Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Sommar-OS – Handboll odds damer

Damernas handbollsturnering i OS avgörs mellan 25 juli och 8 augusti. Totalt finns 12 lag med i damturneringen, däribland Sverige som återfinns i grupp B.

OS handboll damer 2021

Turnering: OS-turneringen i handboll för damer 2021
Datum: 25 juli-8 augusti
Värdland: Japan
Deltagare: 12 landslag

Grupp A: Holland, Montenegro, Norge, Japan, Sydkorea, Angola

Grupp B: Spanien, Ryssland, Ungern, Sverige, Frankrike, Brasilien

Spelschema OS handboll damer grupp B

Sveriges matcher i handboll OS 2021

Söndag 25 juli 12:30  Spanien–Sverige 24-31
Tisdag 27 juli 07:15  Sverige–Ryssland 36-24
Torsdag 29 juli 14:30  Sverige–Frankrike 28-28
Lördag 31 juli 09:15  Brasilien–Sverige 31-34
Måndag 2 augusti 09:15  Ungern–Sverige

Alla Sveriges matcher sänds på Kanal 5 och Discovery+.

(Photo by Alex Nicodim/NurPhoto via Getty Images)

Svenska damlandslaget. Bild: Getty Images

 

Hälften så många länder som i VM

OS-turneringen i handboll för damer skiljer sig en hel del från ett VM då hälften så många nationer deltar, vilket innebär att det redan i gruppspelet kommer bli många tuffa matcher. I och med att det bara är tolv länder som finns i med i turneringen saknas flera starka nationer som till exempel Kroatien och Danmark, som vara trea respektive fyra i EM 2020.

De tolv lagen är indelade i två grupper med sex lag i respektive grupp. Från varje grupp går sedan de fyra bästa lagen vidare till kvartsfinal.

Tuff lottning för Sverige

Sverige har hamnat i den tuffare gruppen i den här OS-turneringen med tre starka lag i form av Frankrike, Spanien och Ryssland. Sverige mötte alla tre så sent som i EM 2020 och lyckades endast ta poäng av Spanien, som man spelade oavgjort mot. För Sveriges del gäller det först och främst att besegra Brasilien och Ungern och om möjligt ta poäng mot något av de tre andra lagen. Det kan vara värt att betta på de går vidare.

(Photo credit should read ED JONES/AFP via Getty Images)

Svenska handbollsfans i OS i Rio de Janeiro 2016. Bild: Getty Images

 

Norge favoriter

På pappret ser det här att kunna bli en mycket spännande turnering då det finns flera lag som kommer att kunna vara med och slåss om guldet. Dock får nog Norge, som regerande europamästare hållas som något av favoriter. Men, även Ryssland, Frankrike, Holland och kanske också Spanien är lag som definitivt kan ta hem OS-guldet.

Hos spelbolagen är Norge favoriter till att ta hem OS-guldet i Tokyo 2021. Unibet ger 2.50 i odds för norskt guld. Därefter följer Ryssland med ett vinnarodds på 3.50 och Frankrike med ett vinnarodds på 4.50. Sedan är det ett rejält hopp till Holland med ett guldodds på 15.00.

Vinnarspel : SOMMAR OS Handboll – damer

Sverige odds OS 2021

Att Sverige ska ta hem OS-guldet på damsidan ska vi nog inte ha alltför stora förhoppningar på. Kvartsfinal känns som en rimlig förväntning att ha på det här svenska laget och skulle det bli semifinal är det riktigt bra. Senast de svenska damerna var topp 4 i ett stort mästerskap var i VM 2017. I OS har Sverige aldrig gått längre än till kvartsfinal på damsidan. Dock ska sägas att de svenska damerna gjorde bra ifrån sig i OS-kvalet i mars när man spelade oavgjort mot Spanien och vann mot Argentina.

Tittar man på oddsen är oddsen för svenskt OS-guld 2021 ganska höga. Unibet ger hela 21.00 i odds för att Sverige tar guld i Tokyo. Svenskt guld hade med andra ord varit en stor skräll.

(Photo by JOSE JORDAN/AFP via Getty Images)

Svenska damlandslaget efter OS-kvalificeringen. Bild: Getty Images

Svenska handbollslandslaget damer

PositionNummerSpelareKlubblag
Målvakt1Johanna BundsenKöpenhamn Håndbold
Målvakt16Jessica RydeHerning-Ikast Håndbold
Vänstersex38Elin HanssonSkuru IK
Mittsex7Linn BlohmCS Minaur Baia Mare
Mittsex19Anna LagerquistRostov-Don
Högersex10Mathilda LundströmIK Sävehof
Högersex24Nathalie HagmanNantes Atlantique
Vänsternio8Jamina RobertsIK Sävehof
Vänsternio28Isabelle AnderssonH65 Höör
Vänsternio29Kristin ThorleifsdóttirRanders HK
Mittnio6Carin StrömbergViborg HK
Mittnio9Melissa PetrénHorsens HK
Högernio23Emma LindqvistH65 Höör
Högernio42Jenny CarlsonHolstebro Håndbold
Reserv15Emma RaskH65 Höör
Reserv17Nina DanoIK Sävehof
Reserv51Rebecca NilssonSkuru IK

Bästa svenska spelarna i OS i handboll

Jamina Roberts

Vänsternian är det svenska lagets mest meriterade med hela 177 landskamper i bagaget och mängder av rutin. Sävehofspelaren blir oerhört viktig som ledargestalt för Sverige.

Natalie Hagman

Tillsammans med Jamina Roberts den mest rutinerade spelaren i Sverige. Med över 500 mål i landslaget är högersexan, som till vardags spelar i franska Nantes det svenska lagets stora målgörare.

Johanna Bundsen

Om Sverige ska långt i den här OS-turneringen måste målvaktsspelet fungera. Bundsen behöver ha samma räddningsprocent som i Köpenhamn om det ska bära långt för det svenska laget.