Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Musiktävlingar och Underhållning - Mello, Eurovision och Idol

På Odds.se hittar du speltips, analyser och odds för Melodifestivalen, Idol, Eurovision, Let's Dance, Oscarsgalan, The Grammy Awards och mer. Dessutom hittar du information om specialkampanjer, spelbolag med bästa odds samt vart du kan streama dessa musiktävlingar!

Musik och tävlingar odds – Ta del av underhållningen

Svenskar har länge haft ett stort intresse för musiktävlingar som Melodifestivalen, Idol och Eurovision. Inför varje musiktävling rustar svenska spelbolag upp med odds, marknader och specialerbjudanden, dessa tar vi med i våra speltips och analyser för att ge er ett extra lager av spänning. Därför hittar du odds för Mello, Idol, Let’s Dance, Eurovision, Oscarsgalan, Grammisgalan och många fler på Odds.se!

Rekommenderade spelbolag

  • Spela Här
  • Spela
  • Bonus
  • Betyg
  • Erbjudanden

Melodifestivalen 2021

Den 6:e februari 2021 drog Melodifestivalen igång. Det som skiljde 2021-upplagan från 2020 var att turnén genom landet inte blev av på grund av den rådande pandemin. Istället fick alla deltävlingar sändas från Annexet i Stockholm. Dessutom fick alla sändningar att ske utan publik för att undvika publiksamlingar och trängsel. Programledare för Mello 2021 var en riktig stjärnkavalkad med Lena Philipsson, Måns Zelmerlöw och Oscar Zia.

Melodifestivalen 2021 bjöd på en blandning av schlager, pop, dansband, rock, R&B och soul från 28 taggade artister och band. Bland artisterna fanns Mello 2020-vinnarna The Mamas, Idol-vinnaren Tusse och stjärnorna Danny Saucedo och Eric Saade.

melodifestivalen 2021

(Photo via Getty Images)

Melodifestivalen deltävlingar

Med de storslagna artisterna som deltar i årets Melodifestival kan vi räkna med hög konkurrens. Tar vi en titt på Mello 2020 var The Mamas var rankad åtta hos spelbolagen att vinna och hade därför stor avkastning på spel med odds 15.00. Trots att oddsen talar för favoriter i Mello 2021, har vi gång på gång sett underdogs komma fram och briljera.

Deltävling 1: I den första deltävlingen fanns artisterna Danny Saucedo, Arvingarna, Paul Rey, Lillasyster, Jessica Andersson, Kadiatou och Nathalie Brydolf. Favoriterna Danny Saucedo och Arvingarna var givna favoriter med goda chanser och gick vidare.

Deltävling 2: I den andra deltävlingen fanns artisterna Dotter, Anton Ewald, Patrik Jean, Frida Green, WAHL feat. SAMI, Eva Rydberg & Ewa Roos och Julia Alfrida. Både Dotter och Anton Ewald gick vidare till final, men Patrik Jean kunde bli ett wild card.

Deltävling 3: I den tredje deltävlingen fanns artisterna Tusse, Charlotte Perrelli, Mustasch, Alvaro Estrella, Elisa Lundström, Klara Hammarström och Emil Assergård. Tusse Chiza, som vann Idol 2019, och legendendaren Charlotte Perrelli stod som favoriter att gå vidare till finalen.

Deltävling 4: i den fjärde deltävlingen fanns artisterna Eric Saade, The Mamas, Clara Klingenström, Tess Merkel, Sannex, Efraim Leo och Lovad. Eric Saade är nästintill given som finalist. Den största utmanaren, som även fick finalplats, var fjolårets vinnare The Mamas.

Final: Tusse Chiza vann Melodifestivalen 2021.

Historiskt sett har aktuella popstjärnor varit de med oddsen på sin sida. Men musikscenen har ändrats på senare år i Sverige med mer influens från genrer som soul och R&B. Därför finns utstickare Tusse och The Mamas som intressanta spelalternativ.

Spelmarknader för Melodifestivalen

Nu kan du ta del av spelmarknader för Melodifestivalen 2021 hos utvalda bettingsidor. De sidor vi har valt erbjuder bland annat vinnarspel på deltävlingar och finalen. Det betyder att du kan spela på fem som kvalificerar sig direkt till final under varje deltävling. Tyvärr kan man inte spela på vilka som åker ut eller kvalificerar till Andra Chansen. Som ny kund kan du dessutom ta del av en oddsbonus för att få lite mer klirr i kassan när du vill utforska utbudet av marknader för Melodifestivalen. Som vanligt är det en bra idé att ta en titt på nyheter, analyser och Melodifestivalen odds och speltips för att få ett hum om vem man vill backa.

