Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Smarkets odds

Smarkets odds

Smarkets är en bettingsajt som är helt och hållet inriktad på så kallad peer-to-peer-trading, vilket innebär att man både kan spela traditionellt och själv agera bookmaker.
Översikt
Betyg
Mobilplattform iphone, android
+18 | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Snabbfakta

ÄmneDetaljer
Grundades:2010
Produkter:Odds
Spellicens:Svensk
spellicens
Licensägare:Smarkets (Malta) Limited
Oddsleverantör:-
Bettingfunktioner: Oddsbörs
livebetting
App:Ja

Betygssammanfattning

KategoriBetygKommentar
Spelutbud3/5De flesta sporter går att hitta, dock få marknader per match, men mycket odds på politik
Bettingfunktioner
3/5Inga funktioner som Betbuilder och cashout på grund av att Smarkets uteslutande är en oddsbörs, som dock håller hög klass
Odds4/5Något högre odds än hos konkurrenterna
Bonus3/5Cashback på 100 kr vid förluster utan omsättningskrav och liknande
Betalningsmöjligheter3/5De vanligaste betalningsmetoderna, kunde dock funnits ett par till
Kundtjänst4/5Mycket bra FAQ-sida och snabb personlig service
Mobilupplevelse3/5Enkelt att navigera, ibland lite långa laddningstider

Utforska sidan

Smarkets mer börs än bettingsajt

När man surfar in på Smarkets undrar man om det verkligen är en bettingsajt man hamnat på då designen mer påminner om någon form av aktiesajt. Detta är dock inte något negativt då hela sajten känns väldigt proffsig.

Vad gäller användarvänlighet finns det inte särskilt mycket att klaga på. Kategormenyn till vänster på sidan är föredömligt utformad, vilket gör att det går snabbt och enkelt att hitta vad man letar efter. Dessutom finns det ett antal snabblänkar till de största kategorierna både ovanför kategorimenyn och i oddsfönstret. Är man inte van vid en oddsbörs kan oddsfönstret till en början kännas lite förvirrande då det finns två olika odds för samma utfall, men för den som vill lära sig exakt hur Smarkets fungerar finns det ett antal guider för detta.

Fotboll odds navigeringssida

Få marknader per match

Tittar man på vilka sporter som finns att tillgå har Smarkets något av ett standardutbud. Här finns alla de stora sporterna som fotboll, ishockey, tennis och basket samt en rad andra sporter som golf, cykel, MMA och dart. Visst finns det många konkurrenter som erbjuder ännu fler sporter, men det känns mindre viktigt. En kategori som dock helt saknas är motorsport.

Antalet marknader för enskilda matcher är dock betydligt lägre än hos de flesta andra bettingsajter, vilket givetvis beror på att det helt och hållet är spelarna som styr vilka marknader och spelalternativ som ska finnas tillgängliga. Till exempel finns endast drygt 30 marknader tillgängliga för matcher i Stanley Cup-slutspelet. Detta kan jämföras med upp emot 200 marknader hos flera traditionella bettingsajter.

Ska man hårddra är det i princip bara de stora kategorierna av marknader som finns tillgängliga, som vinnare, halvtidsresultat, antal mål och handicapspel av olika slag. För endast ett fåtal matcher går det att hitta spelarmarknader, som till exempel mål- eller poänggörare. Däremot finns en hel del vinnarspel i en rad olika kategorier.

Mycket odds på politik

En kategori där Smarkets verkligen utmärker sig är när det kommer till odds på politik. För här finns det att välja mellan. Bara på brittisk politik finns hela 36 olika marknader. Utöver det finns också marknader för val i bland annat Frankrike, Tyskland, Irland, Norge, Kanada, Japan och Brasilien. Givetvis är även amerikansk politik respresenterad med många odds.

Förutom presidentvalet 2024 går det också att spela på hur länge Joe Biden kommer att sitta kvar, vem som blir demokraternas kandidat i borgmästarvalet i New York samt huruvida Puerto Rico blir en stat före 2022. För den som gillar politiska odds finns det nog inte något bättre alternativ än Smarkets.

Det finns även en hel del andra odds som ligger utanför sportens värld. Under ”Aktuella frågor” finns odds för om självkörande bilar kommer att tillåtas i Storbritannien under 2021. I kategorin ”TV och underhållning” går det att spela på vem som blir nästa Dr Who efter Jodie Whitaker.

Inga spelfunktioner utöver spelbörsen

Eftersom Smarkets uteslutande är en oddsbörs finns det således inga särskilda spelfunktioner, om man inte räknar själva oddsbörsen som en spelfunktion i sig, vilket det på sätt och vis är. I oddsfönstret går att se exakt hur en marknad utvecklats över tid samt hur mycket det handlats för, precis som på en vanlig aktiebörs. Så för den som gillar analys finns mycket att grotta ner sig i. Oddsbörsen går även att spela på live precis som i vanlig betting.

Tittar man på Smarkets sportsbook skiljer den sig förstås en hel del mot konkurrenterna eftersom det som sagt är en oddsbörs. Som sådan står den sig dock mycket väl i jämförelse med andra liknande alternativ. Extra plus för analysverktyget. Men, för den som är ute efter många marknader på enskilda matcher finns det många bettingsajter som är bättre.

