Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Pinnacle Odds

Pinnacle Odds

Pinnacle är en bettingsajt med över 20 års erfarenhet som erbjuder odds och betting på en rad olika sporter, alltifrån fotboll till e-sport.
Översikt
Betyg
Mobilplattform iphone, android
+18 | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Snabbfakta

ÄmneDetaljer
Grundades:2000
Produkter:Odds
Spellicens:Svensk
spellicens
Licensägare:Pinbet (Sverige) Limited
Oddsleverantör:Inhouse
Bettingfunktioner: Live betting
App:Nej

Betygssammanfattning

KategoriBetygKommentar
Spelutbud2/5Förvisso många kategorier, men väldigt få marknader för enskilda matcher och få vinnarspel
Bettingfunktioner
2/5Enda bettingfunktionen som finns är Multiodds, som är en form av Bet builder
Odds4/5Generellt något högre odds än de flesta konkurrenter
Bonus0/5Ingen bonus
Betalningsmöjligheter3/5De vanligaste betalningsmetoderna finns, kunde dock varit fler
Kundtjänst3/5Bra FAQ-sida, ingen livechatt, men snabbt svar via e-post
Mobilupplevelse2/5Ibland väldigt långa laddningstider

Utforska sidan

Traditionell utformning

När man surfar in på Pinnacle möts man av en bettingsajt som har en ganska traditionell utformning, vilket dock inte är någon nackdel, då detta gör att det blir användarvänligt och lätt att hitta rätt. Till vänster i bild hittar man den klassiska kategorimenyn där man klickar sig fram till rätt sport. I toppen av oddsfönstret kan man sedan välja mellan aktuella matcher och ligor. Vid större turneringar, som till exempel fotbolls-EM går det även att klicka sig fram mellan olika dagar, vilket är väldigt bra.

Överlag känns det som att Pinnacle jobbat en hel del med att skapa en så användarvänlig sajt som möjlig, vilket uppskattas då detta är något som många andra bettingsajter skulle kunna bli bättre på.

Pinnacle hemsida navigering

Inte särskilt många marknader

Om vi tittar lite närmare på Pinnacles oddsutbud så finns de vanliga sporter som man brukar hitta på en bettingsajt med alltifrån fotboll, tennis, basket och ishockey till cykling, golf, volleyboll och e-sport. Vad gäller fotboll kan det vara värt att nämna att det bland annat går att hitta odds för så pass låga divisioner som svenska division 2.

Något som Pinnacle dock är klart sämre på än de flesta konkurrenter är antal marknader för enskilda matcher som är förvånansvärt få. Som exempel kan nämnas antal marknader för matcher i NBA-slutspelet. Hos Pinnacle finns knappt 100 olika marknader för dessa medan andra bettingsajter kan ha över 200 marknader för samma matcher.

Även utbudet av vinnarspel och långtidsspel är väldigt magert. Till exempel går det inte att hitta ett enda vinnarspel för Allsvenskan i fotboll och det är såklart ett rejält underbetyg för en sajt som verkar på den svenska marknaden. Dessutom visas vinnarspel endast om man har valt ”Singelodds”-läget, vilket gör att det är lätt att tro att det inte finns några vinnarspel alls.

Dåligt med odds på politik och underhållning

Inte heller när det kommer till odds på händelser utanför sportvärlden, som politik, underhållning och dylikt finns det särskilt mycket att hämta. Det enda som finns är en marknad för det amerikanska presidentvalet 2024 och då bara för vilket parti som vinner, inte för specifika kandidater. Samtidigt finns inte ett enda odds för underhållning eller liknande.

Pinncale erbjuder något högre odds

Vad gäller olika bettingfunktioner och liknande finns det inte särskilt mycket att tillgå. Multiodds-läget verkar vara någon slags bet builder-funktion där det går att kombinera flera spel i samma match. Dock finns det inte särskilt många marknader att välja mellan. Dessutom är det många marknader som inte går att kombinera med varandra, vilket gör att Multiodds-läget inte är särskilt användbart.

Utöver det verkar det inte finnas så mycket mer, det vill säga ingen cashout och inga andra specialfunktioner som boostade odds eller liknande.

På det stora hela imponerar Pinnacles sportsbook inte särskilt mycket. Visst det finns många olika sporter att välja på, men när det kommer till marknader för enskilda matcher kunde dessa varit betydligt fler. Sedan finns som sagt heller inte särskilt många bettingfunktioner.

Dock verkar det som att Pinnacle generellt har något högre odds än sina konkurrenter, vilket kan göra skillnad i längden.

