Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Sommar-OS Handboll odds

Handbollen brukar vara en av de mest sevärda sporterna i ett OS. I Tokyo finns totalt 12 lag med på både herr- och damsidan, så räkna med två spännande turneringar. Framför allt eftersom Sverige finns med i bägge.

Odds OS handboll 2021

Handboll är en av de sporter i OS som brukar vara populärast hos publiken. Samtidigt är också en av de sporter i OS 2021 som finns representerade hos spelbolagen. Förutom odds på enskilda matcher finns även odds på vilket lag som tar hem hela turneringen för både herrar och damer.

Tittar man på oddsen är Danmark och Spanien favoriter till att ta hem guldet på herrsidan medan Norge och Ryssland är favoriter på damsidan. Det kan dock vara klokt att betta på Sverige såväl i dam som herrturneringen.

Foto: Getty Images

Svenska handbollslandslag, herrar. Bild: Getty Images

OS handboll spelschema

Handbollen i OS 2021 kommer att avgöras mellan den 24 juli och 8 augusti. Med andra ord kommer det att gå se och njuta av handboll under hela OS. Dock gäller det att vara morgonpigg. Eftersom Tokyo ligger sju timmar före Sverige kommer de flesta matcher att spelas på morgonen eller förmiddagen svensk tid.

Samtliga matcher i både dam- och herrturneringen kommer att spela på Yoyogi National Gymnasium med plats för drygt 13 000 åskådare.

Så spelas turneringen

Till skillnad mot VM och EM, där upp till 32 lag kan finnas med, deltar endast 12 lag i OS-turneringen på såväl damsidan som herrsidan. Detta gör att konkurrensen om de europeiska platserna är hård. På herrsidan finns åtta europeiska lag och på damsidan sju.

I både dam- och herrturneringen är lagen fördelade på två grupper med sex lag i vardera grupp. Alla lag möter samtliga lag i sin grupp och därefter går fyra lag från varje grupp vidare till kvartsfinal. Slutspelet spelas 3-7 augusti för herrarna och 4-8 augusti för damerna. Sverige är inte en av favoriterna hos spelbolagen men det är odds som kommer att ändras under spelen.

Spelschema OS handboll herrar

(Photo by Soeren Stache/picture alliance via Getty Images)

Svenska herrlandslaget efter OS-kvalificeringen. Bild: Getty Images

Gruppspel: 24 juli-1 augusti
Kvartsfinaler: 3 augusti
Semifinaler: 5 augusti
Final och bronsmatch: 7 augusti

Grupp A: Norge, Frankrike, Tyskland, Brasilien, Spanien, Argentina

Grupp B: Danmark, Sverige, Portugal, Japan, Egypten, Bahrain

Vem vinner enligt spelbolagen

Spelschema OS handboll damer

 (Photo by JOSE JORDAN/AFP via Getty Images)

Svenska damlandslaget efter OS-kvalificeringen. Bild: Getty Images

Gruppspel: 25 juli- 2 augusti
Kvartsfinaler: 4 augusti
Semifinaler: 6 augusti
Final och bronsmatch: 8 augusti

Grupp A: Holland, Montenegro, Norge, Japan, Sydkorea, Angola

Grupp B: Spanien, Ryssland, Ungern, Sverige, Frankrike, Brasilien

Spelbolagen tippar vinnare

OS handboll på TV

Alla handbollsmatcher i OS kommer att sändas på streamingtjänsten Discovery+. Utöver det kommer även ett stort antal matcher att sändas på Kanal 5 och Kanal 9.

Sveriges samtliga matcher på både herr- och damsidan kommer att sändas på Kanal 5. De första matcherna startar 02:00 svensk tid och de sista matcherna startar 14:30.

OS handboll – Historia

Första gången handboll fanns med på de olympiska programmet var i OS i Berlin 1936 när hemmanationen Tyskland tog hem guldet före Österrike. Därefter dröjde det ända till OS i München 1972 innan handbollen var tillbaka i OS. Första gången det spelades en olympisk turnering för damer var i OS i Montreal 1976.

Flest OS-guld på herrsidan har Ryssland med fyra guld, inklusive två guld som Sovjetunionen och ett guld som OSS. Därbakom har Frankrike, Kroatien och Jugoslavien två guld vardera.

På damsidan har Danmark och Ryssland, inklusive Sovjetunionen, flest guld med tre stycken vardera. Utöver det har Sydkorea och Norge två guld vardera.

Regerande OS-mästare

Danmark är regerande olympiska mästare för herrar. Det danska laget besegrade Frankrike i OS-finalen i Rio de Janeiro med 28-26. Tyskland tog hem bronset.

På damsidan är Ryssland regerande olympiska mästare. Laget vann OS-finalen 2016 mot Frankrike med 22-19. Bronset på damsidan vanns av Norge.

Vanliga frågor

Herrarnas turnering spelas 24 juli-7 augusti och damernas turnering spelas 25 juli-8 augusti.
I både herr- och damturneringen finns 12 lag med fördelade på två grupper med sex lag. Fyra lag från varje grupp går vidare till kvartsfinal, som följs av semifinal och final.
12 lag finns med i både herr- och damturneringen.
Ja, både det svenska herrlaget och det svenska damlaget finns med i OS-handbollen.
Ja, alla lag har med sina bästa spelare i OS.
Alla matcher i OS-handbollen går att streama på Discovery+. Många matcher kommer även att sändas på Kanal 5 och Kanal 9. Sveriges matcher sänds på Kanal 5.