Spelbolag


Spelbolag odds.se

Sverige har ett statligt spelmonopol som omfattar spelbolag som Svenska Spel, Folkspel AB och Aktiebolaget Trav & Galopp (ATG). Sedan Internet slog igenom har det dock dykt upp hundratals spelbolag på nätet som attraherar hundratusentals svenska spelare. Dessa privatägda spelbolag erbjuder genomgående bättre odds och dessutom fler spelvarianter och fler sporter att spela på. De är vanligen licensierade av ett EU-land – oftast Malta eller Gibraltar – eftersom det innebär att svenska spelare slipper att betala skatt på sina vinster. Nedan listar vi de bästa spelbolagen på Internet.

Spelbolag och skatter

Eftersom Sverige har ett spelmonopol så väljer svenska spelsatsningar genomgående att förlägga sitt huvudkontor i något EU-land som reglerar och licensierar privata operatörer. Efter en dom i EG-domstolen kan Sverige nämligen inte beskatta spelvinster från andra EU-länder, eftersom vinster från Svenska Spel inte är skattskyldiga.

Exempel på EU-länder och territorium som har valt att införa ett system med reglering och licensiering av privata spelbolag är Malta, Storbritannien, Gibraltar, Irland, Italien, Frankrik, Österrike och Danmark. Det stora flertalet är dock licensierade på Malta eller Gibraltar på grund av de lägre licenskostnader na och den förmånliga bolagsskatten.

Bästa Betting Bonusar

Odds och bonusar

Det är ofta en god idé att registrera dig som kund på flera spelbolag, eftersom oddsen för samma match eller annan sporthändelse ofta kan variera kraftigt mellan olika sportböcker, särskilt för högoddsare. Så om du exempelvis vill satsa på en viss UFC-match eller en slutsegrare i Ishockey-VM så är det en god idé att shoppa runt efter de bästa oddsen för just det spel du vill göra.

Flertalet spelbolag erbjuder dessutom en välkomstbonus till nya spelare, vilket innebär att de matchar din insättning upp till en viss gräns. Om bonusen exempelvis är på 100% upp till 1 000 kronor så innebär det att du om du sätter in 250 kronor på ditt spelkonto så sätter spelbolaget in lika mycket, och kör du inte maxbeloppet 1000 kronor så sätter spelbolaget in en tusenlapp till på ditt konto och du får 2 000 sammanlagt att spela för.

Precis som för casinobonusar finns det dock villkor för oddsbonusar. De vanligaste villkoren är ett genomspelningskravet och ett lägsta odds. Omsättningskravet innebär att du är tvungen att satsa bonussumman (eventuellt bonus + insättning) ett visst antal gånger innan du kan du ut dina vinster i cash. Dessa satsningar måste dessutom göras till ett lägsta odds, exempelvis 1,5. Är du en skicklig tippare kan alltså bonusar ge dig en extra skjuts, men det är viktigt att du läser villkoren innan du bestämmer dig för att ta en bonus.

Bästa betting sidor

  • Brand
  • Spela
  • Bonus
  • Betyg
  • Erbjudanden