Dagens speltips 11-09-13: spansk cupfotboll I fokus

Det blev en alldeles för nervös tillställning igår när Sverige tog en knapp 1-0 seger borta mot Kazakstan. Ett stolpskott och några halvchanser var egentligen det enda som Sverige mäktade med förutom Zlatans mål.
Hercules – Murcia
September 11,2013
21.00

Men, Sverige tog sina tre poäng och det är väl egentligen det enda som räknas? Lika underhållande och spännande som det är när det är VM-kvaltider, lika odramatiskt och trist är det med det övriga spelutbudet på fotbollssport. Alla de stora ligorna har ju som bekant uppehåll när det är kvalvecka och på många håll gäller det även andradivisionen.

Utifrån detta är det således ett något skralt utbud som möter en när man slår upp portarna hos de olika spelbolagen. Förutom några basketmatcher i EM,( som beroende på den dåliga oddssättningen i förhållande till aktuell risk inte är spelvärda), är det i stort sett bara i Spanien som vi hittar något sportsligt av intresse och sund oddssättning.

I det här fallet är det den spanska inhemska cupen ”Copa del Rey” som står för utbudet. Även om inga av de större lagen är med än, finns det ett par lag som bör kunna motsvara förväntningarna. Ett av dessa är Hercules som möter Murcia på hemmaplan. Historiken lagen emellan vittnat om att Murcia har haft det lätt här och jag väljer därför ett garderat spel på bortaseger.

Matchen går av förklarliga skäl inte på TV utan det blir till att följa via livescore. Det blir helt enkelt inte mer spännande än så!

Speltipset

Sport: Fotboll
Härkomst: Spanien, Copa del Rey
Match/Event: Hercules – Murcia
Spel: Bortalaget vinner, kryss inget spel
Odds: 1,60
Insats: 4/10 units
Spelsajt: Spelsajt: Betsson.com Spelstopp: 21.00
Resultat: 

Bortalaget vinner, kryss inget spel

Satsa