Melodifestivalen schema

DeltävlingDatum
Deltävling 16 februari 2021
Deltävling 213 februari 2021
Deltävling 320 februari 2021
Deltävling 427 februari 2021
Andra Chansen6 mars 2021
Finalen13 mars 2021

Alla bidrag 2021

Klicka på ”Nästa” för att visa fler bidrag. Listan är rangordnat efter den ordning SVT annonserade deltagarna och deras låtval.

Artist/erLåt
Danny Saucedo”Dandi dansa”
Lovad”Allting är precis likadant”
Kadiatou”One touch”
Mustasch”Contagious”
Eva Rydberg & Ewa Roos”Rena rama din dong”
Emil Assergård”Om allting skiter sig”
Tess Merkel”Good life”
Paul Rey”The missing piece”
Arvingarna“Tänker inte alls gå hem”
Dotter”Little tot”
Elisa Lindström”Den du är”
Lillasyster”Pretender”
Frida Green”The silence”
Charlotte Perrelli”Still young”
Patrik Jean”Tears run dry”
WAHL feat. SAMI“90-talet”
Nathalie Brydolf“Fingerprints”
Anton Ewald“New religion”
The Mamas“In the middle”
Jessica Andersson“Horizon”
Sannex“All inclusive”
Clara Klingenström“Behöver inte dig idag”
Efraim Leo”Best of me”
Tusse“Voices”
Julia Alfrida“Rich”
Alvaro Estrella“Baila baila”
Klara Hammarström”Beat of broken hearts”
Eric Saade”Every minute”

Melodifestivalen FAQ

- Man kan se Melodifestivalen på SVT1 kl 20 varje lördag från start till finalen. Dessutom kan man streama Melodifestivalen på SVT Play både inom Sverige och från utomlands.
- Melodifestivalen börjar traditionellt den första lördagen i februari och pågår i sex veckor. Mello 2021 drar igång 6:e februari 2021 kl 20:00.
- Marie Bergman och Carola Häggkvist är de två artister som vunnit Melodifestivalen flest gånger med tre vinster var. Marie Bergmann vann 1971, 1972 och 1994. Carola Häggkvist vann 1983, 1991 och 2006.

Eurovision 2021

Eurovision 2021 blir den 65:e upplagan av musiktävlingen och drar igång 18 maj 2021. Denna gång äger tävlingen rum i arenan Rotterdam Ahoy i Nederländerna. Och precis som Melodifestivalen kommer årets Eurovision se annorlunda ut på grund av den rådande pandemin. I och med att Eurovision 2020 fick ställas in kommer samma tema och upplaga att användas under 2021. Det betyder att samma slogan (Open Up), logga och programledare kommer att användas. European Broadcasting Union (EBU) bekräftade 18 september att Chantal Janzen, Jan Smit och Edsilia Rombley kommer att bli årets programledare. Dessutom kommer vloggaren Nikkie de Jager att vara tävlingens programledare för allt onlineinnehåll på YouTube.

Eurovision odds

(Photo via Getty Images)

Eurovision odds

Fram till att alla deltagande länder har presenterats finns begränsat med Eurovision odds. Något man alltid kan spela på i förhand är om Sverige vinner Eurovision 2021 eller inte. Men när Eurovision odds inför 2021 är redo, kan vi vara säkra på att Sverige kommer att ha fördelaktiga odds. Trots att Sverige har vunnit Eurovision sex gånger, lyckas vi får odds i vår favör. Plus att vi under Mello 2021 har otroligt grymma artister, vilket kommer ge oss ännu en edge.

Spela på Eurovision

Man kan redan nu spela på Eurovision 2021 på svenska spelbolag. Fram tills att det är klart vilka länder som deltar och schemat är redo, kan du spela på begränsade marknader. Spelutbudet på Eurovision brukar vanligtvis vara bredare än inhemska tävlingar som Mello. Förutom vinnarspel kan man ofta spela på topp fem, topp tio, vilka som slutar sist, head-to-head och vilka som placerar vart i tävlingen.

