Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

UFC Fight Night: Overeem vs Volkov 07/02 06:30 Explosivt tungviktsmöte

I UFC Fight Night 184: Overeem vs Volkov kan vi få se 40-årige Alistair Overeems sista chans att komma närmare en titelfight när han möter ryssen Alexander Volkov. Vi har fått se otroligt volatila odds inför denna match som är beräknad att dra igång kl 06:30 i APEX Arena, Las Vegas.
overeem vs volkov speltips
Alistair Overeem - Alexander Volkov
Februari 07,2021
06:30 - 11:30

Stream för UFC Fight Night 184: Overeem vs Volkov drar igång 7 februari kl 06:30 på Viaplay.

Resultat: Volkov avslutade Overreem 2:06 in i 2:a ronden. Volkov såg bättre ut än någonsin. 

Odds för Overeem öppnades först med 1.80 för en vinst, innan det relativt snabbt ökade till över 2.40 på de flesta svenska bettingsidorna.

Fighternas form

Alistair Overeem

Alistair ”The Demolition Man” Overeem är sannerligen en legend när det kommer till MMA. Denna bjässe har gått hela 65 matcher sedan hans proffskarriär började 1999. Trots sin höga ålder är den 40-årige holländaren i toppform. Han kliver in med två starka vinster bakom sig med TKO-avslutningar mot både Walt Harris och Augusto Sakai.

Under sin tid i K1 var han många gånger klassad som en av världens bästa kickboxare för sin vikt, vilket än idag kan ses i många av hans matcher. Han har relativt lågt genomsnitt i slag per minut på 3,65 och tar emot i genomsnitt 4,69 slag per minut. Vilket kan bli hans största utmaning mot Volkov som dominerar med offensiva slag. Inför matchen mot Volkov har Alistair Overeem ett matchfacit på 47 vinster (25 KO/TKO) och 18 förluster.

Alexander Volkov

Alexander ”Drago” Volkov är en enastående kickboxare med sylvassa sparkar och uppercuts. Sedan Volkov började i UFC 2016 har han gått åtta matcher och vunnit sex av dem. Den två meter långa ryssen har otroligt snabba händer för sin storlek. Med 6,19 slag per minut i genomsnitt är han en av de mest offensiva i tungviktsklassen, något som medför stor fördel i matchen mot Overeem. Volkov har ofta en tight guard men har flera gånger blivit smärre kaxig, vilket lett till möjligheter för motståndarna att orsaka stor skada. Inför matchen mot Overeem har Alexander Volkov ett matchfacit på 32 vinster och åtta förluster.

SVENSKA NYHETER: Amir Albazi tog sin andra vinst i UFC efter han besegrade Zhalgas Zhumagulov i ett underkort i UFC 257: McGregor vs Poirier 2.

Svag käke kan bli avgörande

Alexander Volkov är ingen typ av motståndare som Alistair Overeem haft problem med tidigare. Vi ska inte sticka under stol med att Volkov är favorit i matchen och otroligt duktig, men Overeems erfarenhet i buren kommer att bli till hans fördel. Bas Rutten har tidigare sagt ”Alistair Overeem är ett djur men har en glaskäke”. Av Overeems 18 förluster har 14 nämligen varit genom KO. Något som han måste passa sig för i mötet mot Volkov om han ska ha en chans.

Tips: Overeem vinner

Vi väljer att betta emot oddsen i detta speltips och ryggar Overeem. Efter 22 år som proffs är Overeem fortfarande livsfarlig i buren, om inte farligare än någonsin. Så länge han lyckas hålla bra guard och passa sig för ryssens haymakers, ser vi inget annat än vinst. Sju av Overeems senaste åtta vinster har varit genom KO. Därför blir detta speltips att Alistair Overeem vinner på KO. Bäst odds finns på Betsson som erbjuder 3.60.

Satsa