Bayern åter mot final 01-05-13

Många ansåg att Bayern Munchen var förra årets rättmätiga segrare av Champions League, trots att man förlorade mot Chelsea i finalen. Deras kvicka anfallsspel och kreativa spelare lyckades inte riktigt lika bra som i år med att dyrka upp låga försvar (som Chelseas dåvarande).

I år klickar spelet bättre och efter segern mot Barcelona i första mötet är det få som motsäger sig påståendet att Bayern är bättre än någonsin.
Hur mycket som var Bayerns egen förtjänst, eller Barcelonas (läs Messi), oförmåga är dock inte glasklart när man analyserar det första mötet. Bayern visade visserligen hög klass och riktigt bra taktisk disciplin, men visst var väl Leo Messi inte riktigt sig lik? Med Messi i spelform är Barcelona ett helt annat lag och då är det inte säkert att tyskt, stabilt försvarsspel hjälper? Om han är i form eller inte återstår att se efter kvällens drabbning men för protokollet så gjorde han mål och assist i helgen.

Bayern är dock onekligen en stark favorit här för det är trots allt minst fyra mål som ska göras framåt för Barcelona om inte drömmen ska ta slut efter 90 minuter. Inte ser det bättre ut om man tar med att Bayern gör ett mål i matchen. Då måste Barcelona nämligen göra sex stycken för att förhindra att Bayern går till final för tredje året i rad!
Tips på slutresultat: 3-2

Tips på slutresultat: 3-2

Satsa