Blå duell I fa-cupens semifinal-14-4-13

I eftermiddag kl.17.00 sparkas den första av två semifinaler av den engelska FA-cupen igång. Matchen spelas på neutral mark – New Wembley Stadium och lagen som ska mötas är båda blåklädda. Chelsea står som hemmalag och Manchester City som gästande bortalag.

Chelsea kommer till matchen med en förlust i Europa League i ryggen. Dock lyckades man ändå ta sig vidare till semifinal tack vare fler gjorda mål. Manchester City kommer närmas från en oerhört viktig derbyseger mot Manchester United i ligan. En seger som både satt långt inne och långa stunder också var nära en förlust.

Manchester City känns som favoriter i matchen, framför allt med tanke på att FA-cupen är den enda turneringen som de har chans att vinna (jag räknar kallt med att United håller undan i ligan). Chelsea är dock en god underdog och synar man spelare för spelare i de båda lagen är det inte mycket som skiljer.

Det kanske största motvapnet mot Citys lagmaskin är för Chelsea på många sätt cupspecialisten Rafa Benitez vid sidlinjen. Han har som bekant gjort det förr a´la Liverpool, där han flera gånger förvandlade de röda till ett vinnande cupmonster!
Att säga att det på ett vis är Benitez mot City är kanske inte så långt från sanningen?

Att säga att det på ett vis är Benitez mot City är kanske inte så långt från sanningen?

Satsa