Schema

DeltävlingDatum
Semifinal 118 maj 2021
Semifinal 220 maj 2021
Final22 maj 2021

Eurovision 2021 vinnare

Eurovision 2021 Vinnare: Sverige 10.00 Betsson
Eurovision 2021 Vinnare: Storbritannien 41.00 Bet365
Eurovision 2021 Vinnare: Irland 67.00 Bet365

Eurovision FAQ

- Eurovision 2021 kan streamas på SVT Play både om man är inom Sverige eller utomlands. Dessutom visas tävlingen på SVT1 och guidas via P4 Radio.
- Eurovision 2021 drar igång 18 maj och pågår fram till finalen 22 maj 2021. Tävlingen består av tre dagars framträdande med den slutgiltiga röstningen efter finalen.
- Irland har vunnit Eurovision totalt sju gånger och har hamnat i topp 3 totalt tolv gånger. Sverige har vunnit sex gånger och hamnar i topp 3 totalt 13 gånger.

Idol 2021

Idol 2021 blir den 17:e upplagan av tävlingen och drar igång under våren 2021. Just nu sker sökningar till Idol av intresserade artister som vill visa att de är Sveriges nästa popstjärna. Upplägget inför 2021 är ännu inte helt klart. Det vi vet så länge är att jurymedlemmen Nikki Amini inte kommer att delta i juryn. Vi misstänker att det endast kommer att bli möjligt att söka till Idol 2021 genom förinspelade framträdanden som under Idol 2020. Huruvida finalen kommer att hållas i Globen framför en stor publik eller i Idolstudion i Spånga återstår att se.

Idol-sweden

(Photo via Getty Images)

Idol odds

Svenska spelbolag är snabba med att erbjuda Idol odds så fort finalisterna är redogjorda. Efter att auditions är över är det klart vilka potentiella artister som fått en guldbiljett. Därefter sker uttagningsläget vilket innan oddsen börjar puttra inför finalveckorna. När de tolv deltagande finalisterna är redo för finalveckorna erbjuds odds på alla som är över 18 år. Något som påverkade oddsen avsevärt mycket under Idol 2020 var de artister som smittades med covid-19. De som smittades fick antingen avstå att delta i en av veckorna eller skicka in förinspelade framträdanden från hotellet, vilket givetvis påverkar framträdandet.

Spela på Idol

De som vill spela på Idol får vanligtvis nöja sig med vinnarspel. Men numer ser vi svenska spelbolag som erbjuder placeringsmarknader, vinstmarginal, juryns röst och svenska folkets röst. Detta bidrar bland annat till roligare spelmarknader, men även ett större oddsutbud. Osäker på vad du ska betta på? Då kan du ta del av våra analyser och Idol 2021 speltips för att få lite hjälp på traven. Vi följer Idolveckorna intensivt för att ge dig bästa oddsen.

Idol FAQ

- Idol visas på TV4 och kan även streamas på TV4 Play. Vill man se programmet utan reklamavbrott kan man även streama Idol via C More för 139 kr per månad.
- Idol 2021 är beräknad att dra igång under våren 2021. Det börjar med auditionturnén (vilket förmodligen kommer ske online), sedan slutaudition, kvalvecka, veckofinaler och finalen nio månader senare.
- På Idols Short Audition-sida kan intresserade fylla i en profil, svara på frågor och ladda upp en videoaudition som skickas in till redaktionen på Idol.

Let’s Dance 2021

Lets Dance 2021 blir den 16:e upplagan av danstävlingen och drar igång under våren 2021. Vilka som blir de dansande paren är ännu oklart men de som leder programmet blir Petra Mede och David Lindgren. Den enda deltagaren som just bekräftats delta är den folkkäre artisten Carola Häggkvist. Inför Let’s Dance 2021 har en del ändringar skett. Bland annat kommer programmet att sändas på lördagar istället för fredagar, för att undvika tuff konkurrens mot SVT:s program Idol, Stjärnornas Stjärna och Talang. Dessutom pekar mycket på att även den kommande danstävlingen kommer att ske utan en publik för att minimera smittspridning.

Lets Dance odds

De största spelbolagen som Unibet, Bet365, Betsson och LeoVegas är oftast snabbast med att erbjuda Lets Dance odds. LeoVegas var dessutom huvudsponsor för Let’s Dance 2020. Men i och med att TV4 just nu söker efter deltagare, finns ännu inga odds på nätet. Inför Lets Dance 2021 finns även risk för volatila odds med tanke på oförutsedda händelser till följd av pandemin. Detta fick vi se i förra årets upplaga då Siw Malmkvist tvingades hoppa av och förlorade chansen att dansa – spelare som satsade på odds för henne fick istället pengarna tillbaka.

