Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Channel One Cup 17/12: Tre Kronor inleder mot Ryssland

Nu är det dags för den andra turneringen i Euro Hockey Tour, nämligen Channel One Cup. Tre Kronor inleder mot Ryssland och en tuff match väntas. Senast man mötte Ryssland i EHT, var det två helt andra trupper som ställdes mot varandra. Därför kommer matchbilden bli helt annorlunda den här gången.
channel one cup
Sverige vs Ryssland
December 17,2020
17:30

Matchen sänds på SVT 1 med start 17:30

Två helt nya uppställningar

Den här gången ställer båda nationerna upp med trupper som är oerhört KHL-influerade.

Tre Kronors lag ser mycket starkare ut på pappret om man jämför med senast i Karjala.

Sveriges trupp består enbart av spelare som spelar i KHL, Skellefteå och Växjö. (Efter att Malte Strömwall blev skadad, fick man också ett tillskott från Örebro i form av Emil Larsson).

Det som talar för Tre Kronor är att man nu ställer upp med en mer rutinerad trupp och att de flesta av spelarna är vana att spela mot de ryska spelarna.

Ryssland ställer upp med ett stjärnspäckat lag

Inför Karjala Cup var ryssarna bottentippade eftersom de ställde upp med enbart juniorer. Men det gick över förväntan då Ryssland vann Karjala med ett rent juniorlag.

Nu ställer de upp med en trupp som har en hel del KHL-stjärnor. Vadim Shipachov som leder poängligan i KHL och går som tåget med sitt Dynamo Moskva, finns med i den ryska truppen.

Dessutom ställer de upp med starka målvakter. Alexander Samsonov, Ivan Fedotov och Mikhail Berdin är med för att vakta den ryska kassen.

Även backsidan ser stark ut med bland annat succébacken Igor Ozhiganov, SKA.

Vladimir Shipachyov- Målgörare 3.00 Betsson
Pontus Åberg målgörare 3.75 Betsson

Spelschema för ChannelOne Cup

2020/12/17 Torsdag
12:30 Finland - Tjeckien
17:30
Sverige - Ryssland
2020/12/19 Lördag
09:00 Finland - Sverige
13:30
Ryssland - Tjeckien
2020/12/20 Söndag
09:00 Tjeckien - Sverige
13:30 Ryssland - Finland

 

Tips: Ryssland vinner matchen

Ryssarna ställer upp med ett stjärnspäckat lag som blir för mycket att hantera för Tre Kronor. Matchen spelas i Moskva, som även det talar för rysk seger i den inledande matchen i Channel One Cup 2020.

Satsa