Musiktävlingar och Underhållning - Mello, Eurovision och Idol

På Odds.se hittar du speltips, analyser och odds för Melodifestivalen, Idol och Eurovision Song Contest. Dessutom hittar du information om specialkampanjer, spelbolag med bästa odds samt vart du kan streama dessa musiktävlingar!

Svenskar har länge haft ett stort intresse för musiktävlingar som Melodifestivalen, Idol och Eurovision. Så det är inte konstigt att det även finns ett spelintresse bland spelare, fans och säsongare. Inför varje musiktävling rustar svenska spelbolag upp med odds, marknader och specialerbjudanden, dessa tar vi med i våra speltips och analyser för att ge er ett extra lager av spänning!

Rekommenderade spelbolag

  • Spela Här
  • Spela
  • Bonus
  • Betyg
  • Erbjudanden

Melodifestivalen 2021

Den 6:e februari 2021 drar Melodifestivalen äntligen igång. Det som skiljer denna upplaga från 2020 är att turnén genom landet inte blir av på grund av den rådande pandemin. Istället kommer alla deltävlingar att sändas från Annexet i Stockholm. Dessutom kommer alla sändningar att ske utan publik för att undvika publiksamlingar och trängsel. Programledare för Mello 2021 blir en riktig stjärnkavalkad med Lena Philipsson, Måns Zelmerlöw och Oscar Zia. Enligt projektledaren Anette Helenius blir det fler programledare än vanligt, vilket betyder att vi snart får veta fler namn som ska leda programet.

Melodifestivalen 2021 bjuder på en blandning av schlager, pop, dansband, rock, R&B och soul från 28 taggade artister och band. Bland artisterna finns Mello 2020-vinnarna The Mamas, Idol-vinnaren Tusse och stjärnorna Danny Saucedo och Eric Saade.

melodifestivalen 2021Melodifestivalen odds

Att betta på Melodifestivalen odds är både spännande och roligt. Dels för att man själv kan vara delaktig i vem som vinner varje deltävling, men även för spänningen som pågår i en hel månad. Tar vi en titt på Mello 2020 var The Mamas rankad åtta hos spelbolagen att vinna med odds 15.00. Trots att oddsen talar för favoriter i Mello 2021, har vi gång på gång sett underdogs komma fram och briljera.

Veteranerna och rivalerna Danny Saucedo (odds 4.00) och Eric Saade (odds 6.50) är tippade som favoriter bland årets Melodifestivalen odds – men det är publiken som bestämmer vem som stannar och vem som lämnar. Att dessa två popstjärnor deltar är positivt sett ur ett spelperspektiv. Faktum är att både Saucedo och Saade har oddsen på sin sida att vinna, detta bidrar till att oddsen för de andra deltagarna blir väldigt intressanta.

Historiskt sett har aktuella popstjärnor varit de med oddsen på sin sida. Men musikscenen har ändrats på senare år i Sverige med mer influens från genrer som soul och R&B. Därför finns utstickare Tusse och The Mamas som intressanta spelalternativ.

Spela på Melodifestivalen

Nu kan du spela på Melodifestivalen 2021 hos utvalda bettingsidor med bäst odds och utbud. De sidor vi har valt erbjuder bland annat vinnarspel på deltävlingar och finalen. Dessutom får du som ny kund ta del av en välkomstbonus för att få lite mer klirr i kassan när du spelar på Melodifestivalen odds. Som vanligt är det en bra idé att ta en titt på nyheter, analyser och Melodifestivalen speltips för att få ett hum om vem man vill backa.

Melodifestivalen schema

DeltävlingDatum
Deltävling 16 februari 2021
Deltävling 213 februari 2021
Deltävling 320 februari 2021
Deltävling 427 februari 2021
Andra Chansen6 mars 2021
Finalen13 mars 2021

Alla bidrag 2021

Klicka på ”Nästa” för att visa fler bidrag. Listan är rangordnat efter den ordning SVT annonserade deltagarna och deras låtval.

