Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Zlatan Ibrahimovic skadad – Spelar inte i EM

Skadan i toppmötet med Juventus för ett par veckor sedan var värre än befarat. För Zlatan Ibrahimovic kommer det att krävas sex veckors rehabilitering, vilket innebär att han också kommer att missa sommarens EM-slutspel.

Photo by Chris Ricco/Getty Images
Photo by Chris Ricco/Getty Images

I samband med en närkamp landade Zlatan Ibrahimovic snett och tog sig för knät innan han gick av planen i 66:e minuten i Milans bortamatch mot Juventus för ett par veckor sedan. Strax efter matchen var det oklart hur pass allvarlig skadan var.

Dagen efter kom dock Milan-tränaren Stefano Pioli med till viss del lugnande besked.

– Han har fått lätt en övervridning av knät, sade Pioli på en presskonferens inför Milans match mot Torino på onsdag, enligt Sportbladet. Milan-tränaren berättade vidare att Zlatan inte kommer att kunna spela vare sig i matchen mot Torino eller i söndagens Serie A-match mot Cagliari på söndag.Hoppet om Zlatan i EM är i stort sett raderat. Visst det finns några tidningar som försöker köpa läsare genom att hävda att han kanske kan spela… Denna vecka tittar Jonah på vem som kan gå rakt in i startelvan och ersätta Zlatan.

Missar sista matchen för säsongen

Enligt Sportbladet kom nya uppgifter dagen efter matchen som sade att Zlatan även skulle komma att missa matchen mot Atalanta i sista omgången söndag den 23 maj, vilket innebar att säsongen med Milan är slut för Zlatans del. (Sportbladet 2021-05-11)

Zlatan Ibrahimovic har haft problem med skador under våren och har sedan i början av mars bara spelat fem matcher i Serie A. I vintras missade han åtta matcher i seriespelet på grund av skada. Men, trots att han bara spelat 19 av 35 matcher i Serie A den här säsongen har det ändå blivit 15 mål.

Missar EM

Trots skadan i matchen mot Juventus fanns ändå hoppet om att Zlatan skulle kunna hinna bli frisk till sommarens EM-slutspel. Med tanke på att det var över en månad kvar till Sveriges EM-premiär mot Spanien i Sevilla den 14 juni fanns det gott om tid till återhämtning. Framför allt eftersom Zlatan hade spelat färdigt i Serie A för säsongen.

Men, i lördags kom beskedet. Zlatan Ibrahimovic missar EM.

”Jag har i dag pratat med Zlatan Ibrahimovic som dessvärre meddelat att hans skada stoppar medverkande i EM i sommar. Det känns såklart tråkigt, framförallt för Zlatan men också för oss. Jag hoppas att han så snart som möjligt är tillbaka på planen igen.”, meddelade förbundskapten, enligt SVT Sport.

(SVT Sport 2021-05-15)

Småskador på flera håll i den svenska truppen

Vad gäller den svenska EM-truppen som nu är spikad finns det en del spelare som dras med skador. Inte minst mittbacken och före detta lagkaptenen Andreas Granqvist, som bara spelat fyra matcher för sitt Helsingborg under våren. Trots det har Janne Andersson tagit med honom i truppen, främst på grund av ”Granens” egenskaper utanför planen.

– Hade jag tagit ut 23 spelare hade Granen inte varit med, med 26 spelare är det spelare som jag vill ska vara standby. Kanske inte spela så mycket men bidra till gruppen i bubbellivet.

– Tittar jag på det kan jag inte hitta någon bättre än ”Granen”. Han är ett fullständigt självklart val för mig, han kommer peppa och pusha på och utanför planen, säger Janne Andersson till Sportbladet. (Sportbladet 2021-05-18)

En annan mittback som också har skadeproblem är Filip Helander, som gjorde en stark insats i VM-kvalet mot Georgien och Kosovo. Rangers-spelaren drabbades nyligen av en knäskada. Helander är med i truppen och ska vara frisk till EM.

Två andra spelare som också har varit småskadade under säsongen vänsterbacken Ludwig Augustinsson och Albin Ekdal. Bägge är dock tillbaka i spel för sina respektive klubblag och finns med i EM-truppen. (Fotbollskanalen 2021-05-11)

Euro Vinnarspel 2020-21