Pinnacle spelkupong odds

Sportsbook

SpelkategoriUtbud
OddsAmerikansk fotboll, australisk fotboll, baseboll, basket, boxning, cricket, cykel, dart,
e-sport, Formel 1, fotboll, friidrott, golf, handboll, ishockey, MMA, motorsport,
Olympics, politik, rugby league, rugby union, schack, snooker, sommar-OS, tennis, volleyboll
Virtuell sportFotboll, tennis, motorsport, hästsport, greyhounds, speedway

Fotbolls-EM 2021

Likt i stort sett alla andra bettingsajter satsar även Pinnacle en del på fotbolls-EM. Dock är antalet marknader för enskilda matcher väldigt lågt i jämförelse med många konkurrenter. Pinnacle ligger på runt 50 marknader per match medan det finns andra spelbolag som har över 500 marknader för matcherna i EM.

Vad gäller vinnarspel ser det betydligt bättre ut, då det går att spela på allt möjligt, som till exempel vinnare av turneringen, finalister, skyttekung samt hur det går i varje grupp. Utöver det finns också lite mer ovanliga marknader. Bland annat finns odds för hur många röda kort som kommer att delas ut i kvartsfinalerna, hur många mål som görs i finalen och hur många poäng varje lag tar i gruppspelet.

Många ligor och turneringar för e-sport

Tittar man på utbudet av odds på e-sport så kan man lugnt säga att Pinnacle tagit i från tårna för här saknas det inte ligor och turneringar att spela på. Bara för CS:GO finns odds för hela 14 olika ligor och turneringar och när det kommer till League of Legends hela 18 olika ligor, alltifrån League of Legends World Championship till regionala ligor i till exempel Brasilien, Turkiet och Holland. Utöver det finns även odds för Call of Duty, Dota 2, Overwatch, Rainbow Six och StarCraft 2 med mera. Vad gäller Pinnacles utbud av odds på e-sport går det inte att ge annat än högsta betyg.

Ingen app

Pinnacle har ingen särskild app för spel i mobil eller på surfplatta utan man spelar helt enkelt direkt i browsern. Hur det funkar? Sådär får man nog säga, kunde fungerat bättre. Navigeringen är det inget större fel på då det går enkelt att hitta vad man söker. Men, laddningstiderna är som regel ganska långa, ibland till och med så pass långa att funderar över om sidan hängt sig.

Ingen bonus his Pinnacle

Pinnacle har för närvarande ingen oddsbonus för spel på sport.

Insättningar och uttag

Pinnacle erbjuder ett antal olika metoder för insättningar och uttag. Förutom kort som VISA och Mastercard går det även att göra överföringar via Trustly, Neteller, Skrill och Ecopayz. Dock måste den första insättningen göras via Trustly för att ditt konto ska kunna verifieras. Först efter det blir andra betalningsmetoder tillgängliga.

ÖverföringsmetodMin. insättningMax. insättningMin. uttag Min. uttag Tid för uttag
VISA, Mastercard70 kr45 000 kr---
Neteller70 kr325 000 kr70 kr325 000 krDirekt
Skrill70 krVarierar beroende på betalnings-leverantör70 kr400 000 krDirekt
Trustly 70 kr450 000 kr70 kr450 000 kr24 timmar
Ecopayz70 krVarierar beroende på betalnings-leverantör70 krVarierar beroende på betalnings-leverantör-

Kundtjänst

ÖppettiderAlltid
Livechat:Nej
E-post:Ja
Telefon:Nej
FAQ-sida:Ja
Språk:Svenska

För att komma till Pinnacles kundtjänst klickar man på ”Hjälp” längst uppe till höger på bild, varpå man kommer vidare till en FAQ-sida, som både är välstrukturerad och ganska omfattande. Den tydliga menyn gör också att det är lätt att navigera och hitta det man letar efter. När det kommer till den personliga servicen är det inte lika enkelt. Det enda sättet att få personlig service är nämligen via e-post, vilket känns ganska dåligt eftersom de flesta bettingsajter idag har någon form av livechatt-funktion där man kan oftast kan få svar inom några minuter. Att behöva skicka e-post fram och tillbaka känns faktiskt rätt bökigt.

Pinnacle FAQ sökmotor

Vi testar Pinnacles kundtjänst

Svarstid (e-post): 15 min

För att kolla hur Pinnacles personliga service via e-post fungerade valde vi i alla fall att testa denna. 15 minuter efter det att vi skickat vår fråga genom att fylla i formuläret i Hjälpcenter fick vi svar, vilket får anses vara fullt acceptabelt. Dessutom fick vi också ett bra svar på vår fråga.

Pinnacle emailsvar från support

Vanliga frågor och svar

Nej, Pinnacle erbjuder endast inloggning med användarnamn och lösenord.
Ja, Pinnacle har ett stort utbud av virtuella sporter med runt 25 olika spel, som till exempel GOAL – Euro League Football, Virtual Tennis, Instant Football, Platinum Hounds och Maxcar Motor Racing. Du når de virutella sporterna genom Pinnacles casino.
Besök +18 | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller