Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

OS odds – Spela på de olympiska spelen

OS skulle egentligen äga rum 2020, men blev som många andra evenemang uppskjutet på grund av den rådande pandemin. Istället blickar vi framåt till OS 2021 som pågår mellan 23 juli och 8 augusti 2021!

OS 2021 odds – Sommarspelen i Tokyo

Olympiska sommarspelen 2021 bjuder på en rad nya sporter och många grenar med svenska deltagare. Svenska bettingsidor förbereder sig för två magiska veckor fullspäckat med odds, oddsboostar och specialer. Vi ser till att du får tillgång till de spelbolag som erbjuder flest spelmarknader och odds på OS 2021.

För att ta din spelupplevelse på de olympiska spelen till nästa nivå bjuder vi även på en rad olika speltips och rekommendationer. Följ med oss på Odds.se när vi analyserar och letar fram spelvärde på de bästa sporterna i OS. Vi lägger störst fokus på våra svenska deltagare under spelen, men givetvis delar vi med oss av speltips som vi anser har bra spelvärde och värda att betta på!

Spelbolag med bäst odds på OS

 • Spela Här
 • Spela
 • Bonus
 • Betyg
 • Erbjudanden
sommarspelen odds

(Photo by Getty Images)

Betta på de olympiska spelen

Om du är ute på jakt efter odds på olympiska spelen är det viktigt veta att spelbolagen kan ha olika benämningar på det. I och med att det skulle spelas under 2020 i Tokyo så heter årets tävling OS Tokyo 2020. Men många spelbolag har valt att skriva 2021 för att undvika eventuella förvirringar. Så om du ser odds för OS 2020 så kan du känna dig lugn över att det faktiskt gäller årets OS, dvs odds OS 2021.

Förutom stora idrottstävlingar och matcher finns mängder med vinnarspel bland spelmarknaderna. De vanligaste man kan betta på är vilket land som tar hem flest medaljer och guldmedaljer. Men du kan även betta på totalt antal medaljer för varje land. Förutom vinnarspel bjuds det givetvis på mängder av odds på matcher, tävlingar och evenemang under sommar OS. Bland dessa kan du hitta spännande spelmarknader som H2H, matchspel, resultat och mycket annat.

Flest antal guldmedaljer

USA 1.10 Betsson
Kina 7.00 Betsson

Totalt antal guldmedaljer

Sverige - Över 3.5 2.00 Unibet
USA - Över 44.5 1.85 Unibet

Vinnare fotboll damer

USA 2.00 Unibet

OS Tokyo 2021

Sommar OS skulle egentligen hållas under föregående år, men sköts upp till detta år på grund av den pågående pandemin. Precis som med mycket annat i sportvärlden blir OS 2021 inte likt något tidigare arrangeras OS. Trots detta är vi många som ivrigt väntat på att Tokyo OS 2021 ska dra igång och välkomnar de tillfälliga restriktionerna för att kunna följa idrottstävlingarna.

De olympiska spelen börjar med två kvaltävlingar i både fotboll och softboll den 23:e och 24:e juli. Men öppningsceremonin äger rum 25:e juli. Därefter nalkas två veckor fullpackade med dagliga kvaltävlingar, finaltävlingar och en uppvisningsgala i artistisk gymnastik. På måndag den 10:e augusti äger de sista finaltävlingarna rum och en fantastisk avslutningsceremoni.

Fakta om OS 2021 Tokyo

 • 33 sporter med totalt 339 grenar kommer att äga rum
 • Tokyo bjuder på 5 nya sporter: baseboll, karate, skateboard, sportklättring och surfing
 • Över 12 000 idrottare från 207 olika länder har kvalificerat för årets sommar OS
 • OS 2021 blir den mest miljövänligaste med ca 5000 medaljer som skapats från återvunna mobiler
 • Robotar kommer att välkomna OS-besökare på Tokyos flygplats
 • Fler än 5000 sushi-restauranger kommer att ha öppet för att bjuda besökare på mat
 • Totalt 42 arenor och anläggningar kommer att användas under spelen
 • Kostnaden för Tokyo OS har hittills stigit upp till 131 miljarder kronor

OS-sporter och grenar 2021

De olympiska spelen är det mest efterlängtade sportevenemanget i världen. Det innehåller ett brett utbud av sporter med utövare från alla världens hörn. I år det kommer alltså vara totalt 33 sporter under sommarspelen i Tokyo. Detta är 24 fler än vad som fanns på den allra första tävlingen av OS. Det fantastiska med OS är att oavsett vilka sportintressen man har, så är de stora gymnastiktävlingarna bland de populäraste man kan följa. Här får man se världens bästa idrottare göra upp om vilka som topp 3.