Artist/erLåt
Danny Saucedo”Dandi dansa”
Lovad”Allting är precis likadant”
Kadiatou”One touch”
Mustasch”Contagious”
Eva Rydberg & Ewa Roos”Rena rama din dong”
Emil Assergård”Om allting skiter sig”
Tess Merkel”Good life”
Paul Rey”The missing piece”
Arvingarna“Tänker inte alls gå hem”
Dotter”Little tot”
Elisa Lindström”Den du är”
Lillasyster”Pretender”
Frida Green”The silence”
Charlotte Perrelli”Still young”
Patrik Jean”Tears run dry”
WAHL feat. SAMI“90-talet”
Nathalie Brydolf“Fingerprints”
Anton Ewald“New religion”
The Mamas“In the middle”
Jessica Andersson“Horizon”
Sannex“All inclusive”
Clara Klingenström“Behöver inte dig idag”
Efraim Leo”Best of me”
Tusse“Voices”
Julia Alfrida“Rich”
Alvaro Estrella“Baila baila”
Klara Hammarström”Beat of broken hearts”
Eric Saade”Every minute”

Vinnarspel

Melodifestivalen 2021 Vinnare: Danny Saucedo 4.50 Betsson
Melodifestivalen 2021 Vinnare: Dotter 7.00 Betsson
Melodifestivalen 2021 Vinnare: Eric Saade 3.50 Betsson
Melodifestivalen 2021 Vinnare: The Mamas 8.00 Betsson
Melodifestivalen 2021 Vinnare: Tusse Chiza 8.00 Betsson

Melodifestivalen FAQ

- Man kan se Melodifestivalen på SVT1 kl 20 varje lördag från start till finalen. Dessutom kan man streama Melodifestivalen på SVT Play både inom Sverige och från utomlands.
- Melodifestivalen börjar traditionellt den första lördagen i februari och pågår i sex veckor. Mello 2021 drar igång 6:e februari 2021 kl 20:00.
- Marie Bergman och Carola Häggkvist är de två artister som vunnit Melodifestivalen flest gånger med tre vinster var. Marie Bergmann vann 1971, 1972 och 1994. Carola Häggkvist vann 1983, 1991 och 2006.

Eurovision 2021

Eurovision 2021 blir den 65:e upplagan av musiktävlingen och drar igång 18 maj 2021. Denna gång äger tävlingen rum i arenan Rotterdam Ahoy i Nederländerna. Och precis som Melodifestivalen kommer årets Eurovision se annorlunda ut på grund av den rådande pandemin. I och med att Eurovision 2020 fick ställas in kommer samma tema och upplaga att användas under 2021. Det betyder att samma slogan (Open Up), logga och programledare kommer att användas. European Broadcasting Union (EBU) bekräftade 18 september att Chantal Janzen, Jan Smit och Edsilia Rombley kommer att bli årets programledare. Dessutom kommer vloggaren Nikkie de Jager att vara tävlingens programledare för allt onlineinnehåll på YouTube.

Eurovision odds

Fram till att alla deltagande länder har presenterats finns begränsat med Eurovision odds. Något man alltid kan spela på i förhand är om Sverige vinner Eurovision 2021 eller inte. Men när Eurovision odds inför 2021 är redo, kan vi vara säkra på att Sverige kommer att ha fördelaktiga odds. Trots att Sverige har vunnit Eurovision sex gånger, lyckas vi får odds i vår favör. Plus att vi under Mello 2021 har otroligt grymma artister, vilket kommer ge oss ännu en edge.

Spela på Eurovision

Man kan redan nu spela på Eurovision 2021 på svenska spelbolag. Fram tills att det är klart vilka länder som deltar och schemat är redo, kan du spela på begränsade marknader. Spelutbudet på Eurovision brukar vanligtvis vara bredare än inhemska tävlingar som Mello. Förutom vinnarspel kan man ofta spela på topp fem, topp tio, vilka som slutar sist, head-to-head och vilka som placerar vart i tävlingen.

Schema

DeltävlingDatum
Semifinal 118 maj 2021
Semifinal 220 maj 2021
Final22 maj 2021

Eurovision 2021 vinnare

Eurovision 2021 Vinnare: Sverige 10.00 Betsson
Eurovision 2021 Vinnare: Storbritannien 41.00 Bet365
Eurovision 2021 Vinnare: Irland 67.00 Bet365

Eurovision FAQ

- Eurovision 2021 kan streamas på SVT Play både om man är inom Sverige eller utomlands. Dessutom visas tävlingen på SVT1 och guidas via P4 Radio.
- Eurovision 2021 drar igång 18 maj och pågår fram till finalen 22 maj 2021. Tävlingen består av tre dagars framträdande med den slutgiltiga röstningen efter finalen.
- Irland har vunnit Eurovision totalt sju gånger och har hamnat i topp 3 totalt tolv gånger. Sverige har vunnit sex gånger och hamnar i topp 3 totalt 13 gånger.

