Dagens tips 03-06-13: sverige – makedonien

Analys: Ikväll spelar Sverige träningslandskamp mot Makedonien. Matchen spelas på Friends Arena och Sverige är av naturliga skäl storfavoriter till att vinna matchen. Oddset för hemmaseger ligger på låga 1,25 (Betsafe.com) vilket får sägas vara en bit ifrån att vara spelvärt.
Sverige – Makedonien
June 03,2013
19:00

Till matchen har förbundskapten tagit ut en relativt ny startelva. Med från start finns exempelvis italienska Serie A proffset Albin Ekdal, som kommer att spela på mittfältet tillsammans med Kim Källström. I anfallet får vi se en favorit i repris då Johan Elmander åter ska kampera ihop med franska skyttekungen Zlatan Ibrahimovic.

Den svenska taktiken grundar sig mycket i att få igång ett produktivt anfallsspel och att kunna utnyttja fördel av ett större bollinnehav. Med Elmander och Zlatan på topp finns åtminstone en bra grund att stå på då dessa båda herrar har levererat förr. Som Elmander uttryckte sig i media under veckan ”Jag och Zlatan hittar varandra bra, vi har lirat ihop förr om man säger så”.

Matchens bästa marknad är enligt mig ett överspel på antalet mål för Sverige (+1,5). Det svenska anfallet har mycket att bevisa och en spelare som Elmander är garanterat spelsugen efter att ha suttit en hel del minuter på bänken i klubblaget under våren. Att sedan ha en smått (i landslagssammanhang – oprövad) Albin Ekdal på mittfältet kan mycket väl vara den positiva injektion som vårt landslag väl kan behöva i en match som denna, mot ett betydligt svagare motstånd.

Speltipset

Sport: Fotboll
Härkomst: Landskamper
Match/Event: Sverige – Makedonien
Spel: Hemmalaget, antal mål i matchen, +1,5
Odds: 1,44
Insats: 7/10 units
Spelsajt: Betsafe.com
Spelstopp: 19.00
Resultat: Förlust! 1-0, Sverige – Makedonien

Hemmalaget, antal mål i matchen, +1,5

Satsa