Dagens speltips 18-09-13: manchester-derby I pl

Manchester City mot Manchester United på Ethiad Stadium är fotbollsfest för en hel stad. Detta mäktiga derby attraherar verkligen med sin storhet och sin prestige.
Manchester City – Manchester United
September 18,2013
17:00

Förra gången lagen möttes slutade det med en 2-1 seger för City. Hur det går den här gången går dock inte att avgöra genom att kika på statistiken. Båda lagen har i stort sett samma utgångsläge inför matchen. Man har samlat ihop lika många poäng i ligan och man har i stort sett visat upp samma slags offensiva kraft.

Dock känner jag personligen att dagens United trots allt är aningen vassare. Man har exempelvis Van Persie i god målform och ett lag där varje spelare måste göra sitt allra yttersta för att få spela. Man har Rooney tillbaka och en sammanspelad backlinje att luta sig tillbaka mot. I City har Aguero inte riktigt kommit i form och varken Jovetic eller Negredo känns hemma i truppen än.

Till den här matchen förväntar jag mig en stenhård kamp där båda lagen vill bärga tre poäng. Detta oavsett om man ligger under! Att ta sig hem från detta derby och vara nöjd med en poäng finns inte.

Med detta i åtanke känns överspelet på hörnor för bortalaget United +4,5 motiverat. Med högt tempo och tätt försvar bör det kunna bli en hel del distansskott och inlägg på Van Persie, snarare än instick från mittfältet. Sådana situationer är som bekant grundläggande för att det ska bli många hörnor i en match!

Speltipset

Sport: Fotboll
Härkomst: England, Premier League
Match/Event: Manchester City – Manchester United
Spel: Man Utd, antal hörnor, +4.5
Odds: 1,72
Insats: 6/10 units
Spelsajt: Bet365.com
Spelstopp: 17.00
Resultat: 

Man Utd, antal hörnor, +4.5

Satsa