Dagens speltips 11-06-13: tufft kval för sverige

Sveriges VM-drömmar börjar så sakteliga blekna ju längre in i kvalspelet vi kommer. Magplasket mot Österrike har inte lämnat någon oberörd och om det tidigare var knappt möjligt att ta sig till VM, känns chansen nu obönhörligt liten. En vinst mot Färöarna ikväll skulle dock göra att ett litet hopp av ljus kan tändas.
Växjö – Linköpings HC
June 11,2013
19:00

Till matchen ikväll är allt fokus naturligtvis på Sverige och på det svenska spelet som verkligen inte stämde mot Österrike. Det svenska förvarsspelet med målvakten Isaksson i spetsen stod alla för en rejäl plattmatch. Att det nu verkar bestämt att Per Hansson ska vakta målet känns därför oerhört positivt.

Vad som inte känns lite positivt är att det på fullaste allvar snackas om att kasta upp Pontus Wernblom på topp i anfallet. Hade Sverige problem att göra mål innan stavas inte lösningen ”defensiv mittfältare”. Förhoppningsvis startar Hamrén matchen med samma offensiva trojka som mot Österrike, men med ett något förändrat mittfält. Sverige behöver Anders Svenssons passningsspel och lugn för att det över huvud taget ska bildas några anfallssekvenser att tala om. Utan honom känns risken stor att det återigen blir krampaktigt när Sverige ska gå till attack.

Till dagens spel väljer jag för en gångs skull att satsa mina pengar på Sveriges oförmåga snarare än på deras styrka. Jag litar helt enkelt inte på det svenska anfallsspelet, på att de kan prestera när det gäller som mest och framför allt inte mot ett lag som kommer att försvara sig med 10 man i straffområdet matchen igenom. Underspelet känns ordentligt motiverat.

Speltipset

Sport: Fotboll
Härkomst: VM-kval
Match/Event: Sverige – Färöarna
Spel: Antal mål i matchen, -4,5
Odds: 1,45
Insats: 7/10 units
Spelsajt: Betsafe.com
Spelstopp: 19.00
Resultat: VINST! 2-0, Sverige – Färöarna

Antal mål i matchen, -4,5

Satsa