Av de 33 sporterna som vi kan se fram emot i OS, finns det några stycken vi kommer hålla ett extra öga på:

 • Gymnastik
 • Friidrott
 • Simning
 • Damernas fotboll
 • Ridsport
 • Tennis
 • Bordtennis
 • Kampsport
 • Handboll
 • Segling

De sporter som bjuder på flest grenar är friidrott med 48 grenar, simning med 37 grenar och cykling med 22 grenar. Lite längre ner går vi närmare in på vilka sporter som har deltagande svenskar och vilka sporter vi har bäst chans att ta hem en medalj i.

Något vi var glada att se inför sommarspelen 2021 är att ingen sport blev bortplockad. Det enda som vi inte har från föregående OS är en viktklass i tyngdlyftning. Det var även tal om att plocka bort brottning för årets sommarspel, men efter mycket påtryckningar från sportindustrin fick vi veta att sporten blir kvar.

Nya sporter i OS 2021

Inför de olympiska spelen kollar OS-kommittén på vilka sporter som inte längre bör vara kvar och vilka nya sporter som bör läggas till i spelen. Valet av nya sporter hade föregåtts av att organisationskommittén för sommarspelen 2021 föreslagit sporterna. Nya riktlinjer från internationella OS-kommittén tillåter nämligen att organisationskommittén för ett OS kan föreslå nya tillfälliga sporter på programmet.

2016 beslutades det om vilka nya sporter som skulle ingå i OS i Tokyo. IOK och organisationskommittén kom gemensamt fram till att fem sporter skulle läggas till i schemat för sommarspelen 2021:

 • Baseboll
 • Karate
 • Skateboard
 • Sportklättring
 • Surfing

Fördelen med nya sporter är givetvis att det finns fler sporter att betta på och fler odds hos svenska bettingsidor.

Baseboll

Det är inte första gången vi får se baseboll i olympiska spelen. Sporten gjorde sin debut för första gången 1904, men blev en officiell olympisk sport under sommarspelen 1992. Baseboll har varit en sport i sommarspelen totalt 13 gånger och i år blir det den 14:e gången. Senaste gången vi fick sporten i OS var 2008.

Karate

Sedan 1970 försökte karateutövaren Jacques Delcourt få med karate i sommarspelen. Efter flera misslyckade inröstningar beslutade sig organisationskommittén 2016 att inkludera karate i OS 2021. Tyvärr var detta 5 år efter att Delcourt gick bort, så han fick aldrig se sin dröm uppfyllas. Detta blir det första sommarspelet som har med karate genom tiderna.

Skateboard

Skateboardåkare får för första gången i OS historia delta i sommarspelen som en officiell OS-sport. 2016 fick sporten grönt ljust för att vara del av OS i Tokyo. Dessutom har sporten blivit preliminärt godkänd att vara del av OS i Paris 2024. Den svenska OS-kommittén kommer att skicka Oskar Rozenberg Hallberg som kommer att delta i park-grenen av sporten.

Sportklättring

Sportklättring var den fjärde sporten som godkändes av organisationskommittén som en sport för sommarspelen 2021. Sportklättringen kommer att bestå av två evenemang för herrar och damer, varje evenemang består av tre grenar. Sverige kommer inte att representeras i klättring i år.

Surfing

20 män och 20 kvinnor kommer att delta i den första olympiska spelen som surfare. 2018 bekräftades det att surfandet kommer att ske i havet istället för en konstgjord pool. Evenemanget kommer äga rum vid Shidashita Beach och kommer ha en väntande period på 16 dagar för att säkerställa att det är bra surfförhållanden. Som förväntat har vi inga svenska surfare att bidra med.

