinst, även om den blir något mindre.

Livebetting – Tips

Det första tipset när det kommer till livebetting är att välja ett spelbolag med ett stort utbud av liveodds. På så sätt får du tillgång till många olika marknader. Ett bra tips är också att välja en bettingsajt som erbjuder Cash Out-funktion för att få ut mesta möjliga av livebetting.

Något som också är viktigt vid livebetting är att vara påläst om lagen i den match man spelar på. Är det något av lagen som aldrig tappar en ledning eller gör ett av lagen ofta mål under sista kvarten? Det är helt enkelt viktigt att ha koll på statistiken.

Det är också en fördel om du kan se matchen live, så att du kan ha full koll på vad som händer och sker. Om det inte finns möjlighet att följa matchen live är ett bra tips att du använder dig av något av de live-verktyg som finns hos många spelbolag, där du kan se mål, statistik, trender och dylikt.

Sist, men inte minst, gäller det förstås också att ha is i magen och inte låta känslorna ta över. Av den anledningen kan det vara bra att inte satsa på sitt favoritlag vid livebetting.

Sporter med livebetting

Fotboll

Det största utbudet av liveodds hittar man föga förvånande på fotboll. Vid stora matcher finns ofta flera hundra olika marknader för livespel tillgängliga.

Ishockey

Även när det kommer till ishockey finns som regel en hel del liveodds att tillgå, inte minst för matcher i SHL och NHL.

Tennis

Näst efter fotboll är tennis en av de sporter med flest marknader för livespel. I många matcher går det att spela på hur det ska gå i varje game. Vid matcher i större turneringar går det till och med att satsa på vem som vinner varje enskild poäng.

Övriga sporter

  • Basket
  • Bordtennis
  • Esport
  • Golf
  • Handboll
  • Snooker