Dagens speltips 07-08-13: optimism inför elfsborg – celtic

Ikväll spelas den med svenska ögon mätt – toppmatchen mellan Elfsborg och Celtic. Den första matchen hemma på Celtic Park slutade med hemmaseger 1-0, trots flera goda chanser för Elfsborg. Vi minns bland annat Anders Svenssons rykande kanon i ribban.
Elfsborg – Celtic
August 07,2013
19.45

Till kvällens returmatch är det med andan i halsen som Elfsborgspelarna kommer till match. Man måste göra minst ett mål för att få till förlängning, två för att gå vidare(vid ställningen 2-0) och hela tre mål framtåt om Celtic lyckas göra ett! Förutsättningarna är med andra ord rätt kärva.

Segeroddset för Elfsborg är trots utgångsläget tämligen lågt, omkring 2,50 hos de stora spelbolagen. Desto större är oddset på att Boråslaget avancerar i turneringen, omkring 4,50 gånger pengarna.

Det som tilltalar mig mest är dubbelchansen 1,X till oddset 1,48. Det känns relativt vidöppet för huruvida Elfsborg klarar av att både gå framåt, samtidigt som man måste vara extra vaksamma hemåt. Jag tror att offensiven kommer att bli lidande av detta, då hela laget vet vad som händer om Celtic får ett tidigt mål. 0-0 i halvtid, eller möjligen 0-1 till är vad jag tror. Sedan gör Elfsborg max ett mål framåt. Succén hänger med andra ord på huruvida man släpper in ett mål eller inte.

Förhoppningsvis har vi fått ett lag närmare gruppspelet när matchen är slut imorgon. Det skulle svensk fotboll verkligen må bra av.

Speltipset

Sport: Fotboll
Härkomst: Kval till Champions League
Match/Event: Elfsborg – Celtic
Spel: Dubbelchans, 1X
Odds: 1,48
Insats: 6/10 units
Spelsajt: Betsson.com
Spelstopp: 19.45
Resultat: Vinst! 0-0 Elfsborg – Celtic

Dubbelchans, 1X

Satsa