Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Fotbolls-EM: Fortfarande chans att få biljetter till Sveriges matcher

Med bara dagar kvar till det att fotbolls-EM börjar det hetta till rejält. Sverige spelar sin första match mot Spanien i Sevilla på måndag. Men, hur ser läget ut för de svenska fans som vill se Sveriges matcher på plats och går det fortfarande att få tag i biljetter?

Photocredit : Getty Images

Till skillnad mot normalt kommer det i EM 2021 på de flesta håll inte att bli några fullsatta arenor. Men, på många håll kommer ändå tiotusentals fans att kunna se matcherna på plats.

De allra flesta arenor kommer att ha mellan en fjärdedel och en tredjedels kapacitet. Ett par kommer att fyllas till hälften och på Puskas Arena i Budapest kommer det att vara fullsatt. Detta innebär att 61 000 fans kommer att kunna se reprisen på EM-finalen från 2016 mellan Portugal och Frankrike som spelas 23 juni.

Testa vem du är i blågult

Är du mest lik ”Granen”, Dejan Kulusevski, Alexander Isak eller kanske Emil Forsberg?

30 000 på Sveriges matcher

På Sveriges EM-premiär i Sevilla kommer 18 000 åskådare att släppas in. Hur många svenskar som kommer att se matchen på plats är oklart, men till SVT Sport säger supporterföreningen Camp Swedens ordförande Susanne Petersson att de räknar med ungefär 3 000 svenska supportrar per match.

Samtidigt kan det fortfarande finnas chans att få tag i biljetter till Sveriges matcher, framför allt matcherna mot Slovakien och Polen som spelas på Krestovski Stadion i Sankt Petersburg den 18 och 23 juni. Med tanke på att 30 500 åskådare kommer att tas in på arenan kan det fortfarande finnas biljetter kvar till de båda matcherna, som i så fall går att köpa via UEFA:s hemsida.

Munskydd på matcherna

Svenska Fotbollsförbundet uppmanar alla svenska fans som ska resa till Sevilla och Sankt Petersburg att hålla sig uppdaterade om vad som gäller för inresa och dylikt. För att kunna resa in i Spanien krävs bland annat ett negativt PCR-test.

För den som funderar på att åka till Sankt Petersburg kan det vara bra att känna till svenska UD avråder från resor till Ryssland. Den som vill resa in i Ryssland måste förutom ett negativt PCR-test även ha ett så kallat Fan-ID, som fungerar som ett slags visum. Dessutom krävs det matchbiljett för att komma in i landet. Munskydd kommer också att vara obligatoriskt på samtliga arenor under EM.

Arenakapacitet EM 2021

Amsterdam: Johan Cruyff Arena – 12 000 åskådare (22%)
Baku: Olympiastadion – 31 000 åskådare (45%)
Bukarest: Arena Nationala – 13 000 åskådare (24%)
Budapest: Puskas Arena – 61 000 åskådare (100%)
Glasgow: Hampden Park – 12 000 åskådare (23%)
Köpenhamn: Parken – 15 900 åskådare (42%)
London: Wembley Stadium – 22 500 åskådare (90%)
München: Allianz Arena – 14 500 åskådare (21%)
Rom: Stadio Olimpico – 18 000 åskådare (26%)
Sankt Petersburg: Krestovsky Stadion – 30 500 åskådare (45%)
Sevilla: La Cartuja – 18 000 åskådare (30%)

Källa: Football365