Dagens speltips 15-09-13: southampton på framfart

Igår var det sannerligen en färgsprakande fotbollslördag i engelska Premier League. Chelsea förlorade mot Everton, Man City spelade 0-0 mot Stoke och Arsenal var illa ute ett tag mot Sunderland. Kommer vi att få vara med om samma överraskning idag då hemmastarka Southampton tar emot West Ham?
Southampton – West Ham
September 15,2013
17:00

På förhand är Southampton favoriter till tre poäng, främst i kraft av hemmaplan. Oddset för hemmaseger ligger på 1,83 för hemmaseger, 3,60 för oavgjort och 5,0 för bortaseger. Blickar man mot statistik och tabellposition är det inte mycket som skiljer lagen åt. Den enda skillnaden är att Southampton har släppt in ett mål mer än West Ham. Med endast detta i åtanke känns oddset för kryss och bortaseger väl tilltaget?

Kikar man dock närmare på respektive lags tillgängliga trupper framträder en större förståelse för oddssättningen. West Ham är nämligen ordentligt desarmerade då de saknar flera tongivande spelare. Bland annat kommer man att komma till spel utan Joe Cole, Andy Carroll, Stewart Downing, George McCarthy och nyinköpta anfallaren Mladen Petric. Många tunga avbräck som naturligtvis lämnar tomrum efter sig i truppen.

Southampton kan som motdrag ställa starkaste laget på benen här och bör således kunna mäkta med att förvalta favoritskapet på ett tillfredsställande sätt. Segerspelet på ”The Saints” spikas till 1,83. Vill även passa på att slå ett slag för spelet ”hemmalaget vinner antingen första eller andra halvlek”.

Speltipset

Sport: Fotboll
Härkomst: England, Premier League
Match/Event: Southampton – West Ham
Spel: Hemmalaget vinner
Odds: 1,83
Insats: 7/10 units
Spelsajt: Bet365.com
Spelstopp: 17.00
Resultat: Förlust! (0-0, Southampton – West Ham)

Hemmalaget vinner

Satsa