Vanliga frågor och svar om sommarspelen

Sommar OS 2020, som numer kallas för OS 2021, pågår mellan 23 juli 2021 och 10 augusti 2021 i Tokyo, Japan.
De Olympiska spelen visas på Discoverys kanaler och streamingtjänster. Du kan alltså följa sommarspelen på Kanal 5, 11 och 9. Dessutom kan du se det på Eurosport 1 och 2. Vill du streama olympiska spelen, kan du göra det på Dplay eller Europlayer.
Svenska bettingsidor är förberedda att välkomna mängder med intresserade spelare. Som ny spelare kan du ta del av en välkomstbonus för att ta dina potentiella utbetalningar på OS odds till högre höjder.
Du kan följa sommarspelen med oss på Odds.se. Våra skribenter kommer att bjuda på mängder av speltips på OS-tävlingar och evenemang.
Det kommer inte att finnas några unika OS-bonusar eller kampanjer hos de svenska bettingsidorna. Däremot tror vi att flera spelbolag kommer att erbjuda oddsboostar på spännande tävlingar i OS.

Vinter-OS 2022

Fram till 1992 har vi haft både sommarspelen och vinterspelen under ett och samma år. Efter 1992, ändrades format för att schemalägga de olika spelen med två års mellanrum. Men för första gången kommer vi nu att kunna se vinter OS ett år efter sommarspelen. Detta beror så klart på att sommarspelen har skjutits fram ett år. Vinter-OS 2022 kommer bli ett historiskt spektakel som många ser fram emot.

Det blir ingen mindre än Kina som kommer att arrangera vinter OS 2022. Vi fick se en enastående ceremoni 2008 när Kina arrangerade sommarspelen, så vi ser minst sagt fram emot det kommande vinterspelen. Spelbolagen har sakta men säkert börjat ta fram vinter OS odds och kommer till en början fylla på med vinnarspel och andra typer av odds. Under vinterspelen brukar våra fantastiska längdskidåkare att glänsa och kamma hem flertalet medaljer, något vi förväntar oss under 2022 också.

Precis som med sommarspelen, kommer vi på Odds.se att noggrant följa vinterspelen. Vi delar med oss av spel, analyser och odds med spelvärde för att ge våra läsare hjälp på traven. När tiden närmar sig kommer du att kunna ta del av speltips och odds på vinter OS.

OS TV-kanaler och livestreams

Svenskar kommer att kunna följa sommar OS både på TV och via streamingtjänster på nätet. Discovery är mediebolaget som har rättigheterna för OS 2020 och de kommer att sända det på samtliga kanaler.

För dig som vill följa sommarspelen på TV, så kan du göra det på:

 • Kanal 5: Dygnet runt under hela sommar OS
 • Kanal 9: Sänder utvalda matcher och tävlingar
 • Kanal 11: Sänder utvalda matcher och tävlingar
 • Eurosport: Sänder största matcherna och tävlingarna

För dig som hellre följer vill ha en live stream för sommarspelen, kan du göra det via:

 • Dplay: Erbjuder streams på alla tävlingar och matcher
 • Eurosport Player: Erbjuder streams på majoriteten av tävlingar och matcher
Dessvärre erbjuder inga svenska spelbolag några streams då det krävs rättigheter att sända det till svenskar. Däremot finns ett otroligt utbud av live odds och live betting som du kan ta del av.

Svenskar i OS

Sverige kommer att bidra med hela 51 idrottare som representerar Sverige under OS 2020. Av de 33 sporterna, så kommer vi att få se svenskar i totalt 18 av dem. Men vad är egentligen våra chanser för att ta hem några medaljer från sommarspelen?

Kollar vi på vilka som har bäst chans att kamma hem en guldmedalj, så kommer inga mindre än Daniel Ståhl, Sarah Sjöström och Armand Duplantis upp. Diskuskastaren Daniel Ståhl har haft ett minst sagt imponerande CV. Han blev världsmästare 2019 och har det svenska rekordet i diskus på 71,86 meter.

Sarah Sjöström har bevisat för Sverige att hon är en av de främsta simmarna när det kommer till fjärilsim och frisim. Hon har redan tagit hem flera EM- och VM-guld, men har givetvis siktet på fler. Sist men inte minst får vi inte glömma Armand Duplantis som vann Jerringpriset 2021. ”Mondo” Duplantis är världsrekordhållare i stavhopp med 6,18 meter, som han satt 15 februari 2020. Förutom det har han även gjort det högsta utomhushoppet genom tiderna med sitt hopp på 6,15 meter i Rom.

