Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Beijer Hockey Games 13/2: Tre Kronor möter Ryssland

Nu är det dags för match nummer 2 för Tre Kronor i Beijer Hockey Games och man möter Ryssland. Matchen spelas på hemmaplan för Sverige och det mesta tyder på att det blir en svensk seger.
Sverige vs Ryssland
Februari 13,2021
16:00

Matchen sänds på TV6 med start 15:30

Tre Kronor inledde med seger mot Tjeckien

Sverige inledde Beijer Hockey Games hemma i Malmö Arena på torsdagskvällen mot Tjeckien. Som ofta när Tre Kronor möter Tjeckien tillkom inte allt för många chanser. Både Bartošak i det tjeckiska och Viktor Fasth i det svenska målet spelade bra. Tjeckiens powerplay var hett och slog till redan 5 minuter in i matchen. I slutet på period ett fick Sverige sin andra chans i PP och Nils Lundkvist smällde in kvitteringsmålet med ett hårt direktslagskott. Matchen stod 2-2 efter ordinarie matchtid och gick till övertid. Bara dryga 2 minuter in i övertiden fick Albert Johansson ett friläge och hängde snyggt in det avgörande 3-2 målet som gav Tre Kronor segern i inledningsmatchen.

Euro Hockey Tour och Beijer Hockey Games.

Ryssland

Även ryssarna inledde turneringen under torsdagen och gjorde det mot Finland. Matchen slutade 3-2 efter 60 minuter och det var en match som Ryssland hade under kontroll. Ryssarna kommer alltid till Euro Hockey Tour med ett riktigt bra lag, med ett flertal kända spelare som ofta ligger högt uppe i poängligan i KHL. Men det är just det som skiljer nu till Beijer Hockey Games, då man inte känner till allt för många spelare i truppen och laget inte alls är lika namnkunnigt. Men det ska också nämnas att Ryssland ändå leder den totala tabellen i Euro Hockey Tour och det kommer att bli en enkel match för Tre Kronor på lördag.

Sverige vinner mot Ryssland

Tre Kronor spelade bra och vann mot ett Tjeckien som man historiskt sätt haft problem med i EHT sammanhang. Av de fyra olika Euro Hockey Tour turneringarna är det just hemma i Sverige på Beijer Hockey Games man brukar prestera som bäst. Tre Kronor vann förra årets turnering och målet är att vinna i år igen. Ryssarna kommer till turneringen med ett okej lag men inget monsterlag på papperet direkt.

38-årige målvakten Viktor Fasth har haft en riktigt bra säsong i SHL och har chans att ta en plats till hockey VM om han fortsätter på samma spår, bekräftade förbundskapten Garpenlöv efter matchen mot Tjeckien.

Extratipset är att Fasth täpper till och att Ryssland max gör 2.5 mål i matchen.

Ryssland gör under 2.5 mål i matchen 1.83 Betsson

Tips: Tre Kronor vinner

Sverige ställer upp med ett bra lag och spelar på hemmaplan. Målvaktsspelet har sett bra ut och ryssarna har inte ett imponerande lag. Tippa Svensk seger hos Bet365 för odds 2.25

Satsa