Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Carlson Hockey Games 15/5: Tre Kronor avslutar mot Finland

Euro Hockey Tour håller på att dra ihop sig och Tre Kronor har bara en match kvar. Matchen spelas i Prag och det är Finland som står för motståndet. Efter två raka förluster har Tre Kronor ändå chansen att skapa en skön känsla inför hockey VM genom att få med sig en vinst mot en rival som Finland. PhotoCredit: Getty Images
IHOCKEY-GAMES-SWE-RUS
Sverige vs Finland
Februari 15,2021
11:00

Matchen spelas i Prag, Tjeckien och sänds på SVT med start 10:50.

En avslutning på både Carlson Hockey Games och EHT

Euro Hockey Tour håller på att dra ihop sig och Tre Kronor spelar en sista match på lördag förmiddag. Matchen spelas mot Finland och är den sista förberedande matchen inför hockey VM.

Finland och Sverige är de två nationer som ligger sist i den totala tabellen i Euro Hockey Tour.

Vad betyder matchen?

Det som står på spel i den här matchen är egentligen bara vilket lag som kommer att komma sist i den totala EHT-tabellen för säsongen. Men det är nog ganska säkert att tro att varken Sveriges Johan Garpenlöv eller Finlands Jukka Jalonen är så intresserade av att vinna EHT. De är nog mest fokuserade på att förbereda sig så gott som möjligt inför hockey VM.

Med det sagt, är det alltid lite mer intensitet och vilja när man möter en rival som de finska lejonen. Därför kan vi förvänta oss en intensiv och kul match att se på.

Bra på hockey

  • Bet365 Recension Sveriges största oddsbonus: 1250 kr BETTA Regler & Villkor Gäller
    För nya spelare: Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas. +18 | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller
  • Mr green Recension 1 Freebet på 1:a insättningen BETTA Regler & Villkor Gäller
    +18 | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller
  • Fastbet Recension Snabba utbetalningar & höga odds BETTA Regler & Villkor Gäller
    +18 | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Tre Kronor

Det har inte gått som man hoppats på för Tre Kronor under Carlson Hockey Games 2021. Man inledde i onsdags mot Ryssland och spelade bra. Det räckte dock inte, utan man förlorade med 6-4.

Igår kväll spelade man mot Tjeckien. Återigen spelade man mestadels riktigt bra. Men det räckte inte till utan Tjeckien lyckades klättra tillbaka in i matchen och avgjorde i förlängningen.

Sverige har ändå visat prov på fint spel och det kommer nog att lossna mot Finland på lördag förmiddag.

Noterbart är att Max Friberg gjort 1 mål och 2 assist på sina två spelade matcher i Carlson Hockey Games och leder dessutom den interna poängligan för Sverige i hela Euro Hockey Tour.

Max Friberg målskytt i matchen 4.00 NordicBet

Finland

Finland inledde turneringen i onsdags mot Tjeckien och förlorade den tighta och målsnåla tillställningen med 2-1 efter ordinarie matchtid. Det gjorde nog att de flesta trodde att Ryssland-Finland igår skulle bli en enkel match för ryssarna. Men så blev det inte. Finland överraskade och vann matchen med 4-1.

Noterbart för finnarna är att den unge backen Axel Rindell gjort mål i båda matcherna. Oddset för att han gör mål igen ligger på hela 10.50.

Axel Rindell målskytt i matchen 10.50 Unibet

Tips: Tre Kronor avslutar med vinst

Sverige har spelat bra, men har inte haft turen på sin sida. Nu finns chansen att avsluta EHT på rätt sätt, så att man kan blicka fram emot VM. Sverige vinner matchen! Tippa vinst för Sverige hos NordicBet till oddset 2.29

Satsa