Spela på Lets Dance

När deltagarna är fastställda kommer odds på vinnarspel och H2H erbjudas. Vinnarspel är den vanligaste typen av spel på Let’s Dance och låter dig spela på vem du tror vinner tävlingen. Marknaden H2H innebär att man ställer två dansande par mot varandra för att spela på det par man tror vinner. Dessutom ryktas det om specialmarknader som det visats intresse för. Dessa är bland annat om ett dansande par fullföljer deras deltagande till vinst eller utröstning – och inte åker ut på grund av externa faktorer.

Läs vårt speltips för Let’s Dance odds!

Let’s Dance FAQ

- Let’s Dance visas på TV4 och kan även streamas på TV4 Play. Vill man se programmet utan reklamavbrott kan man även streama Let’s Dance via C More för 139 kr per månad.
- Let’s Dance 2021 är beräknad att dra igång våren 2021. Strax efter årsskiftet sker uttagningar av deltagare och sammanställningen av de dansande paren.
- Den slutgiltiga vinnaren av Let’s Dance vinner mer än bara ära. Den framröstade vinnaren får även en stor röd glassko. Alltså en sko av glas.

Let's Dance 2021 vinnare

Carola Häggkvist 2.75 Betsson

Oscarsgalan

The Academy Awards, mer känt som Oscars, är utmärkelser för konstnärliga och tekniska meriter inom filmindustrin. De betraktas som de mest kända och prestigefyllda utmärkelserna i underhållningsindustrin. Utmärkelserna utdelas årligen av Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS) och är ett internationellt erkännande av spetskompetens inom filmprestationer, som bedömts av akademins medlemskap. De olika kategorivinnarna tilldelas en kopia av en gyllene statyett som en trofé, officiellt kallad ”Academy Award of Merit”, även om det vanligtvis kallas ”Oscar”. Statyetten visar en människa gjord i Art Deco-stil.

AMPAS presenterade priset först 1929 vid en privat middag som Douglas Fairbanks var värd för i Hollywood Roosevelt Hotel, i vad som skulle bli känt som 1st Academy Awards. Academy Awards-ceremonin sändes först av radio år 1930 och sändes för första gången på TV år 1953. Det är den äldsta internationella underhållningsutdelningen och sänds nu live över hela världen. Det är också den äldsta av de fyra stora årliga amerikanska underhållningspriserna; dess motsvarigheter – Emmy Awards för TV, Tony Awards för teater och Grammy Awards för musik.

Marknader för Oscarsgalan 2021

Det finns totalt 24 aktiva kategorier som det delas ut priser för under Oscarsgalan. Allt ifrån Bästa film och Bästa manus till Bästa sång och Bästa smink finns på agendan. Trots alla de olika kategorierna hittar du ett urval av kategorier du kan spela på hos spelbolagen. Alla nominerade deltagare väntas presenteras 15 mars innan de slutgiltiga vinnarna koras 25 april 2021. Bland de hundratals nomineringarna finns bidrag från hela världen. Omkring 90 filmer brukar nomineras till Bästa icke-engelskspråkiga film. Sveriges bidrag till Oscarsgalan 2021 blir den hyllade regissören Amanda Kernells film Charter.

Oscars: Best Picture - Nomadland 2.25 Leo Vegas

Oscarsgalan FAQ

- TV4 storsatsade år 2020 på Oscarsgalan med en egen studio med Tilde de Paula Eby som programledare. Oscarsgalan väntas visas både på TV4 samt deras streamingtjänst TV4 Play.
- Oscarsgalan 2021 sänds från Dolby Theatre, Los Angeles i USA. Därför kan vi svenskar räkna med att få se galan under natten. Datum för galan är 25 april.
- Skådespelaren Katharine Hepburn är den som vunnit flest Oscar som kvinnlig roll. Hon har vunnit totalt fyra Oscar och nominerats tolv gånger.

The Grammy Award

Grammy Award, tidigare Gramophone Award, eller bara Grammy, är ett pris i form av en gyllene grammofon som utdelas av Recording Academy för att erkänna prestationer inom musikbranschen. Den årliga galan innehåller föreställningar av framstående artister och en utdelning av utmärkelser i kategorier som har ett mer allmänt intresse. Grammys är den första och största utmärkelsen av de ”Big Three”-nätverkens (NBC, CBS och ABC) stora musikutmärkelser som hålls årligen.

Det anses vara en av de fyra stora årliga amerikanska underhållningspriserna, tillsammans med Academy Awards (film), Emmy Awards (TV) och Tony Awards (teater och Broadway).

Den första Grammy-prisutdelningen hölls den 4 maj 1959 för att hedra och respektera de musikaliska prestationerna av artister för 1958. Efter ceremonin 2011 ändrade kommittén många Grammy Award-kategorier för 2012, som ännu finns idag.

The Grammy Award nominerade 2021

Det fanns totalt 83 olika kategorier som nominerade artister och band kan vinna priser i. Grammy Awards kommittén väljer nominerade genom att kolla på låtsläpp mellan specifika datum det föregångna året.

Bland de hundratals olika artisterna, musikerna och banden fanns flertalet som fått fler nomineringar. Den artist som fick flest nomineringar inför Grammy Award 2021 var Beyoncé med hela nio nomineringar. Efter henne fanns artisterna Dua Lipa, Roddy Ricch och Taylor Swift som fick sex nomineringar. Amerikanskan Brittany Howard låg tätt bakom med fem nomineringar. Stjärnorna John Beasley, Justin Bieber, Phoebe Bridgers, DaBaby, Billie Eilish, David Frost och Megan Thee Stallion fick fyra nomineringar vardera.

Bakom nomineringarna i årets Grammy Awards fanns 22 svenska musikskapare. Fyra av dessa var de tidigare vinnarna av Stims låtskrivarpris Platinagittaren: Tove Lo, Rami Yacoub, Max Martin och Vincent Pontare.

Marknader för The Grammy Award

Svenska bettingsidor erbjuder odds på flertalet marknader inför The Grammy Award. Marknaderna är i princip endast vinnarspel på utvalda kategorier som Årets artist, Årets låt, Årets Album, Bästa nya artist och Årets skiva. Trots de få utvalda marknaderna finns odds med högt spelvärde.

The Grammy Award FAQ

- TV4 är den kanal som visat The Grammy Award tidigare och mycket talar för att det blir samma även i år. Detta betyder att du även kan ta del av galan direkt på TV4 Play.
- The Grammy Awards 2021 sänds från USA vilket betyder att svenskar få ta del av galan under natten. Galan börjar kl 01:00 och pågår till 03:00 måndag 15 mars 2021.
- Även fast vinnarna inte vinner något i form av pengar, har tidigare vinster resulterat i stora intäkter för vinnare i form av streams, konserter och biljetter. Dessutom är det en betydlig utmärkelse i musikindustrin att vinna en Grammy.

Big Brother

Big Brother Sverige är den svenska versionen av den stora dokusåpan Big Brother. I denna dokusåpa får man följa ett antal tävlande som är inlåsta i ett hus i 100 dagar. Varje vecka röstar deltagarna på vilka som ska hamna i riskzonen att röstas ut av tittarna. Deltagarna filmas dygnet runt och den som blir sist kvar i huset vinner en miljon kronor. Under tiden som deltagarna är i huset har de ingen som helst kontakt med omvärlden och får heller inte ta del av några nyheter eller händelser.

Programmet spelas in i Televerkets förvaltningsbyggnader i Farsta. Inför säsongen 2021 får vi se Malin Stenbäck, Kirsty Armstrong, Arantxa Alvarez och FIlip Dikmen som programledare. Detta blir även den andra säsongen som TV4 sänder sedan de tog över sändningen från Discovery 2020.

Vad som är nytt sedan 2020 är att tittare nu kan interagera med deltagarna med hjälp av innovativa tekniska lösningar. Big Brother 2021 är nu igång, se vårt speltips för bästa Big Brother odds här.

Marknader för Big Brother

Big Brother är ett populärt program att betta på. Anledningen till detta är att man som tittare har möjlighet att följa dokusåpan dygnet runt med hjälp av C Mores livesändning. På så sätt kan man lära känna deltagarna och få en bättre bild av hur man vill placera sina spel. Big Brother odds och marknader läggs upp på svenska spelbolag allt eftersom dokusåpan pågår.

Inför starten av programmet kan man spela på om en man eller kvinna vinner. När alla deltagare är i huset kan man sedan spela på vem man tror vinner. Efter som det kommer in jokrar under säsongens gång uppdateras odds och nya marknader dyker upp.

Big Brother 2021 Vinnarens kön - Kvinna 1.75 Betsson

Big Brother FAQ

- Big Brother visas varje dag på sjuans kanal. Dessutom kan man streama alla avsnitt på TV4 Play och C More. Dessutom kan man se en stream dygnet runt på C More om man inte får nog.
- Premiären av Big Brother 2021 visas på Sjuan 15 februari kl 21:00. Dokusåpan fortsätter i strax över 100 dagar innan en vinnare koras.
- Den som håller sig kvar i huset längst och koras som vinner kammar hem vinstumman på en miljon kronor.

Bästa speltips i juli