Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

UFC 259: Amanda Nunes vs Megan Anderson 7/03 00:00 Titelmatch i damernas fjädervikt

I en av UFC 259 titelmatcher får vi se brasilianskan Amanda Nunes försvara sitt bälte mot australiensaren Megan Anderson. Matchen har redan skjutits upp en gång på grund av hälsoskäl från Nunes sida, men är äntligen här. Matchen drar igång kl 00:00 i Apex Arena, Las Vegas. Odds och speltips för matchen finns längre ner i artikeln.
nunes anderson speltips
Amanda Nunes - Megan Anderson
Mars 07,2021
00:00

Bild: Getty Images

Resultat: Amanda Nunes vinner enkelt 2 minuter in i första ronden med en ”submission”.

Stream för UFC 259: Nunes vs Anderson drar igång 7 mars kl 00:00 på Viaplay.

  • Amanda Nunes Vinnare : BETSSON Odds 1.08 BESÖK!
    +18 | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller
  • Megan Anderson Vinnare : BETSSON Odds 8.60 BESÖK!
    +18 | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Fighternas form

Amanda Nunes

Amanda ”Lioness” Nunes har elva raka vinster bakom sig och är i toppform. Sedan 2013 har hon gjort sig känd som en av UFC:s bästa kvinnliga fighters. Brasilianskan sitter just nu på två titlar från två viktklasser, fjädervikt och bantamvikt. Nunes har grymt försvar och kombinerar det med en otroligt aggressiv approach. Hon har ett genomsnitt på 84% i försvar mot nedtagningar och ett genomsnitt på 4,43 slag per minut. Inför matchen mot Anderson har hon 20 vinster (13 KO/TKO) och 4 förluster.

Megan Anderson

Megan Anderson gjorde entré i UFC 2018 men förlorade första matchen mot Holly Holm. Australiensaren fick en ny chans bara månader efter och besegrade då Cat Zingano med TKO. Hon har visat grymma skills när det kommer till både boxning och grepp. Anderson utmanar i denna fight Amanda Nunes på hennes fjärderviktsbälte. Men till skillnad från Nunes har hon relativt svag statistik med endast ett genomsnitt på 1,18 slag per minut. Inför matchen har hon ett matchfacit på elva vinster (sex KO/TKO) och fyra förluster.

SVENSKA NYHETER: Superior Challenge 22 är på igång. 29 maj får vi se flertalet svenskar göra upp om titlar. Hittills har inga kvinnliga fighters bekräftats.

Brasilianskan överlägsen

Vi ska inte sticka under stol med att Megan Anderson är en bra fighter. Hon har bra boxningskills och en livsfarlig vänsterkrok. Men i jämförelse med lejoninnan Amanda Nunes, kommer hon inte i närheten. Denna fight kommer avslutas av Nunes med submission.

Tips: Nunes vinner på KO/TKO

Här ser vi ingen annan utväg i matchen än en vinst för Nunes. Megan Anderson är väldigt lång, vilket kan göra det svårt för Nunes med en submission-vinst. Trots två raka vinster på domslut tror vi att Nunes tar fram det tunga artilleriet. Bäst odds finns på Betsson som erbjuder 2.20.

Satsa