Idol 2021

Idol 2021 blir den 17:e upplagan av tävlingen och drar igång under våren 2021. Just nu sker sökningar till Idol av intresserade artister som vill visa att de är Sveriges nästa popstjärna. Upplägget inför 2021 är ännu inte helt klart. Det vi vet så länge är att jurymedlemmen Nikki Amini inte kommer att delta i juryn. Vi misstänker att det endast kommer att bli möjligt att söka till Idol 2021 genom förinspelade framträdanden som under Idol 2020. Huruvida finalen kommer att hållas i Globen framför en stor publik eller i Idolstudion i Spånga återstår att se.

Idol-sweden

Idol odds

Svenska spelbolag är snabba med att erbjuda Idol odds så fort finalisterna är redogjorda. Efter att auditions är över är det klart vilka potentiella artister som fått en guldbiljett. Därefter sker uttagningsläget vilket innan oddsen börjar puttra inför finalveckorna. När de tolv deltagande finalisterna är redo för finalveckorna erbjuds odds på alla som är över 18 år. Något som påverkade oddsen avsevärt mycket under Idol 2020 var de artister som smittades med covid-19. De som smittades fick antingen avstå att delta i en av veckorna eller skicka in förinspelade framträdanden från hotellet, vilket givetvis påverkar framträdandet.

Spela på Idol

De som vill spela på Idol får vanligtvis nöja sig med vinnarspel. Men numer ser vi svenska spelbolag som erbjuder placeringsmarknader, vinstmarginal, juryns röst och svenska folkets röst. Detta bidrar bland annat till roligare spelmarknader, men även ett större oddsutbud. Osäker på vad du ska betta på? Då kan du ta del av våra analyser och Idol 2021 speltips för att få lite hjälp på traven. Vi följer Idolveckorna intensivt för att ge dig bästa spelmöjligheterna.

Idol FAQ

- Idol visas på TV4 och kan även streamas på TV4 Play. Vill man se programmet utan reklamavbrott kan man även streama Idol via C More för 139 kr per månad.
- Idol 2021 är beräknad att dra igång under våren 2021. Det börjar med auditionturnén (vilket förmodligen kommer ske online), sedan slutaudition, kvalvecka, veckofinaler och finalen nio månader senare.
- På Idols Short Audition-sida kan intresserade fylla i en profil, svara på frågor och ladda upp en videoaudition som skickas in till redaktionen på Idol.

Let’s Dance 2021

Lets Dance 2021 blir den 16:e upplagan av danstävlingen och drar igång under våren 2021. Vilka som blir de dansande paren är ännu oklart men de som leder programmet blir Petra Mede och David Lindgren. Den enda deltagaren som just bekräftats delta är den folkkäre artisten Carola Häggkvist. Inför Let’s Dance 2021 har en del ändringar skett. Bland annat kommer programmet att sändas på lördagar istället för fredagar, för att undvika tuff konkurrens mot SVT:s program Idol, Stjärnornas Stjärna och Talang. Dessutom pekar mycket på att även den kommande danstävlingen kommer att ske utan en publik för att minimera smittspridning.

Lets Dance odds

De största spelbolagen som Unibet, Bet365, Betsson och LeoVegas är oftast snabbast med att erbjuda Lets Dance odds. LeoVegas var dessutom huvudsponsor för Let’s Dance 2020. Men i och med att TV4 just nu söker efter deltagare, finns ännu inga odds på nätet. Inför Lets Dance 2021 finns även risk för volatila odds med tanke på oförutsedda händelser till följd av pandemin. Detta fick vi se i förra årets upplaga då Siw Malmkvist tvingades hoppa av och förlorade chansen att dansa – spelare som satsade på odds för henne fick istället pengarna tillbaka.

Spela på Lets Dance

När deltagarna är fastställda kommer odds på vinnarspel och H2H erbjudas. Vinnarspel är den vanligaste typen av spel på Let’s Dance och låter dig spela på vem du tror vinner tävlingen. Marknaden H2H innebär att man ställer två dansande par mot varandra för att spela på det par man tror vinner. Dessutom ryktas det om specialmarknader som det visats intresse för. Dessa är bland annat om ett dansande par fullföljer deras deltagande till vinst eller utröstning – och inte åker ut på grund av externa faktorer.

- Let’s Dance visas på TV4 och kan även streamas på TV4 Play. Vill man se programmet utan reklamavbrott kan man även streama Let’s Dance via C More för 139 kr per månad.
- Let’s Dance 2021 är beräknad att dra igång våren 2021. Strax efter årsskiftet sker uttagningar av deltagare och sammanställningen av de dansande paren.
- Den slutgiltiga vinnaren av Let’s Dance vinner mer än bara ära. Den framröstade vinnaren får även en stor röd glassko. Alltså en sko av glas.