Spelkupong och statistik

Sportsbook

SpelkategoriUtbud
OddsAktuella frågor, amerikansk fotboll, australisk fotboll, baseboll, basket, boxning, cricket, cykling, dart, e-sport, fotboll, golf,
handboll, ishockey, MMA, politik, rugby league, rugby union, schack, tennis, TV och underhållning, volleyboll
Trav & GaloppHästkapplöpning, greyhounds

Fotbolls-EM 2021

Tittar man på odds för fotbolls-EM finns det odds för enskilda matcher, men inte så mycket mer. Det vill säga inga vinnarspel över huvud taget, vilket är lite konstigt, då det går att hitta vinnarspel för stora turneringar i en rad andra sporter. Men, eftersom det är en oddsbörs är det som sagt spelarna som bestämmer vilka marknader som finns tillgängliga eller ej. Är man ute efter många vinnarspel på EM 2021 finns det betydligt bättre alternativ än Smarkets.

Ett fåtal odds på e-sport

Vad gäller odds på e-sport finns det en del odds på CS:GO, Dota 2, League of Legends samt Call of Duty. Flest marknader går att hitta för CS:GO och League of Legends med odds för en handfull ligor och turneringar medan det för Dota 2 och Call of Duty rör sig om någon enstaka tävling. Visst det finns odds för e-sport, men det är knappast ett utbud som imponerar. Dessutom är antalet marknader per match väldigt få till antalet.

App för både iOS och Android

Eftersom Smarkets har som mål att ligga i framkant vad gäller teknologi har man förstås även en app som finns att ladda ner för både iOS och Android. Generellt fungerar det bra att spela även på en smartphone. Användarvänligheten är lika hög som på en dator, dock kan det stundtals vara lite långa laddningstider, men det är inget som irriterar i någon större utsträckning.

100 kr återbetalning på förluster

Smarkets har en hyfsat bra oddsbonus för nya spelare. Om du sätter in 200 kr vid första insättning får du tillbaka de första 100 kronorna du förlorar. Framför allt är reglerna för bonusen enkla då det inte finns några omsättningskrav eller minimumodds. Dessutom behöver du inte förlora 100 kr på samma spel för att kunna ta del av hela återbetalningen. Med andra ord kan du förlora 70 kr på ett spel och sedan 30 kr på ett annat och få tillbaka 100 kr.

Villkor för bonus

Det kan vara bra att känna till att det inte går att ta del av bonusen om du gör din insättning med hjälp av Neteller, Skrill eller virtuella/förbetalda kort.

BonustypMinsta insättningOmsättningskravÖvriga villkor
Cashback: 100 kr 200 krIngetSpelen måste ha gått med förlust inom 60 dagar från insättning för att kvalificera för återbetalning

Insättningar och uttag

Smarkets erbjuder en handfull olika metoder för insättningar och uttag. Förutom betal- och kreditkort som VISA, Mastercard och Maestro går det även att göra överföringar via Neteller och Skrill samt Trustly. Både insättningar och uttag är avgiftsfria.

ÖverföringsmetodMin. insättningMax. insättningMin. uttag Min. uttag Tid för uttag
VISA, Mastercard100 krIngen100 krIngen1-6 bankdagar
Skrill, Neteller100 kr5 000 kr per dag100 kr-1-2 bankdagar
Trustly100 kr-300 kr-1-2 bankdagar

Kundtjänst

Öppettideralltid
Livechat:Ja
E-post:Ja
Telefon:Ja
FAQ-sida:Ja
Språk:Engelska

Smarkets kundtjänst hittar man under frågesymbolen längst upp till höger på sidan. Klickar man där och därefter på ”Hjälpcenter” skickas man vidare till en FAQ-sida, som är föredömligt välorganiserad till skillnad mot en hel del andra spelbolag. Det är precis såhär som en FAQ-sida ska se ut med tydliga kategoriindelningar och utöver det även underkategorier. Så högsta betyg till Smarkets FAQ-sida, som slår de flesta konkurrenters.

FAQ söksida

Vi testar Smarkets kundtjänst

Svarstid (e-post): 7 minuter
Svarstid (Twitter): 7 minuter

Vi testade även Smarkets kundtjänst för att se om denna håller lika hög klass som FAQ-sidan. Vi valde att ställa en fråga via e-post och fick svar redan efter sju minuter, vilket får betraktas som snabbt. Även Twitter gick att använda för att ställa frågor och även här tog det endast sju minuter innan vi fick svar. Snabbheten i den personliga servicen är det med andra ord inget större fel på. Extra plus för att det även går att använda sig av Twitter i kontakt med kundtjänst, något som Smarkets i princip är ensamma om.

Sammanfattningsvis fungerar Smarkets kundtjänst mycket bra. Ett minus är dock att det endast går att få personlig service på engelska samtidigt som live-chatten endast går att använda i inloggat läge.

Smarket live chatt engelska

Vanliga frågor och svar

En oddsbörs fungerar på så sätt att det är spelarna själva som erbjuder odds till andra spelare och inte Smarkets. Vill man veta mer exakt hur detta går till finns utförliga guider under “Populära hjälpresurser”, frågesymbolen längst upp till höger. Även under “Utbildning” I Hjälpcenter går det att hitta mer om hur oddsbörsen fungerar.
På alla vinster tar Smarkets 2 procent I provision, vilket innebär att om du vinner 100 kr så får du endast behålla 98 kr.
Ja, Smarkets erbjuder registrering och inloggning både med hjälp av BankID och e-post med lösenord
Besök +18 | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller