Innehåller betald marknadsföring

Denna text innehåller hänvisningar till tjänster och produkter från en eller flera av våra partners. Det innebär att om du klickar på en länk till dessa produkter/tjänster är det möjligt att vi kommer erhålla betalning i form av annonsintäkter.

Carlson Hockey Games 12/5: Tre Kronor inleder mot Ryssland

Det är dags för den sista av fyra turneringar i Euro Hockey Tour. Med tanke på att det börjar närma sig hockey VM, kommer vi troligtvis få se på hetare intensitet än tidigare. Förbundskapterna vill kunna spika sina trupper efter att denna turnering är färdigspelad. I första matchen får vi se Tre Kronor inleda mot Ryssland som ligger överlägset först i EHT-tabellen. Foto: Getty Images
Vid 4.75 Odds, ett 10kr bet ger en vinst på 47.5kr
Sverige vs Ryssland
May 12,2021
16:00

Matchen sänds på SVT 1 med start 15:50.

Euro Hockey Tour

EHT är en landslagsturnering med fyra deltagande nationer som splittras upp i fyra olika turneringar, en i vardera land. ”Touren” inleds i Finland i vad som kallas Karjala Cup, följt av Channel One Cup i Ryssland. Sedan är det Sveriges tur med Beijer Hockey Games och det är Tjeckien som avslutar med Czech Hockey Games. Alla dessa mindre turneringar räknas ihop till en och samma tabell. Den nation som vinner är då inofficiellt Europas bästa hockeynation. De flesta nationerna har som tanke att testa lite olika spelare i en tävlingsmiljö innan hockey VM.

Carlson Hockey Games

Det är dags för Carlson Hockey Games (även kallat Czech Hockey Games) som är den fjärde av fyra turneringar i Euro Hockey Tour. Under Carlson Hockey Games spelas samtliga matcher i Prag, Tjeckien.

Bra på hockey

  • Bet365 Recension Sveriges största oddsbonus: 1250 kr BETTA Regler & Villkor Gäller
    För nya spelare: Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas. +18 | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller
  • Mr green Recension 1 Freebet på 1:a insättningen BETTA Regler & Villkor Gäller
    +18 | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller
  • Fastbet Recension Snabba utbetalningar & höga odds BETTA Regler & Villkor Gäller
    +18 | Spela ansvarsfullt | stodlinjen.se | Regler & Villkor gäller

Ryssland

Ryssarna har varit stekheta i Euro Hockey Tour i år. De ligger på en överlägsen förstaplats med hela 24 poäng efter 9 spelade matcher.

Om vi ser till truppen som Ryssland kommer med till turneringen, så är den faktiskt inte allt för imponerande. Men det är fortfarande en stabil trupp som kommer bli svår att slå.

Lagets största stjärna är säkerligen Sergei Tolchinski som förra veckan vann Gagarin Cup som mästare av KHL. Dessutom gjorde han 20 poäng i KHL-slutspelet inklusive matchvinnande mål i finalen och blev utsedd som MVP.

Tre Kronor

Med 3 av 4 turneringar spelade i EHT ligger Sverige på en andraplats. Det var svårt att verkligen kunna utvärdera Tre Kronor efter de första turneringarna, eftersom man kanske inte använda de spelare man normalt hade gjort, om det inte varit för coronapandemin. Men nu när vi närmar oss hockey VM kommer vi få se på fler spelare som ska testas om de har vad som krävs för att spela VM för Tre Kronor.

Om vi ser till den svenska truppen, så är den mixad med framför allt SHL och KHL spelare. De flesta i truppen har tidigare erfarenhet från landslagssammanhang men det finns också några debutanter. William Eklund till exempel, är en debutant som ska bli oerhört spännande att se. Eklund är förutspås gå topp 5 i draften till sommaren och sist har drog på sig landslagströjan så var det för U-18 laget.

Extratipset: William Eklund har inget att förlora och gör poäng i debuten (odds kommer snart).

Tips: Det blir ett kryss

Samtliga matcher mellan Sverige och Ryssland har slutat oavgjort efter 60 minuter. Bästa odds för oavgjort efter 60 minuter hittar du hos Unibet till 4.75

Satsa