Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Positiva till att Zlatan är tillbaka

Förra veckans uppgifter från Fotbolldirekt slog ner som en bomb i fotbollssverige. Zlatan Ibrahimovic gör comeback i landslaget. Än så länge är inget officiellt och helt klart blir det inte förrän Janne Andersson presenterar truppen till VM-kvalmatcherna mot Georgien och Kosovo den 16 mars.

zlatan

Samtidigt är frågan hur Zlatans comeback kan komma att påverka övriga spelare i svenska landslaget. Senast han spelade i blågult var i EM 2016 och från den tiden är det inte många spelare som finns kvar. En av de är vänsterbacken Martin Olsson, som dock är positiv till comebacken.

– Det är alltid bra att ha en spelare med den mentaliteten runt ett lag, säger Olsson i en intervju med GP (2021-03-07)

En spelare som under många år spelat med Zlatan i landslaget är Mikael Lustig, högerback. I en intervju med Sportbladet säger han att det givetvis kommer att märkas att Zlatan är med igen, men att det inte kommer bli några större problem.

– Vi är en tajt grupp, det är klart att han kommer att passa in där. Men det är Zlatan, det är en elefant i rummet. Han är två meter lång, det märks när han kommer in i ett rum. (Sportbladet, 2021-03-07)

Negativa till att Zlatan är tillbaka?

Än så länge har inga av spelarna i landslaget uttalat sig negativt till Zlatans comeback i landslaget. Men, om Zlatans ska in i anfallet är det oundvikligen så att en annan spelare måste ge upp sin plats. Med tanke på att det finns flera svenska anfallsspelare som presterat bra den senaste tiden lär det bli tuff konkurrens om platserna längst fram.

Förutom Zlatan har även Alexander Isak gjort en fantastisk säsong i La Liga och Real Sociedad. I ryska ligan gör både Marcus Berg och Jordan Larsson bra ifrån sig. Sedan så har vi förstås också Dejan Kulusevski, som ibland agerar forward i Juventus där han numera i stort sett är ordinarie i startelvan.

Lyxproblem för Janne Andersson

Att det finns många bra anfallare i svenska landslaget inför sommarens EM-slutspel är dock knappast något negativt. För förbundskapten Janne Andersson är det snarare ett lyxproblem att ha så pass mycket bra offensiva krafter tillgängliga. Håller formen för Zlatan Ibrahimovic och Alexander Isak i sig kan det bli en mycket trevlig svensk EM-sommar.

Inleder VM-kvalet 25 mars

Sverige inleder kvalet till VM i Qatar 2022 mot Georgien torsdagen 25 mars hemma på Friends Arena. Tre dagar senare väntar Kosovo borta i Pristina. På pappret är detta de två sämsta lagen i gruppen, som Sverige definitivt ska slå.

Framför allt Georgien, som är rankade på 89:e plats på FIFA:s världsranking. Men, helt ofarliga är laget inte. I senaste EM-kvalet lyckades man spela 0-0 hemma mot både Danmark och Irland. Dock slutade Georgien inte bättre än fyra i sin kvalgrupp.

Kosovo är lite av en joker i kvalgruppen. Laget har tagit stora kliv framåt på bara några år. I senaste EM-kvalet vann Kosovo mot både Bulgarien och Tjeckien och slutade trea i sin kvalgrupp.

Dock ska varken Georgien eller Kosovo vara något större hot mot Sverige och blågult bör ha sex poäng efter de två inledande matcherna.

Här på Odds.se ger vi dig allt inför VM-kvalet i form av odds och speltips. Vi hjälper dig också att hitta de bästa oddsen.

Om bloggaren: 

Fredrik – ODDS.SE
Sportbildad, framför allt inom fotboll. Har suttit klistrad vid varje stort mästerskap sedan EM 1992 och har stenkoll på Allsvenskan, Champions League och de stora europeiska ligorna. Stort intresse av statistik. Har även koll på hockey och andra klassiska vintersporter. Har också en viss fäbless för cykel och snooker.