Alla deltagande svenskar i sommar OS

SportDeltagareGren
BadmintonFelix BurestedtHerrsingel
BordtennisLinda BergströmDamsingel
Mattias FalckHerrsingel och lag
Anton KällbergHerrsingel och lag
Kristian Karlssonlag
Jon Perssonlag (reserv)
BrottningSofia Matsson53 kg
Henna Johansson62 kg
Alex Bjurberg Kessidis77 kg
CykelsportEmilia FahlinLandsväg
Jenny RissvedsMountainbike
FotbollLag damerLag
FriidrottDaniel StåhlDiskus
Simon PetterssonDiskus
Armand DuplantisStavhopp
Angelica BengtssonStavhopp
Kim AmbSpjut
Khaddi SagniaLängdhopp
Thobias MontlerLängdhopp
Fanny RoosKula
Wictor PeterssonKula
Andreas Kramer800m
Kalle Berglund1500m
Carolina WikströmMaraton
GymnastikJonna AdlertegArtistisk gymnastik
David RumbutisArtistisk gymnastik
GångPerseus Karlström20 km
HandbollLag herrarLag
Lag damerLag
JudoAnna Bernholm70 kg
Tommy Macias73 kg
Marcus Nyman90 kg
KanotLinnea StensilsK1
Petter MenningK1 200m
RoddLovisa ClaessonSingelsculler
SeglingMax SalminenFinnjolle
Anton Dahlberg470
Fredrik Bergström470
Olivia Bergström470
Lovisa Karlsson470
Josefin OlssonLaser radial
Jesper StålheimLaser
Emil JäruddNacra 17
Cecilia JonssonNacra 17
SimningSarah SjöströmFlera distanser
Erik Persson200 m bröstsim
Louise Hansson100m fjäril
Sophie Hansson100m bröstsim
Michelle Coleman50m fritt
Robin Hanson200m fritt
Emelie Fast100m bröstsim
Fritt damer4x100
Medley admer4x100
SkateboardOskar HallbergPark
SkyttesportStefan NilssonSkeet
TennisRebecca PetersonDamsingel
RidsportLagDressyr
LagFälttävlan
LagHoppning

Historiska svenskar

Sverige har deltagit i alla officiella olympiska spel förutom ett. Det enda OS som vi missade var det som ägde rum i USA 1904. Under de första decennierna av 1900-talet var Sverige otroligt framstående när det kom till att kamma hem guldmedaljer. Men allt eftersom åren gått har Sverige tagit färre och färre medaljer. Vårt absolut bästa OS var i Stockholm 1912 när vi lyckades ta 24 guldmedaljer, 24 silvermedaljer och 16 bronsmedaljer. Vilka svenskar finns egentligen i toppen när det kommer till medaljer i OS?

Sixten Jernberg

Sixten Jernberg föddes 6 februari 1929 i den lilla kyrkbyn Lima i Malung-Sälen. Förutom att han blev världsmästare fyra gånger och tog VM-brons har han en rad andra framgångar under bältet. Med femton individuella SM-guld, två vinster i Vasaloppet och 9 OS-medaljer är han en av Sveriges främsta idrottare genom tiderna.

OS-medaljer:

 • Guld: 4
 • Silver: 3
 • Brons: 2

Charlotte Kalla

Charlotte Kalla föddes 22 juli 1987 i en liten tätort långt upp i Sverige som heter Tärendö. Men redan som ung flyttade hon för att följa sin skidkarriär. Hon är den främste skidåkaren i modern tid i Sverige, och en av tre svenskar som tagit nio OS-guld genom tiderna. Hon har även 3 VM-guld, och 12 individuella medaljer.

OS-medaljer:

 • Guld: 3
 • Silver: 6

Alfred Swahn

Alfred Swahn föddes 1879 i Uddevalla och tävlade i skyttesport. Alf tävlade för Stockholms SkarpSF, Djursholms-Danderyds SF, FOK Stockholm. Under sina aktiva år kammade han med flertalet OS-medaljer i olika grenar som lerduvor i lag, hjort enkel- och dubbelskott i både lag och individuellt. Dessutom var hans far, Oscar Swahn, även en olympier som han tävlade med i samma lag.

OS-medaljer:

 • Guld: 3
 • Silver: 3
 • Brons: 3

Bästa speltips i juli