Dagens tips 03-10-13: underspel på elfsborg

Europa League känns som en enda stor belastning för Boråslaget Elfsborg. Med matcher mitt i veckan, mot motstånd som i ärlighetens namn är alldeles för bra för att vinna mot, är det knappast optimalt att spela EL samtidigt som man försöker prestera i Allsvenskan.
Elfsborg – Standard Liegé
oktober 03,2013
21.05

Att det också blivit för mycket matchande har synts på truppen. Flera av spelarna har sett slitna ut och det är egentligen bara Stefan Ishizaki som har levererat (leder assistligan i Allsvenskan!). I och med att truppen blivit sliten har resultaten uteblivit och säsongens mål med att kvalificera sig inför Europa har mer eller mindre gått i kras. Att Jörgen Lennartson fick lämna sitt jobb var således inte så förvånande egentligen om man tänker efter. Att den nya managern skulle heta Klas Ingesson var desto mer förundrande!

Med kvällens möte mot det belgiska topplaget Standard Liegé får Ingesson dock ingen vidare mjukstart. Hans Elfsborg går in i matchen som rejäla underdogs och med vetskapen att man behöver ta poäng på hemmaplan om inte hela EL ska stämplas ”katastrof”.

Med Ingesson vid rodret förväntar jag mig dock inga mirakel, men väl en förändring i attityd hos spelarna. Hans inflytande bör snabbt kunna prägla lagets defensiv och det till det bättre. Med den anledningen väljer jag också ett underspel på målproduktion i första halvlek. Tror inte för en sekund att man släpper in mer än ett mål de första 45!

Speltipset

Sport: Fotboll
Härkomst: Europa, Europa League
Match/Event: Elfsborg – Standard Liegé
Spel: Antal mål i 1:a halvlek, -1,5
Odds: 1,40
Insats: 7/10 units
Spelsajt: Nordicbet.com
Spelstopp: 21.05 (torsdag)
Resultat: VINST! 1-0 i halvtid, Elfsborg – Standard Liege

Antal mål i 1:a halvlek, -1,5

Satsa