Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Allsvenskan: IFK Göteborg–Häcken 23/11 19:00 - Häcken klarar tre poäng

IFK Göteborg behöver en seger för att inte hamna alltför nära strecken inför den sista omgången. Häcken behöver också tre poäng, men då handlar det istället om att behålla en europaplats.
Photo by Nils Petter Nilsson/Getty Images)
IFK Göteborg–Häcken
November 23,2020
19:00

Sänds på Dplay. Avspark 19:00

Varken IFK Göteborg eller Häcken var i någon strålande form innan Nations League-uppehållet.

Lagens form

IFK Göteborg

Efter tre raka förluster tog IFK Göteborg en välbehövlig seger borta mot Helsingborg i senaste matchen. Detta innebär att man med tre omgångar kvar  ligger precis ovanför kvalstrecket, tre poäng före Kalmar FF, som ligger på just kvalplats. Tre poäng mot Häcken samtidigt som Kalmar tappar poäng och blåvitt är mycket nära nytt kontrakt.

Häcken

Även Häcken tog en välbehövlig seger innan Nations League-uppehållet när man hemmabesegrade Östersund med 2-1 efter fyra raka matcher utan seger. Inför de tre sista omgångarna ligger Häcken trea, två poäng bakom tvåan Elfsborg och två poäng före fyran Djurgården. För att säkra spel i Europa nästa år behöver Häcken sluta minst trea.

https://twitter.com/bkhackenofcl/status/1325120822617444352

Svårtippat

Trots att lagen ligger i varsin ände av tabellen känns ändå den här matchen ganska svårtippad. Framför allt på grund av att både Häcken och IFK Göteborg visat tveksam form i de senaste matcherna, även om det blev tre poäng för bägge i sista matchen innan uppehållet. Dessutom har de två senaste matcherna lagen emellan slutat 0-0.

Tips: Häcken klarar tre poäng

Men, på något sätt känns ändå som Häcken som det starkaste laget av det två. Inte minst om man ser till hela säsongen. Dessutom vill nog Häcken väldigt gärna komma ut i Europa nästa år. Därför blir tipset att Häcken vinner det här derbyt med ett mål.
Bäst odds finns hos Betsson som ger 4.00 i odds för Häckenseger med ett mål.

Satsa