Dagens speltips 17-09-13: derbymöte I shl

I lördags spelades premiäromgången av årets upplaga av svenska Elitserien i ishockey. Serien som faktiskt inte längre går under namnet ”Elitserien” längre utan istället går under det mytiska namnet ”SHL”. Ett namnbyte som enligt svenska hockeyförbundet ska göra den svenska hockeyserien mer gångbar i internationella sammanhang.
HV71 – Växsjö Lakers
September 17,2013
19.00

Huruvida det kommer att visa sig sant eller inte, känns dock inte särskilt relevant just nu. Fokus ligger naturligtvis på att serien faktiskt är igång efter månader av uppehåll!

Redan i andra omgången bjuds vi hockeyälskare också på extra mycket dramatik då det ska spelas smålandsderby av sällan skådat slag. Det är HV71 som tar emot nykomlingen Växsjö Lakers. Ett möte som ger båda lagen en direkt möjlighet att reparera ett brustet självförtroende efter sina respektive förluster i första omgången.

Inför matchen är HV71 naturligtvis stora favoriter. Dels därför att de spelar hemmapremiär för säsongen och dels på grund av den överlägsna erfarenhet som finns i truppen jämfört med Växsjös.

Det som lockar mig mest är också segeroddset på HV71 som i dagsläget ger fina 1,90 hos Nordicbet. Det känns riktigt motiverat då jag håller det som föga troligt att Växsjö reser till säsongens första bortamatch och vinner?

För den som vill spela än mer safe finns det också fint spelvärde i ”moneyline” (pengarna tillbaka vid oavgjort), till oddset 1,54.

Speltipset

Sport: Ishockey
Härkomst: Sverige, SHL
Match/Event: HV71 – Växsjö Lakers
Spel: Hemmalaget vinner, kryss inget spel
Odds: 1,54
Insats: 5/10 units
Spelsajt: Nordicbet.com
Spelstopp: 19.00
Resultat: 

Hemmalaget vinner, kryss inget spel

Satsa