Dagens spel 09-06-13: överspel på nadal – ferrer

Analys: David Ferrer överraskade många när han lyckades med bedriften att slå ut Tsonga ur semifinalen. Att han dessutom gjorde det med 3-0 i set gjorde inte direkt prestationen mindre anmärkningsvärd. För Rafael Nadal gick vägen till finalen genom en spännande och intensiv 3-2 seger mot Novak Djokovic. Att vinna var starkt, men det var knappast någon som inte trodde att Nadal hade goda möjligheter att göra det.
Rafael Nadal – David Ferrer
June 09,2013
15.00

I eftermiddag möts så Nadal och Ferrer i finalen i franska öppna (Roland Garros). Matchen börjar kl.15.00 och spelas på centercourten.

Rafael Nadal är naturligtvis favorit till segern. Att vara rankad en placering högre, samt att ha en seger över Djokovic i bakhuvudet är två argument för den saken. Lägger man därtill att Nadal vunnit de nio senaste mötena med Ferrer så är oddset på seger för Nadal (1,20) förklarligt lågt.

Att vara förhandsfavorit och given segrare är dock två vitt skilda saker. David Ferrer må komma till matchen med lite ”sämre” förutsättningar för att vinna, men dagsform ska alltid värderas högt i sportsliga sammanhang. Personligen tror jag att denna form kommer att ta Ferrer långt i den här matchen, eller åtminstone längre än vad många kanske tror. Även om det nog inte blir seger, känns det fullt troligt att han kan plocka minst ett set i matchen. Får jag försöka mig på en gissning är den att Nadal vinner med 3-1 i set.

Speltipset

Sport: Tennis
Härkomst: Franska öppna
Match/Event: Rafael Nadal – David Ferrer
Spel: Fler än 3,5 set i matchen
Odds: 2,02
Insats: 6/10 units
Spelsajt: Nordicbet.com
Spelstopp: 15.00
Resultat: Förlust! 3-0 i set, Nadal – Ferrer

Fler än 3,5 set i matchen

Satsa