Bayern munchen – barcelona 23-04-13

Nu är det bara fyra lag kvar i årets upplaga av Champions League och det har således blivit dags för semifinaler. Först ut är kvällens match mellan tyska Bayern Munchen och spanska FC Barcelona.

Favoritskapet ligger hos bortalaget och konstigt vore det väl annars när man har den fantastiska Leonel Messi i laget. Att hans medverkan är direkt avgörande för huruvida Barcelona är riktigt bra, eller helt enkelt ostoppbara, råder det ingen tvekan om. Detta faktum skapar av naturliga skäl en öppen frågeställning till Bayern Munchen; hur ska man hantera Barcelona och Messi ikväll?

Har man gjort sin läxa har man garanterat studerat hur Milan hanterade Messi i sin första match mot Barcelona i åttondelsfinalen. Då satte man ner en defensiv mittfältare för att stänga ner Messis yta och med en seger som resultat får man väl konstatera att den taktiken var vägvinnande?

Även om Bayern Munchen säkerligen kommer att spela ett kompakt, lågt försvarsspel är det med vetskapen att det är på hemmaplan man har den största chansen att ta poäng. Man kommer således inte att slå sig till ro med ett 0-0, eller 1-1 resultat utan kommer att garanterat att sikta på att vinna med två mål a’la Milan. Så oavsett hotet från Messi, kan vi säkert räkna med ett anfallssuget Bayern!

Så oavsett hotet från Messi, kan vi säkert räkna med ett anfallssuget Bayern!

Satsa